hvilken boksesæk skal du vælge

Hvilken boksesæk skal du vælge? 4 ting du skal huske på

Hvilken boksesæk skal du vælge? Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål. Hvad type skal du bruge, for både din højde, vægt, styrke og træningsformål er afgørende for dit køb af en boksesæk.

Vi har fundet et par gode tips til inspiration, som du bør tage med i overvejelserne når du vælger maskine.

 

Højden på boksesækken er vigtig

En godt allround mål for højden på boksesækken er 100 cm. da denne højde passer på gennemsnitsbrugeren. Der skal dog tages højde for formål og hvor meget plads du har til rådighed. Hvis du gerne vil træne spark også, så er en lang boksesæk et bedre valg til både de høje og lave spark.

Du kan vælge 100 cm. høj boksesæk til gennemsnits motionisten. 125+ cm. til er velegnet til stærke boksere og til træning af spark også. Til børn er den velegnet højde fra 76 til 100 cm. afhængig af alder og højde.

 

Vægten

Vægten på sækken er selvfølgelig også ret afgørende for din træning og formål.

En tung sæk vil give en mere styrkepræget træning, mens en let vil bevæge sig meget mere. Her er præcision og hurtighed mere egnet som træningsform.

Hvis du vil træne overall kondition og styrke, skal du vælge en boksesæk med en vægt der vejer cirka det halve af din egen kropsvægt.

 

Formål

Formålet med boksesækken er selvfølgelig det primære krav der skal opfyldes. Hvilken type træning vil du udføre?

Hvis du vil træne hårdt og styrke muskulaturen skal det selvfølgelig ikke være en let sandsæk, men derimod en noget tungere sandsæk. Hvis du derudover også vil kombinerer spark ind i bokserutinen og træne på den gode måde med en boksesæk, skal du vælge en højere boksesæk som allerede beskrevet.

 

Plads og muligheder i bolig

Det sidste der skal overvejes, er selvfølgelig om du har plads i loftet, væggen eller måske skal satse på en fritstående boksesæk. En tung boksesæk kræver en del holdbarhed under brug. Sækken vil komme i sving når du slår og sparker, og disse svingninger kræver det rette ophæng tilbehør til boksesækken når den trækker i ophænget.

De ovenstående ting skal du tage med i dine overvejelser når du skal vælge boksesækken til hjemmetræningen.

Du kan se denne video der dog er på engelsk, der giver flere gode tips til hvordan du finder den rigtige sandsæk.

No Responses

Din kommentar?