De billige hometrainer dæk i den gode kvalitet til at undgå slid?

Hvis du leder efter hjemmetræner dæk, så finder du nedenfor et par gode dæk der netop er beregnet til at blive brugt på en hometrainer frem almindelige dæk af gummi, du undgår at slide på rullerne og traineren.

 

Hvilket model skal man vælge?

Hvis du har bestemt dig for at købe et Vittoria eller måske Schwalbe dæk, så har vi fundet et par rigtige gode modeller frem, der samtidig kommer til den bedste pris.

 

Schwalbe Insider dæk

køb et godt Schwalbe racerdæk til din hometrainerPris: 189 kr.

Forhandler: Cykelpartner.dk

Schwalbe er en af de få aktører på markedet for hometrainer dæk, og her deres blå Insider dæk er meget godt valg.

Det specifikke der gør Insider dækket godt, er at dækket er skabt til at give den mindst mulige interne friktion mellem de forskellige lag på dækket, så dækket ikke opvarmes og derved bliver slidt.

Du får et dæk, der vejer omkring 300 gram men vægten betyder nu ikke rigtig noget, nu det er sat på en hjemmetræner i stuen eller garagen. Modstanden kommer jo fra magnetmodstanden, hvilket giver den gode træningen, og her et specifik dæk til hometraineren måske det der giver bedre træning.

Specifikationer på Insider:

 • Foldedæk uden kanttråd
 • Twin dæksider
 • Roller gummiblanding
 • Passer til cykler med 700c hjul
 • Størrelse er 700 x 23c (23-622)
 • Dæktryk 85 – 145 PSI / 6,0 – 10, BAR
 • Vægt på ca. 300 gram
 • Blå farve

Et dæk der er nemt at monterer og passer perfekt på dit hjul, som forhåbenlig kan give den optimeret træning hele vintersæsonen igennem.

 

Foldedæk Vittoria

køb det billige hjemmetræner dæk til cyklenPris: 179 kr.

Forhandler: Cykelpartner.dk

Et andet godt dæk der er udviklet til kun at blive brugt på hometraineren, er det røde foldedæk Vittoria Zaffiro Pro 700x23c.

Også dette cykeldæk kommer med de gode fordele, og der er som sådan ikke den store forskel fra det blå Schwalbe til dette røde Vittoria dæk, udover differencen på 10 kr. og så selvfølgelig farven.

Specifikationer på dækket:

 • Passer til cykler med 700c hjul (ETRTO mål 622)
 • Dæktryk 58 – 87 PSI / 4 -6 BAR
 • Dæk med 26 TPI.
 • Vægt 240 gram
 • Rød farve

Ligesom Schwalbe får du her et dæk, som der er nemt at monterer og sidder godt på hjulet.

 

Hvorfor bruge hometrainer dæk?

Man kan diskuterer om det er nødvendigt eller ej, men ideen med specielle dæk til din hometrainer, er at almindelig cykeldæk er af gummi og som skal holde til stort set alt. Hometrainer dæk derimod, er skabt til at køre på silikone som jo er materialet som rullerne på hometraineren er skabt af.

Det betyder, at du undgår slidtage på hometraineren fordi det specielle cykeldæk er lavet af et meget blødere materiale.

Punkteringer kan du også undgå, for friktionen og varmeudvikling mellem rullerne og dæk betyder nemlig, at den mindste ujævnhed på indersiden ved ventil og fælgbånd af det udendørs cykeldæk, vil bore sig ind i slangen og punkterer denne.

 

Er det nødvendigt med dæk til hometraineren?

køb dæk specielt lavet til din hometrainer

Du ligesom alle andre har nok også tænkt, om f.eks. et Tacx hometrainer dæk virkelig er nødvendigt. Nogen siger at dit almindelig udendørs cykeldæk vil blive for varmt, larme og måske endda eksploderer.

I vores forsøg på at besvare dette spørgsmål, har vi gransket adskillige forums både i Danmark og udenlands, og det med at dækket skulle eksplorer er der ingen evidens for. Der er faktisk meget få som kan fortælle det er sket for dem. Derimod, er der mange som fortæller at det er en skrøne, for de har brugt almindelig aflagte dæk på deres hometrainer i årevis.

Grunden kan være, at f.eks. Bkool Pro modsat de andre producenter, ofte er beregnet til at bruge sammen med ganske almindelige dæk. Dækket vil blive slidt på en anden måde, så du kommer ikke til at bruge dække på cyklen udendørs.

Om aflagte gummi dæk larmer mere dækket der specifikt er fremstillet til brug på hometraineren, det virker til at være ret logisk. Dækket er specielt fremstillet til at køre på silikone, så selvfølgelig vil det formindske lyden – fra dækket. Problemet med at ikke mange registrerer nogen forskel, måske skyldes at der stadig vil være larm fra kassetten, kæden og hometraineren selv.

Gem

Gem

Gem

Gem

5/5 (1 Review)