Kamera på cykelhjelmen er den sjove tilføjelse til cyklingen

Kamera på cykelhjelmen er den sjove tilføjelse til cyklingen

Hvis du elsker at cykle på landevejen eller skoven, så kunne et kamera på cykelhjelmen måske være den sjove tilføjelse der gør cyklingen tifoldigt bedre.

Vi lever heldigvis i en teknologisk tidsalder, hvor det nemt kan lade sig gøre, og samtidig også til en pris der ikke er helt ublu.

Det første du skal bruge er selvfølgelig en god cykelhjelm. Det kan heldigvis nemt findes ved Ecykelhjelm.dk eller andre førende online forhandlere. Her kan du hurtigt og nemt finde en hjelm mens du ser tv, og få den tilsendt indenfor få dage.

Det næste du skal bruge, udover cyklen, er et kamera.

Hvorfor et action kamera?

Et action kamera som den sjove tilføjelse til træningen, gør faktisk din træning mange gange sjovere. Det hjælper selvfølgelig at du er lidt til gadgets, og gerne vil fremvise filmen af dagens etape i mudderet, på bakkerne eller gennem den kuperet skov.

Det er samtidig et redskab til at se ruter igennem, og hvis du virkelig går op i tingene, til at optimerer din træning i forhold til fejl og lignede både ved dig selv eller personen der kører foran dig.

Montering af kamera?

Kameraet kan monteres enten på cyklen eller på hjelmen. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, men forskellen er i bund og grund ganske minimal.

At monterer på cyklen betyder, at synsvinklen bliver noget lavere end som set gennem dine øjne.

Hvis du monterer på hjelmen, så vil vindmodstanden selvfølgelig blive større, men hvis vi skal være ærlige, så er dette en ret ubetydelig ting så længe man ikke er professionel i Tour de France.

Du kan heldigvis få rigtige gode kameraer der kan monteres begge steder, så du kan skabe en hel film til evigt minde.

Hvilken kamera?

Du finder efterhånden et stort udvalg af kameraer, hvor vi dog kun anmelder to modeller. EVO HD Sportscam og GoPro som kommer i to forskellige prisklasser.

Du kan overføre filmen via usb, wifi eller bluetooth på de fleste kameraer, og det er heldigvis alle efterhånden er meget bekendt med at gøre.

EVO HD sportscam

Du får et kamera der kom på markedet for efterhånden lang tid siden, men ældre generation der virker, er ikke nødvendigvis det samme som dårligt. Du får nemlig et billigt og testet kamera der giver dig gode optagelser.

Prisen per dags dato ligger på små 800 kr. hvilket er en hel del mere end de 4000 kr. som GoPro modellen koster. Kvaliteten er selvfølgelig ikke det samme, men du får dog mulighed for at optage og fremvise en film i ganske god kvalitet.

Kameraet er ganske god i forhold til rystelser, helt ligesom lyden ikke kun giver dig lyden af vinden, som er det værste i forhold til optagelse i fart.

Du får et driftsikker kamera der ikke giver dig de store wow overraskelser indenfor teknologi, men det giver ganske gode billeder, lyd og så vejer det kun omkring 45 gram og fylder det samme som en standard plastic lighter.

 

GoPro Hero 4

Verdens mest avanceret actionkamera ifølge producenten selv. Om det er rigtigt, skal du nok selv afgøre men du får dog absolut topkvalitet. Modellen er topscorer i test ved Tænk, testvinder i test ved Politiken og er blevet fundet bedste ved flere andre i udlandet.

Med GoPro Hero4 får du nogle af de bedste billeder, hvor du kan optage video i Full HD eller vælge at optage billeder i interval mellem 0,5 og 60 sekunder. Du kan samtidig monterer det på en hjelm, krop eller cykel der dog kræver ekstra monterings tilbehør.

Kameraet kommer med en touchskærm, er vandtæt, 12 megapixel og en vægt på 84 gram inklusiv batteriet.