Hvilken boksesæk skal du vælge? Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål, for det kan være svært at finde ud hvad slags man skal bruge, for både din højde, vægt, styrke og træningsformål er afgørende for dit køb af en boksesæk.

Her på siden har vi fundet frem til et par gode tips, som du skal tage i sine overvejelser, og forhåbentlig gør dit valg noget nemmere.

 

Højden på boksesækken er vigtigt

En godt allround mål for højden på boksesækken er 100 cm. da denne højde passer på gennemsnitsbrugeren. Der skal dog tages højde for formål og hvor meget plads du har til rådighed, for hvis du gerne vil træne spark også, så er en længere sæk så meget bedre til både de høje og lave spark.

Du kan som sagt vælge 100 cm. til gennemsnits motionisten, 125 + cm. til de stærkere boksere og til folk der ønsker at træne spark også. Til børn er målet fra 76 til 100 cm. afhængig af alder og højde.

 

Vægten

Vægten på sækken er selvfølgelig også ret afgørende for din træning og formål. En tung sæk vil give en mere styrkepræget træning, mens en let vil bevæge sig meget mere, så her er præcision og hurtighed mere egnet som træningsform.

Et godt tips til at vælge den rette vægt hvis du vil træne kondition og styrke, er at vælge en boksesæk med vægt der vejer cirka det halve af din egen kropsvægt.

 

Formål

Formålet med boksesækken er selvfølgelig det primære krav der skal opfyldes, for hvilket slags træning vil du udføre?

Hvis du vil træne hårdt og styrke muskulaturen, så skal det selvfølgelig ikke være en let sandsæk, men derimod en der vejer til, og suger lidt kræfter når du træner. Hvis du derudover også vil kombinerer spark ind i bokserutinen og træne på den gode måde med en boksesæk, så skal du vælge en højere boksesæk som allerede beskrevet.

 

Plads og muligheder i bolig

Det sidste der skal overvejes, er selvfølgelig om du har plads i loftet, væggen eller måske skal satse på en fritstående boksesæk. En tung boksesæk kræver jo en del holdbarhed, da den du også skal bruge den, og disse svingninger kræver det rette ophæng tilbehør til boksesækken, for boksesækken vil trække en hel del i ophænget.

Disse fire ting skal du tage med i dine overvejelser når du skal vælge boksesækken til hjemmetræningen, og hvis du følger disse og gør op med dig selv om der skal bruges de flere penge på en boksesæk i det gode materiale alt afhængig af behovet, så burde du være meget bedre rustet til at vælge den rigtige og komme i gang.

Du kan se denne video der dog er på engelsk, der giver gode tips til hvordan man finder den rigtige sandsæk.

5/5 (1 Review)