Invisalign – det skal du vide om muligheden

Invisalign – det skal du vide om muligheden

De fleste ved nok godt på et intellektuelt plan, at tænderne er en del af kroppen. Alligevel tænker vi sjældent på dem, medmindre de pludselig begynder at gøre ondt, uden for de 2 minutter om dagen, vi bruger på at børste dem. Når vi ønsker os en sund krop, så tænker vi en smidig og muskuløs krop, men måske bør vi i lige så høj grad tænke på en krop med sunde tænder.

Derfor er tænderne en del af sundheden

Først og fremmest er tænderne selvfølgelig, både æstetisk og praktisk, rare at have. Derudover viser det sig dog også, at dårlig mundhygiejne i en del tilfælde kan vandre videre og have en effekt på andre dele af kroppen. Hvis du passer på tænderne, er det således også en måde at passe på dig selv og opnå en sund krop, og som sagt tager det sjældent mere end 2 minutter dagligt. Enkelte gange kan det dog involvere en tur til tandlægen.

Rene tænder er dog ikke det eneste aspekt af din sundhed, som tandlægen kan hjælpe. Hvorvidt vi er opmærksomme på det eller ej, betyder tænderne og vores smil nemlig også utroligt meget for sindets sundhed og ens psykiske velvære. De fleste er nok bekendt med det faktum, at man bliver gladere af bare at smile. Går man omvendt rundt og skjuler tandsmilet, fordi man ikke er særlig stolt over sine små taptænder eller et par skæve tænder, kan det naturligvis også have den modsatte effekt. I så tilfælde kan din lokale tandlæge med garanti hjælpe med lidt tandregulering.

Dette kan tandlægen hjælpe med

Hvad angår taptænderne, er det forholdsvist billigt og hurtigt at rette op på. Skæve tænder er lidt sværere, da de ikke kan dækkes til på samme måde, og selvom det kan være fristende, kan de heller ikke rettes til med en tang. Det tager derimod tid og en såkaldt invisalignbehandling. Invisalign er en tandreguleringsteknologi, der mere eller mindre fungerer som en usynlig bøjle. Det er altså et par små skinner man ikke kan se, der sidder på tænderne om dagen og begrænser og guider dine tænders vækst. Hos din tandlæge går teknologien måske under navnet clearcorrect, men under alle omstændigheder, kan det være en rigtig god ide for dig, der godt kunne tænke dig mere lige tænder, uden at skulle gå igennem et langt forløb med bøjle på tænderne.

Bøjlen kan nemlig for mange også lede til besvær med selvværdet og usikkerhed omkring ens smil, om end det jo sådan set bare er tegn på, at man er ved at gøre noget ved sit problem. Som sagt er der mange steder, du kan få en behandling med Invisalign-skinner, selvom det går under forskellige navne. Det kunne for eksempel være tandklinikken Godt Smil på Nørrebro. Så er du i hvert fald sikker på et godt smil og et sundt sind.

Din kommentar?