Pulstræning for begyndere?

Pulstræning for begyndere? Læs her hvorfor det kan være for dig

Det er ikke alle mennesker der finder den samme store glæde ved at træne. Specielt ikke hvis du er helt nybegynder og først lige er startet i det lokale fitnesscenter. Du er oftest øm flere dage i træk, hvor du mere eller mindre laver nogle ynkelige lyde hver gang du skal have tøj på eller af.

Træning kan meget hurtigt og nemt blive rigtig kedeligt, og det er blandt andet her hvor pulstræning kommer ind i billedet. Pulstræning kan nemlig sørge for at du bliver ved med at have interessen for at træne din krop.

 

Pulstræning som begynder?

Som begynder, er pulstræning også en helt vildt god idé at lægge ud med. De mennesker der har været i fitnesscenteret i længere tid som har en overarm der siger 45 centimeter i diameter, vil sige at pulstræning er noget for damer.

Men de er snæversynet og ved faktisk oftest ikke hvad de taler om. Bare fordi de har gjort et eller andet rigtigt som har fået dem til at nå deres mål, betyder det slet ikke at de kan guide dig eller give dig gode råd, eftersom i slet ikke er det samme sted i jeres træningsliv.

Pulstræning for begyndere gør nemlig, at du meget hurtigt bliver vant til høj intensitet, helt uden at du opdager det. Din kondition bliver meget hurtig god, især i forhold til ham i centeret der kun lige dyrker cardio et par gange i ugen á 15 minutter pr. gang – og som bliver forpustet af det.

 

Sådan kommer du i gang med pulstræning

Hvad er pulstræning og hvordan? Du behøver ikke et fitnesscenter for at kunne begynde på din pulstræning.

Pulstræning er noget du i store størrelser kan gøre over alt. For om du løber eller cykler på en landevej, gør det i fitnesscenteret eller køber en motionscykel eller andet til hjemmetræning, har nemlig ikke den store betydning. Pointen er, at vi skal træne med fokus på vores puls og forholde os til den.

Pulstræning ligner meget det vi også kender som intervaltræning, eller HIIT-træning. Dét de alle har tilfælles er at du skal have din puls højt op i korte perioder.

Det kan eksempelvis være at du er på en cykel og giver den alt hvad den kan trække i fire minutter, hvorefter du tager det stille og rolig i de næste to minutter. Sådan skifter du mellem det intensive og det afslappende i mellem 30 og 40 minutter. Herefter kan du gøre det igen for at få det maksimale udbytte af din træning. Din pulstræning må nemlig gerne vare en time til en halvanden.

For at komme ordentligt i gang med pulstræning, skal du anskaffe dig noget der kan måle din puls rigtig godt. Eksempelvis et pulsur. De metalflader der er i fitness nytter ikke rigtig noget når du skal sprinte. Så dur det jo ikke at dine hænder er klistret omkring håndtagene. Det er en af grundende til hvorfor træning med pulsur kan gøre dig bedre.

Anskaf dig et pulsur, lær det at kende så du kan finde ud af hvad din maksimale puls er, samt din hvilepuls.

 

Alternativ til pulstræning og fordele

Pulstræning er nu egentlig en træningsform helt for sig selv. Det går meget ud på at du forbrænder en masse kalorier og virkelig får testet din krop gang på gang.

Nogle af de mange fordele ved pulstræning er:

  • Bedre kondition
  • Hurtige resultater
  • Fedtforbrænding
  • Du forbrænder kalorier flere timer efter du er færdig med din træning, og derfor er pulstræning god hvis du vil tabe dig
  • Du får stærkere ben og led
  • Du bliver markeret (så er du klar til sommeren)

Som vi nævnte før uden at gå i detaljer, så er der også træningstyper som HIIT og intervaltræning.

Disse træningstyper har i stor grad de samme fordele og den samme effekt som pulstræning har. Men selvom de er meget lignende hinanden, så vil du få forskellige træningsprogrammer og øvelser alt efter hvad du søger på. Dette er dog en god tid i tilfælde af at du skulle gå død i noget af det, så kan du nemlig let prøve noget nyt som du stadig har lidt kendskab til.

Netop ved at prøve noget nyt inde for samme kategori, gør også at du hurtigere vil lære og få dig noget erfaring. Du bliver hurtigt i stand til at kunne vælge og vrage de øvelser der virker for dig og til sidst endda være i stand til at finde og lave dine helt egne øvelser.

No Responses

Din kommentar?