Sådan holder du din krop sund uden træning

Sådan holder du din krop sund uden træning

Sundhed er mange ting – du holder ikke kun dig selv og din krop sund ved at træne, men i høj grad også ved at sørge for, at din krop får den mængde energi, den har brug for. Og i den grad også ved at huske eksempelvis at tage til tandlæge. Der er en række ting, du altid selv kan sørge for at have styr på, så du får en sund og velfungerende krop. I denne artikel har vi dog samlet de vigtigste ting, mange danskere ofte glemmer eller vælger at udskyde, fordi det enten er dyrt eller generelt bare noget, som vi ikke har lyst til.

 

Husk det nu – tandlægen bider ikke

Vi kender det alle sammen: Det er både dyrt og smertefuldt at tage til tandlæge, og derfor udskyder vi det altid så meget som overhovedet muligt. Det er dog en skrøne, at det altid er en dyr affære at besøge tandlægen, for hvis blot man holder det ved lige, er chancen for at gå derfra en skyhøj regning meget lille. Det værste, man kan gøre, er faktisk at vente og vente, indtil tandproblemerne bliver så store, at det kræver mere omfattende indgreb. Så kan man nemlig risikere regningerne, som kan vælte hele budgettet – særligt hvis man er studerende.

Læs også: Personlig pleje af tænder – hvordan du får sunde og hvide tænder?

Hvis du endnu ikke har en fast tandlæge i den by, du bor i, kan du gøre klogt i at undersøge godt og grundigt, hvilke tandlæger du har til rådighed. Så kan du nemlig finde en, som matcher dine behov og ikke mindst dit budget. Find en tandlæge i København her eller en i dit lokalområde, og få fjernet den dårlige samvittighed over, at du ikke har været afsted i flere år.

 

Kosttilskud kan være en god kickstarter

Hvis ikke du tidligere har benyttet dig af kosttilskud, er det netop nu, du skal i gang med dette. De kolde og triste vintermåneder står nemlig for døren, og rigtig mange danskere mangler både D-vitamin og B-vitamin. Træthed og generelt dårligt humør plager mange af os som følge af solens manglende stråler.

Læs også: Kan man få for meget D-vitamin?

B-vitamin er dog et af kroppen absolutte vigtigste vitaminer, og hvis ikke denne er i balance, kan du gøre klogt i at tage et kosttilskud i de måneder på året, du føler, du har brug for det. B-vitamin hjælper nemlig med at vedligeholde kroppens kropsfunktioner og processer, især dannelsen af energi og røde blodlegemer. Hvis du tror, du har brug for et kosttilskud, så find det her. Så går du ind i vinteren med så meget energi som overhovedet muligt.

Det er altså ikke kun træning og sund kost, som udgør kroppens sundhed. Hvis dine tænder er velplejede og har det godt, mens din krop har den rette mængde energi at køre på, vil du også blive betegnet som værende sund. Husk det nu – kom afsted til tandlægen, selvom det er hverken sjovt eller gratis, og tag et kosttilskud, hvis du kan mærke på din krop, at den har brug for det.