Hvorfor cykling er den gode motion for dig?

Hvorfor cykling er den gode motion for dig?

Du ved nok allerede, at du skal bevæge dig i hverdagen, hvor Sundhedsstyrelsen anbefaler du går 10.000 skridt om dagen. Motion og bevægelse kan gøres på mange måder, hvor nogen foretrækker at gå, løbe eller cykle.

Der findes mange gode grunde til at cykle, hvor du ikke bare kan opnå generel sundhed, men også kan opnå mange andre positive ting for krop og sjæl. Hvorfor du skal komme forbi en cykelhandler som Vesthimmerlands Cykelcenter eller anden for at købe en ny cykel, er, hvad du finder et par ideer til her.

 

Cykling træner dine muskler og kondition

Når du cykler, aktiverer du de store muskelgrupper som låret i den nederste del af kroppen. Når de store muskelgrupper skal på arbejde, skal der pumpes mere blod rundt. Det giver også træning til hjertet der skal yde mere. På sigt vil det betyde, at hjertet bliver mere udholdende og skal yde mindre ved samme belastning, og din hvilepuls vil gå ned med tiden.

Om du får seje benmuskler og top kondition er selvfølgelig afhængig af graden du træner. Men ligegyldigt om du cykler som en pro, eller bare motionerer, vil du opnå en bedre kondition og træning af musklerne, der sætter en kædereaktion af fordele for sundheden, i gang.

 

Cykling giver fordele i forhold til sundheden

Det at cykle og sætte musklerne og hjertet på arbejde, giver en række følge fordele. Disse er helt konkret:

  • Du får mere næring og ilt til musklerne
  • Dit stofskifte bliver sat i vejret, som giver fordele i forhold til din vægt og holde denne
  • Cykeltræning styrker immunforsvaret
  • Kroppen kan blive hurtigere renset for affaldsstoffer
  • Kroppens evne til at optage ilt bliver bedre, og din vejrtrækning bliver mere normal
  • Du kan opnå en bedre blodcirkulation

 

Du kommer ud ved at cykle

Du kan selvfølgelig træne på en motionscykel, men det er ofte sjovere at komme udenfor. Og netop det at komme ud og cykle, giver dig den kæmpe fordel; at du kommer ud. At cykle gennem skoven en forårsdag hvor solen skinner og fuglene er kåde, det kan kun bringe dig i godt humør. Og cykle i forhold til at løbe, for de fleste af os, betyder, at du kan komme længere væk. Og selvom du har boet det samme sted i årevis, vil der altid være nye ting at observerer fra en cykel.

 

Cykeltræning er god til skåne led

I forhold til løb, er cykeltræning bedre til dig med svage knæ eller hvis du lider af overvægt. Dine led bliver skånet mere ved at cykle, hvor du ikke rammer en hårdt underlag ligesom, når du løber. Det er med til at skåne din knæ, ankler og rygsølje.

For at skåne f.eks. din knæ, er det dog vigtigt at viklen på dit tråd er rigtig. Knæet skal være bøjet lidt så vinklen er omkring 25 grader, når pedalen er nede.

 

Ulempen ved cykeltræning?

At cykle udendørs kan have ulemper i forhold til trafik, vejr og lignede. Men cykel træning er godt i forhold til træning af hjerte og kredsløb, muskelstyrke og udholdenhed, hvor den store ulempe er, at cykling ikke giver meget træning i smidighed.

At cykle skåner dine led, da det er cyklen og ikke din krop der bærer dig. Det er dog skidt for knoglerne, hvor løb og gang er nødvendigt for at forebygge knogleskørhed; Cykling er ikke en erstatning for at bevæge kroppen ved f.eks. gang.

 

Du får højere energiniveau

Ved at cykle eller dyrke anden motion, vil dit energiniveau stige. Her er der lavet forskellige forskningsforsøg, som påviser en forøgelse i energi og nedsættelse af træthedsniveau.

 

Vægttab?

Cykeltræning kan være et redskab, der hjælper med til at smide nogle kalorier. At tabe sig afhænger dog af kalorieindtag mere end træning, men træning sætter dit stofskifte op, hvor en forøget forbrænding er katalysator til motoren(kalorier ind og ud).

Kilder:

Din kommentar?