Rygsæk til mountainbike og cykling

Rygsæk til mountainbike og cykling? Få et par tips lige her

Nogle MTB’ere kører gladelig med rygsæk andre nyder en fri ryg. Uanset hvad får du her et par råd om hvad rygsækken kan bruges til på cykelturen.

Rygsæk til mountainbike og cykling? En cykelrygsæk er kompakt og kan fås i flere størrelser. Alle egner de sig godt til den action-prægede cykelstil og kan ligeledes bruges i hverdagen ved cykling i by og natur.

Fordelene ved rygsækkene er mange og her vil vi uddybe nogle af dem. På cykelturen i skoven er der drøn på især med et kamera på cykelhjelmen som den sjove tilføjelse, men du kan også have brug for at gøre stop. Både du og cykel har brug for omsorg på turen. Derfor er det vigtigt at have de nødvendige ting med. Særligt på de længere ture er det godt at have rygsækken med. Den helt korte tur kan være rar at køre med en fri ryg – hvor ekstraudstyret kan blive hjemme – Se rygsække hos Friluftsland

Lapning

Hvis uheldet skulle være ude og cyklen får skavanker, så er det en god idé at have medbragt værktøj, lappegrej, reserveslange og pumpe. Med grejet på plads kommer du hurtigt afsted igen – og strander ikke i skoven.

Husk væske

Når du gør et hold er det også en god idé at få noget vand, så du holder dig frisk. Flere rygsække giver mulighed for at opbevare et par liter drikkevand i en ”blære” som du får adgang til via en drikkeslange. Dermed får du let drukket vand på turen – og du har ikke en løs drikkeflaske der roder rundt på stellet. Energidrikke eller anden drikkelse end vand hører ikke hjemme i drikkesystemet, så der kan du supplere med en drikkeflaske.

En snack eller myslibar giver lidt ekstra energi til turen. Det er der altid en lille lomme til på rygsækken.

Ekstra tøj

Lidt ekstra tøj giver dig bedre komfort ved vejrskift, så du kan regulere temperaturen og tage højde for regnen. Derudover har du måske også brug for at have telefonen eller kameraet med i tasken. Det kan du fint pakke ind i dit ekstratøj, så det er ekstra beskyttet ved styrt.

Valg af rygsæk

Osprey laver flere gode bud på cykelrygsække, som lever op til behovene i naturen. Rygsækkene har drikkeblærer med hård plast ind mod ryggen, som gør det komfortabelt. Taskerne fra Osprey kan være en anelse tungere. Mens blødere drikkesystemer hurtigt kan føles ubehagelige på ryggen da de let roder rundt.

Du behøver selvfølgelig ikke vælge en rygsæk fra Osprey. Hvis du skal vælge en rygsæk, så gå generelt efter en som du synes sidder godt på ryggen. Den skal have de lommer du har brug for. Nogle har brug for flere end andre. Husk at overveje om du kan nå lommerne hurtigt fra cyklen, fx hvis du hurtigt skal gribe en snack.

Det er meget rart at have de forskellige ting i separate rum, så værktøj ikke blandes med tøj og mad – og så du let kan tilgå tingene uden rod.

Sørg desuden for at vælge en model der er så lille og tætsiddende, som du kan komme afsted med. Du har ikke brug for tomrum i tasken – der skal lige præcis være plads til de ting du oftest tager med. Dermed slipper du for at det hele rumler rundt. 5-10 liter er en typisk god størrelse der matcher behovene.

Læs mere om rygsække og andet grej til cykelturen på Friluftslands blog

No Responses

  1. admin
  2. admin

Din kommentar?