Er ridning en god motionsform?

Er ridning en god motionsform?

Er ridning en god motionsform eller ej i forhold til sundheden? Har du undret dig over, om det at ride er en god måde at få motion og blive sundere på, så er det noget som mange af os har overvejet.

Mange har en glæde ved og elsker alt ved ridning. Her er det hovedsageligt børn af forældre der har redet i deres ungdom, eller voksne som i større og større grad begynder at tage passionen omkring heste op igen.

At gå til ridning og eje en hest er dog ikke billigt. Her er der mange ting omkring hesten der også kræver tid. Hesten skal til hestedyrlæge som Hestedoktoren til tandeftersyn, vaccination m.m., hvilket logisk nok er en vigtig ting helt ligesom hesteudstyr, opstaldning m.m.

Selv om det kan være en tidskrævende sport, så er der rigtig mange fordele ved at ride. Her er det ikke bare de træningsmæssige fordele, men også fordele ved at du som voksen kan koble af rent mentalt. Helt ligesom det at holde hest ved børn også giver kvalitet i forhold til den personlige relation med hesten.

Træningsfordele ved ridning?

Ridning er en god motionsform, for rent træningsmæssig sætter du dine muskler på hård prøve og træner dem helt automatisk.

Hvad træner du, når du rider? Her er det primært ben, ryg, mave og korset muskulatur du opbygger til at blive stærke. Specifikt træner og opnår du disse ting:

 • Stærk korsetmuskulatur: Når du rider, bruger du specifikke muskler til at holde balancen. Det giver ikke bare bedre styrke men også en bedre holdning som sidebonus.
 • Muskeltonus: Du skal indtage en lidt hugsiddende position når du rider på hesten. Den konstante justering som du foretager, er med til at give en god fleksibilitet og muskeltonus.
 • Kropsbevidsthed: Du opnår en stor kropsbevidsthed ved at bruge bruge ridning som træning og sjov. Ikke nok med at du træner korsetmuskulaturen der stabiliserer kroppen, du opnår også bedre stabilisering og koordination.
 • Koordination: Du træner din koordination intensivt ved de mange bevægelser som du skal gøre samtidig, og det er mere eller mindre ubevidst.
 • Hjernen: Du lærer at tænke hurtigt. Hesten er et selvstændig dyr, hvor du skal tænke hurtigt i forhold til at kroppen hele tiden bliver tvunget ud i nye positioner.

Ridning giver dig ikke kun træningsmæssige fordele i forhold til fysikken men træner også din mentale tilstand. Rent mentalt giver det meditative gevinster som også er en stor del af din personlige sundhed.

Sundhedsfordele ved at ride?

Som fortalt, er der ikke kun træningsfordele i forhold til at styrke kondition og muskulatur. Du vinder også mange sundhedsmæssige fordele for krop og sind ved at kaste dig over ridesporten.

 • Fysisk aktivitet: Både når du rider, og alt aktiviteten ved ridesporten holder dig fysisk aktivitet. Arbejdet med at gøre hesten i stand, besøge dyrlæge, groome, muge ud i båsen og alt det andet, er alle fysiske aktiviteter der måske ikke er fysisk træning, men dog en god aktivitet.
 • God mod stress: Ridning er en god meditativ aktivitet der kan forebygge eller reducerer stress. Her er det både den fysiske aktivitet, afslappende aktivitet med noget du brænder for og interaktionen med dyr der sænker dit blodtryk(brug blodtryksmåler).
 • Giver selvtillid: Du opnår bedre selvtillid ved at skulle tage ledelsen i samspillet med et stort dyr du rent fysisk, er klart underlegen.
 • Give social samvær: Selv om sporten er individuel, vil du opnå social aktivitet på en rideskole hvor du kun finder folk der brænder lige så meget for heste som dig.
 • Styrker hjernen: Samspillet med hesten kræver kreativitet. Det sætter din hjerne på arbejde, og styrker den derved.
 • Udeliv: Meget vil foregå udenfor, hvor du vil opnå ikke bare mental velvære ved udelivet men også nødvendig D-vitamin fra solen.

No Responses

Din kommentar?