Rygsæk til mountainbike og cykling

Rygsæk til mountainbike og cykling?

Rygsæk til mountainbike og cykling?

En cykelrygsæk er kompakt og kan købes i flere størrelser og typer. Alle kan egne sig enten til den action-prægede cykelstil og kan ligeledes bruges i hverdagen ved cykling i by og natur: dog med forbehold.

En cykelrygsæk kan være den almindelige rygsæk der kan være beregnet til computer eller udvidelse med vandblære. Helt ligesom du kan kan købe typen drikkerygsæk som det direkte ”trug”. Her er der fordele og ulemper ved de forskellige mærker som Deuter, Jansport, Häglofs, Ortlieb m.m.

De fleste rygsække har åndbar ryg, men dog vil de afgive forskellig varme til ryggen der måske kan være irriterende på vej til arbejde, men er fint nok på turen i skoven. Nogle MTB’ere kører gladelig med rygsæk andre nyder en fri ryg. Uanset hvad, får du her et par tips om hvad rygsækken kan bruges til på cykelturen. Og selvfølgelig de bedste modeller til forskellig brug.

 

2 gode og forskellige cykelrygsække

Deuter Road One rygsæk udviklet til de længere cykelture

Deuter Rygsæk Road One 5 liter

køb cykelrygsæk bedst i test

CamelBak Octane Dart 1,5 L

 

Fordele ved at bruge rygsæk til cykling

Fordelene ved rygsækkene er mange og her vil vi uddybe nogle af dem.

På cykelturen i skoven er der drøn på især med et kamera på cykelhjelmen som den sjove tilføjelse, men du kan også have brug for at gøre stop.

Både du og cykel har brug for omsorg på turen. Derfor er det vigtigt at have de nødvendige ting med. Særligt på de længere ture er det godt at have rygsækken med. Den helt korte tur kan være rar at køre med en fri ryg, hvor ekstraudstyret kan blive hjemme.

Lapning

Hvis uheldet skulle være ude og cyklen får skavanker, så er det en god idé at have medbragt værktøj, lappegrej, reserveslange og pumpe. Med grejet på plads kommer du hurtigt afsted igen – og strander ikke i skoven.

Husk væske

Når du gør et hold er det også en god idé at få noget vand, så du holder dig frisk. Flere rygsække giver mulighed for at opbevare et par liter drikkevand i en ”blære” som du får adgang til via en drikkeslange. Dermed får du let drukket vand på turen – og du har ikke en løs drikkeflaske der roder rundt på stellet.

Energidrikke eller anden drikkelse end vand hører ikke hjemme i drikkesystemet, så der kan du supplere med en drikkeflaske på cyklen som kan være ganske rar på de længere ture.

En snack eller myslibar giver lidt ekstra energi til turen. Det er der altid en lille lomme til på rygsækken.

Ekstra tøj

Lidt ekstra tøj  som trøje, jakke m.m. giver dig bedre komfort ved vejrskift, så du kan regulere temperaturen og tage højde for regnen. Derudover har du måske også brug for at have telefonen eller kameraet med i tasken. Det kan du fint pakke ind i dit ekstratøj, så det er ekstra beskyttet ved styrt.

Se også: Hvorfor cykling er den gode motion for dig?

Valg af rygsæk

Deuter og Osprey laver flere gode bud på cykelrygsække, som lever op til behovene i naturen og samtidig giver dig en rummelig, vandtæt og vindtæt taske der holder dine ting tørre.

Osprey rygsækkene har drikkeblærer med hård plast ind mod ryggen, som gør det komfortabelt. Taskerne fra Osprey kan være en anelse tungere – Se rygsække hos Friluftsland. Mens blødere drikkesystemer hurtigt kan føles ubehagelige på ryggen da de let roder rundt.

Du behøver selvfølgelig ikke vælge en rygsæk fra Osprey. Hvis du skal vælge en rygsæk, så gå generelt efter en som du synes sidder godt på ryggen. Den skal have de lommer du har brug for. Nogle har brug for flere end andre. Husk at overveje om du kan nå lommerne hurtigt fra cyklen, fx hvis du hurtigt skal gribe en snack.

Det er meget rart at have de forskellige ting i separate rum, så værktøj ikke blandes med tøj og mad – og så du let kan tilgå tingene uden rod.

Sørg desuden for at vælge en model der er så lille og tætsiddende, som du kan komme afsted med. Du har ikke brug for tomrum i tasken – der skal lige præcis være plads til de ting du oftest tager med. Dermed slipper du for at det hele rumler rundt. 5-10 liter er en typisk god størrelse der matcher behovene.

Populære rygsække til pendler, MTB og cykling

køb cykelrygsæk bedst i test

CamelBak Octane Dart 1,5 L

køb vandtæt rygsæk til cykling

Camelbak Chase 4 L med 1,5 L vandreservior

find lille rygsæk til cykling

Scott Pack Perform Evo Hydration rygsæk 4 L

køb en cykelrygsæk til computer

CamelBak Cloud Walker 18 2,5 L

køb cykelrygsæk med vandresovoir

Camelbak Lobo Rygsæk 9 L med 3 L vandreservior

Deuter Road One rygsæk udviklet til de længere cykelture

Deuter Rygsæk Road One 5 liter

find den bedste bedste cykelrygsæk til MTB

Deuter Race X rygsæk 12 liter

K.U.D.U. rygsæk med god plads til alle ting til cykelturen

Camelbak K.U.D.U. rygsæk 20L med rygskjold

testvinder rygsæk til bike packing

Ortlieb Atrack BP vandtæt rygsæk 25 liter

perfekt til pendleren der skal bruge vandtæt rygsæk

XLC vandttæt pendler rygsæk 25 liter

 

Camelbak?

Du er nok stødt på navnet Camelbak som betegnelse for typen af cykelrygsække med drikkesystem.

Camelbak er et brand, men navnet bliver også brugt som betegnelse for drikkerygsække. Det skyldes, at firmaet producerer netop drikkerygsække.

Fordele ved drikkerygsække?

En MTB rygsæk med indlagt drikkeblære har sine fordele. Her er den store fordel, at mundstykket sidder tæt og nemt når du skal have væske. Og mundstykket bliver ikke så beskidt, som drikkedunken på stel eller styret ofte bliver.

Rygsæk typen giver også den fordel, at du slipper for drikkedunke der roder rundt på stellet.

Se også: Action kamera som den sjove tilføjelse til træningen?

Tilbehør til cykelrygsække?

Helt ligesom med cykler og alt andet, finder du forskellige tilbehør til rygsække, hvor disse ting ofte købes:

  • Thermo slange
  • Reservior
  • Mundstykke
  • Rengøring
  • Regn overtræk
  • Filter
  • m.m.

Alternativ til varm rygsæk?

Rygsække til mountainbike og landevejen er for det meste fremstillet i letvægtsmateriale. Helt ligesom taskerne er fremstillet som åndbare. Dog er taskerne forskellige i forhold til, hvor varmt det bliver for din ryg.

Hvis du cykler frem og tilbage til arbejde, kan du vælge en klickfix taske til styret som et alternativ. Og fordelen er, at du hurtigt kan tage tasken af cyklen derhjemme.

No Responses

Din kommentar?