Kost er vejen frem til at tabe sig på den lange bane

Kost er vejen frem til at tabe sig på den lange bane

På et tidspunkt i livet står vi alle sammen overfor trang, lyst eller og behov for at tabe os. Og du har måske ligesom så mange andre, prøvet at arbejde på dét med en slankekur der virker hurtigt, men i virkeligheden ikke gav det ønsket resultat?

Det skyldes en simpel ting; Kost er vejen frem til at tabe sig på den lange bane; Vel og mærke hvis du gerne vil opnå de ønsket resultater der også holder i fremtiden, og ikke bare lige til efter slankekuren er slut.

Du ved det nok allerede; Din kost er alfa omega i forhold til din vægt. Det er almindelig viden at søde sager, stor fedtindhold, sukker i maden og lignende ting, faktisk ikke er godt for vægten. Det vælger mange mennesker også at skære ned på og måske udskifte med alverdens sukkerfrie substitutter, men du skal faktisk planlægge tingene lidt bedre hvis du gerne vil tabe dig bedst muligt. Det at vide hvad og hvornår du indtager din kost, er afgørende for de gode resultater i forhold til kropsvægten.

 

Hvad gør din kost ved kroppen?

Det at du planlægger din kost lidt bedre og begynder at tænke mere over tingene og få godt styr på de sunde madvaner, end lige at fravælge lidt hist og her, vil være med til at give de resultater som du gerne vil opnå.

Kroppen skal have energi for at holde sig kørende. Din krop er ligesom en bil. Og en bil skal have både benzin og olie for at kunne køre. Derfor skal der hældes både benzin og olie indenbords for at din krop får noget fremdrift. Og drivkraften får du ved de nødvendige ingredienser.

 

Protein

Din sammensætning af kost er vigtig. Og her er protein en afgørende ingrediens i den samlet kost. Protein bruges til at vedligeholde din muskelmasse og bør have høj indhold i dine madvarer der er gode til muskelopbygning. Men protein er samtidig også byggestenen for hele kroppen som f.eks. nødvendig for dit immunsystem.

Protein skal du indtage i stort set alle måltider for at holde din krop i den gode sunde tilstand. Du får typisk protein eller aminosyrer fra kød, æg, mælk, yoghurt, bananer og mange andre normale madvarer som du indtager eller burde indtage hver dag(Se alt om proteiner).

 

Mineraler og vitaminer

Ligesom protein er nødvendig, så er vitaminer og mineraler også nødvendige for kroppens ve og vel. Du får ved en varieret kost der bygger på både korn, grøntsager, frugter og lignede, de nødvendige vitaminer, fibre og mineraler til at forebygge immunsystemet og holde kroppens energi oppe.

Hvis du ikke føler dig på toppen, kan det meget vel tænkes at du mangler vitaminer. Og det kan især gøre sig gældende hvis du ikke spiser en varieret og sund kost.

Kosttilskud burde ikke være nødvendig men det kan tænkes at du mangler vitaminer, og her er det bedre at tage ekstra vitaminpiller end at undlade.

 

Vand er drivkraft

Din krop er bygget af eller på vand. Og selvom tallet varierer, indeholder din krop omkring 50 til 75 % vand. Hvis du mister vand, hvilket du gør løbende, skal der logisk nok tilføres vand løbende. Der er ingen eksakt bevis på hvor meget vand du skal drikke dagligt. Videnskaben har simpelthen ikke kunne bevise det, men en god fingerregel er at indtage minimum 4 til 8 glas daglig.

Vi forfalder vel alle til at sige det med, at der er vand i ens te, kaffe, sodavand og andre drikke, men rent kildevand uden andet er dog hvad du bør huske at indtage. En fordel i forhold til at tabe sig er, at vand faktisk renser kroppen og giver dig en mæthedsfornemmelse. Hvis du udskifter usunde drikke med vand, vil du med garanti opleve at kroppen begynder at smide ekstra vægt over tid.

 

Hvor ofte du skal spise?

Før i tiden sagde man, at mange små sunde måltider over hele dagen ville sparke din forbrænding i gang. Og selvom videnskaben har påvist at der ingen forskel er, så har vi vel alle oplevet at det med at spise 5-6 gange gennem dagen, faktisk betyder at vi bliver mætte. Det giver den bonus, at du ikke forfalder til at grov spise om aftenen.

Morgenmaden er det vigtigste måltid har du med garanti også hørt mange gange. Og selvom forskere har bevist at du godt kan springe morgenmaden over uden at det giver nogen sundhedsmæssige ulemper. Men kostfibre er vigtigt og så indeholder en fiberrig morgenmad  muligheden for at give din krop det energi den skal bruge. Her er sunde fibre dèt der giver den gode mæthedsfornemmelse, så du ikke forfalder til at snacke usundt.

Hvis du gerne vil tabe nogle kilo, så starter det med kosten og de sunde kostråd til at tabe sig, men her slutter det dog ikke. Daglig motion er med at sparke forbrændingen i vejret og bør komme i forlængelse. Også selvom at den gode begyndelse er at tage din kost op til overvejelse og planlægge kosten på den rigtige måde.

No Responses

Din kommentar?