Svømning som muskeltræning og kalorieforbrænding?

Svømning som muskeltræning og kalorieforbrænding?

Svømning som muskeltræning og kalorieforbrænding? Hvis du gerne vil i form, tabe dig eller bare generelt opnå en bedre sundhed, så er motion nødvendig. Og her er svømning absolut god både til cardio, muskel, genoptræning og til at smide nogle kilo, hvor vægttab dog kun opnås via kosten, hvor motion er katalysator mere end motor.

Hvis du overvejer at komme i gang med svømning, er svømmeudstyr nødvendig. Her er svømmebriller som du finder ved Aquashoppen og andre steder, det nødvendige udstyr sammen med badetøjet.

 

Hvorfor svømning til muskeltræning, cardio og led?

At løfte tunge vægte vil give dig store muskler hurtigere end hvis du bruger svømning til træning. Men svømning træner hele kroppen, hvor både core, ben og arme bliver fysisk belastet. Fordelen ved svømning til træningen er, at du ikke belaster dine led i vand der er mere eller mindre vægtløs.

Svømning er hårdt for musklerne, men også generelt, hvor du optræner din fysiske barrierer og kondien bliver styrket for hver banelængde i vandet.

 

Hvad træner de forskellige svømmeformer?

At svømme er ikke bare at svømme. For du kan svømme brystsvømning, crawl eller måske rygsvømning. Her er der forskel på belastning og hvad de forskellige former er gode for.

  • Brystsvømning: Brystsvømning hvis du tager kraftfulde og store tag, vil give den gode træning for arme og bryst. Helt ligesom benene vil bliver styrket specielt ved lår.
  • Butterfly: Butterfly er svært at gå til som ny i forhold til brystsvømning eller crawl. Som muskeltræning er butterfly nok den svømmeform der giver den bedste træning af musklerne. Her er baller, ryg, mavemuskler og skuldre de muskler der bliver belastet hårdest, og derved trænet mest.
  • Crawl: Crawl er ganske hårdt, for du holder aldrig pause. Her får du trænet dine lår, hofter, core, bryst og arme, hvor kondien også bliver styrket. Hovedet under vand en stor del af tiden mens arme og ben konstant er i bevægelse, er grunden til, hvorfor crawl kan være hårdere og mere givtig end f.eks. brystsvømning.
  • Rygcrawl: Rygcrawl træner primært lår, ryg og arme, hvor især dine ben bliver presset som motor for fremdrift. Hvis du svømmer hurtigt, kan det være hårdt for musklerne. Men både i forhold til muskeltræning og konditræning, er denne form den “svageste” der giver mindst udbytte.

 

Svømning og kalorieforbrænding?

Du kan forbrænde kalorier ved svømning, helt ligesom ved alt andet fysisk. Med svømning kræver det dog, at du lægger en indsats i det, så du bliver presset i svømningen og ikke bare plasker lidt frem og tilbage inden 30 minutters sauna tur.

Hvis du vil forbrænde kalorier, skal du svømme butterfly eller brystsvømning der med intensiv træning, vil være svømmeformerne der forbrænder fleste kalorier. Butterfly kræver at du fører armene over hovedet samtidig med at benene laver et benspark. Denne bevægelse gør at du glider lidt frem, og med flere tag du tager, jo hårdere bliver det. Brystsvømning er ikke hårdt på samme måde, og samtidig den nemmeste svømme form at starte ud med. Men når du skruer tempoet op, vil du hurtig mærke en fysisk belastning i arme, core og ben.

Din kommentar?