bedre nattesøvn

5 råd til bedre nattesøvn

Det er utrolig vigtigt for både det fysiske og psykiske helbred at få en god nattesøvn. At sove forbereder os på den kommende dag, mens den hændte dag kan bearbejdes og sætte sig fast på nethinden. Det er på den måde en helt essentiel del af vores liv at sove, og uden søvnen ville vi hurtigt kunne mærke konsekvenserne. Mange mennesker kan dog få søvnproblemer, og disse kan være svære at komme af med igen. Heldigvis findes der adskillige gode råd for at opnå en bedre nattesøvn, og vi vil her præsentere jer for fem af disse. Processen kan muligvis virke lang, men den vil være alt det hårde arbejde og de faste rutiner værd. Det er nemlig vigtigt at prioritere sin søvn og undgå at gå på kompromis med den.

Sengen, madrassen og dynen

Det første og måske det nemmeste skridt, man kan tage, for at få en bedre nattesøvn, er ved at fokusere på de praktiske ting, man kan forbedre. Man kan derfor med fordel holde øje med en bedre madras til sin seng, så ens krop kan ligge bedst muligt. Den rigtige madras kan nemlig gøre underværker for ens søvn, og være med til at undgå, at man vågner med ondt i ryggen. Der findes masser af gode tilbud og muligheder indenfor madras-verdenen, og man kan for eksempel anskaffe sig en komfortabel boxmadras i 120×200 cm. Boxmadrasser har mange gode egenskaber, og de er meget populære.

 

Derudover er det også vigtigt at sove med den rette hovedpude, så ens hoved og nakke ligger godt. Det er en god idé at eksperimentere med forskellige hårdhedsgrader og finde præcis den hovedpude, som passer til ens individuelle behov. Lider man af snorken eller iltmangel i løbet af natten, kan en pude også hjælpe med at vinkle ens hoved på en sådan måde, så der tilføres mere ilt til hjernen. Det vil ens partner helt sikkert også blive glad for. Man kan derudover også prøve sig af med forskellige slags temperaturer og lysindfald, når man skal til at sove. På den måde vil man kunne finde ud af, hvad der fungerer bedst for en.

Søvn før træningen

Nøglen til en god søvn er, at den kan forløbe uforstyrret. For mange overraskelser og forstyrrelser i løbet af en nat kan være utrolig frustrerende for den pågældende person, og det kan resultere i, at man ikke føler sig spor udhvilet, når man vågner igen. Dette kan især være hårdt for ens krop og sind, hvis man har planlagt at træne dagen efter. Derudover er det heller ikke sundt, hvis kroppen ikke kan få lov til at restituere ordentligt efter en omgang træning, fordi ens søvn ikke er tilfredsstillende. Udover alle de praktiske ting, er det også vigtigt, at man ikke er distraheret, når man skal til at sove. Det er derfor et godt råd at stille alle sine digitale redskaber fra, når det er sengetid, så man undgår forskellige lyde og notifikationer. For at få kroppen til at slappe yderligere af, kan man desuden drikke blandt andet kamille-, lavendel-, og myntete. Nogle mennesker har også haft gode erfaringer med at gå i bad, før de skal sove, hvilket også er en god idé, hvis man har brug for at falde til ro før sengetiden. Sådan vil man kunne få endnu mere ud af sin træning dagen efter.

Din kommentar?