Personlig pleje af tænder? Hvordan du får sunde og hvide tænder?

Personlig pleje af tænder – Hvordan du får sunde og hvide tænder?

Søger du tips til personlig pleje af tænder, for du ønsker både de sunde som de hvide tænder? Det er netop hvad du kan finde et par gode råd til her.

Mund hygiejnen er en vigtig ting, for tænder er noget som du skal beholde hele livet. Hvilket betyder, at du selvfølgelig skal arbejde lidt for at undgå bakterier og sygdomme i mund regionen.

Skønheden med flotte hvide tænder er selvfølgelig også noget, som de fleste af os efterstræber når vi tænker på tænderne, og det kan du faktisk også opnå, hvilket dog ikke kommer fra den ene dag til den anden.

 

Personlig pleje af tænder?

Få de flotte hvide tænder med sundhed

Alle vil få en bakteriebelægning på tænderne, der skal ”holdes nede”. Derfor er vi blevet opdraget til at børste tænder regelmæssigt og selvfølgelig få kigget på tænderne. Det er heldigvis nemt at besøge en tandklinik eller tandlæge hvad enten du bor i Grenå, Aalborg, Slagelse eller hvilket som helst andet sted i landet.

En god mundhygiejne betyder, at du holder dig fri fra caries og betændelse, hvilket kræver regelmæssigt tandeftersyn ved tandklinikken, og selvfølgelig at du renser din tænder så plak holdes nede.

 

Tandbørstning og rene tænder?

Brug tandbørste til de sunde tænder

At du skal børste tænder ved du, for vi er alle mere eller mindre opdraget til at børste tænder. Du holder nemlig dine tænder ved lige med små enkle tips til tandbørstningen.

  • Børst dine tænder minimum to gange om dagen, hvor de fleste gør det om morgenen inden arbejde/skole, helt ligesom de fleste børster deres tænder inden sengetid. Endnu flere gange er ikke en synd, men derimod gavnligt hvilket dog kan være svært, men en gang om eftermiddagen når du kommer hjem, vil være endnu mere gavnligt.
  • Børst dine tænder minimum et par minutter hver gang, hvor du kommer hele vejen rundt og får børstet tænderne på alle sider.
  • Brug tandpasta med fluor til beskyttelse mod huller, hvor du ikke skal skal skylle det ud af munden igen, for fluor forbygger huller når det er i dit spyt. Hvis du har tendens til blister, så undgå at bruge SLS skummemiddel, der kan være med til at irriterer og forværre. De forskellige tandpasta til at ”slibe” dine tænder, virker ikke til at blege dine tænder som du kan se i testet på Tænk her.
  • Børst ikke tænder efter du har drukket cola, juice eller lignede sure produkter, da det kan øge risiko for syreskader.
  • Brug tandtråd regelmæssigt til at fjerne madrester mellem tænderne.

 

Hvide tænder?

søg tandlæge til at få bleget tænderne

Ønsker du hvidere tænder? Så skal du helt sikkert overveje at droppe kaffen, teen og cigaretterne, som gør det meget svært at få de sunde hvide tænder som tandpasta modellerne i reklamer eller film har.

Du kan dog gøre forskellige ting i forsøget på at få hvidere tænder, der over tid kan gøre dine tændere hvidere, men tidshorisonten kan være rigtig lang.

  • Børst tænderne og husk at udskifte din tandbørste jævnligt, så den ikke bliver hård og river frem for at børste tænderne. Brug også tandtråd som kan være med til at holde munden sund, hvilket er første udgangspunkt for hvide tænder.
  • Produkter til at blege tænderne? Du kan overveje at købe Mr. Blanc Teeth Whitening Strips, som er klinisk bevist at det kan blege dine tænder, på grund af sine emajle venlige ingredienser. Problemet er dog, at hvis du er oppe i årene og kæderyger 20 cigaretter og 5 liter kaffe dagligt, så vil det aldrig virke. For det kliniske bevis har nok brugt forsøgstænder af en lidt anden karat som præmis for beviset. Men til 199,- kr. for en pakke, kan det måske være produktet der hjælper dig.
  • Tandblegning findes efterhånden i mange former, hvor du kan spørge tandlægen til råds om hvad der virker eller ej. Tag ansvar for din sundhed, for mange producenter er kun interesseret i at sælge dig produkter mere end at hjælpe.

Hold dig fra myter om at æbler og bagepulver kan give dig hvide tænder. Slibe tænderne med bagepulver som er udbredt i det sydlige Europa og Mellemøsten er faktisk utroligt usundt for både tænder og mave.

 

Tandblegning

Du finder mange forskellige produkter til hjemmeblegning, som sælges stort set ved alle sundhed og skønhedsshops online. Reglerne siger, at disse produkter højest må indeholde en koncentration af blegemidlet brintoverilte på 0.1 %. Det er godt nok, for brintoverilte er ikke godt for dine organer, men problemet er, at det kræver mindst 3% brintoverilte til at blege dine tænder. Ved tandlægen som må siges at være noget sikrer valg, er det lovligt at anvende en koncentration på op til 6 % der kan trænge ind og ændre farven på tænderne.

Der er seriøse bivirkninger ved brug af brintoverilte, og netop derfor er det ikke noget, som du skal eksperimenterer med derhjemme. Du kan nemlig finde produkter med høj koncentration fra f.eks. Kina, hvor lovkrav og sundhed er i en helt anden kategori, og desværre ikke til det gode.

Hvis du overvejer at blege dine tænder, så gør dig selv og din sundhed en tjeneste, og snak med tandlægen om det, for kun tandlæge kan tage en fornuftig lægefaglig beslutning.