Hvis du vil udøve MMA træning, så kræver det selvfølgelig også noget MMA udstyr. Det kommer i form af MMA handsker, shorts, puder og meget andet alt afhængig af hvor langt du vil tage træningen. Et udvalg af udstyret til den hårde træning er netop, hvad vi har fundet lidt af her på Csl, så du kan starte ud med Mixed Martial Arts træningen.

 

Hvad og hvorfor MMA træning?

MMA er kampsporten der dækker over alle kampsportsgrene. Og den må vel betegnes som den mest hardcore sport. Før i tiden var Ultimate Fightning ret vild, da der ikke rigtig var nedfældet regler. Især i Øst Europa var nogle kampe helt sindssyge, men disse ting er heldigvis ændret, så sporten er godkendt og i Danmark er der kommet det danske Mixed Martial Arts forbund.

Du ved sikkert hvad MMA er, men hvis du ikke gør, så er det en kampsport hvor der ikke findes nogen specifikke regelsæt i form. Her er sporten målrettet mod sejr eller nederlag, og du kan bruge både brydning, boksning, karate og alle andre teknikker for at nå målet.

En kamp i MMA består af en ring eller bur, hvor du har to kæmpere og en dommer. Man taber ved Tap Out eller at dommeren stopper kampen. Tap Out er når en kæmper klapper modstanderen f.eks. på jorden for at give op. Alternativet til et selvvalgt nederlag er, når dommeren afbryder kampen ved at den ene kæmper har mistet bevistheden eller opgivet at kæmpe.

For at træne MMA så skal du have de basale færdigheder i mange stilarter, og det kræver selvfølgelig det rette udstyr.

 

Hvad MMA Udstyr skal du bruge?

Udstyr til Mixed Martial Arts dækker over de mange forskellige stilgrene indenfor både spark, slag og gulv arbejde. Derfor skal du bruge udstyr der netop træner de mange forskellige aspekter. Dette udstyr dækker både over de tunge og lette slag, hurtighed og tyngde, gulv arbejde, gode spark og meget mere.

 

Køb de officielle UDC elite træningshandsker til mmaHandsker

MMA handsker er selvfølgelig nødvendigt både til kamp og træning.

Du kan finde mange forskellige typer handsker til træning. Skal du træne på boksesækken, så skal du selvfølgelig bruge sandsæk handsker hertil, helt ligesom sparring kræver anden type.

Skal du sparre, så kan du købe handskerne der kan kombineres med både sandsæk og sparring. Hvis du også skal kæmpe, så skal du investerer i f.eks. de officielle UFC kamphandsker.

 

 

Køb de røde Phantom athletic impact benbeskyttereBenbeskytter

Den hårde sport kræver også træning af benene. Spark kan være det værktøjet der afgør tingene. Derfor har du selvfølgelig brug for mma benskinner eller beskyttere, da du sagtens kan få nogle dumme mærker og skader uden beskytter, som kunne være undgået.

Der findes forskellige former af benskinner. Måske har du spillet fodbold og kender til forskellen mellem et par dårlige og gode benskinner, så kender du til vigtigheden af, ikke at spare for meget på kvaliteten. Du finder benbeskyttere der kun beskytter skinnebenene, helt ligesom et udvalg hvor foden der udfører sparket, også får beskyttelse.

 

 

køb de gode grapling tights til træningGrapling Tights

De fleste bruger shorts, men tights er dog slet ikke en dårlig ide. Tights er special fremstillet til kamsport. De er nemlig ret glatte, som betyder, at modstanderen får sværere ved at tage fat i bukserne ved brydning.

Du får et par tights i et slidstærkt materiale, der udover at være glatte også er særdeles gode til at beskytte mod hudafskrabninger og brandsår. Disse skavanker er ret irriterende ved træning. Derudover, så får du faktisk også de gode træningsbukser der er antibakterielle, hvilket kan formindske risikoen for udslæt. Selvom tights ikke er bukser, så giver de dig stadigvæk den gode bevægelsesfrihed til både liggende kamp og stående med f.eks. spark.

 

 

brug de gode pletpuder til mma træningenPletpuder

Når man skal træne teknik i koordination og reaktion i form af både slag og spark, så er det svært at undvære pletpuder. Puden dog kræver, at i er to personer til at træne da den ene logisk nok skal holde puden.

Du får trænet både dine slag og spark hvis i får indøvet et samarbejde. Ham der holder puden, sætter dagsordenen i form af hvilket rækkefølge og hvor du skal slå til med dine spark eller slag. Det giver den gode rytme i teknikken, samtidig med at det er hårdt. Så du får også den gode fysiske træning, hvor udholdenhed og styrke logisk nok et nødvendigt i sporten.

Du finder forskellige former for pletpuder, hvor du kan træne mere teknik på de små puder, og de større puder byder på mere råstyrke.

 

 

køb en Everlast fullface hjelm til mma sparringHovedbeskyttelse

Ligesom med benbeskyttelse og skridtbeskytter, så er en hjelm måske en god ide, når der f.eks. skal sparres boksning.

Selvom fysikken og teknikken er dine våben, så udgår alle dine bevægelser fra hjernen og eventuelle stød her, vil ændre dine bevægelser helt automatisk. Det er ikke hensigtsmæssigt, nu du sagtens kan undgå det med en hjelm. Selvsamme hjelm kan også hjælpe til at undgå unødvendige skader under træning, og træning er kun træning, så dumme risici er hvad beskyttelsen af hovedet hjælper dig med.

 

 

Sandsække er det gode udstyr til mma træningSandsæk

Du kommer ikke udenom træning på sandsæk, hvis du vil træne kampsport.

Træning på sandsæk giver både den gode teknik, men nok endnu mere, den perfekte allround træning der dækker slag og spark teknik, udholdenhed og styrke. Disse ting er ret basale til alt slags kampsport og selvfølgelig også mixed martial art.

Du finder mange forskellige slags sandsække, hvor læder er det bedste materiale for hænderne men der findes også canvas. Du skal også tage stilling til størrelsen og formen på sandsækken, da du kan finde stående eller hængende, helt ligesom de lange sandsække er bedst til at udøve flere slags serier, der også indeholder forskellige spark.

 

 

brug skridtbeskytter som mma trænings udstyrSkridtbeskyttere

De fleste der har trænet fysisk sport, har vel prøvet at blive ramt det bestemte sted på kroppen, som man bare slet ikke ønsker at blive ramt på, nemlig underlivet.

Skridtbeskytter er absolut nødvendigt i kampsport og selvfølgelig også MMA. Hvilken skridtbeskytter skal man så vælge?

Det er lidt svært at besvare, men samtidig ret nemt. Du finder to slags beskyttere, nemlig den velkendte cup der kan fås i forskellige materialer som f.eks. carbon flex. Den anden slags model er boxershorts med beskyttelse indlagt. Så hvad du foretrækker af de to, er den rigtige model for dig.

 

 

Brug den gode kvalitet i håndbind til mma træningHåndbind

Når der skal trænes med handsker, så er håndbind til stabilisering og beskyttelse af håndled og hånd den gode ide.

En forstuvet hånd er ret normalt, men en irriterende ting der sætter træningen på stand-by i lang ting. Her er boksebandager som du vikler rundt om hånden, eller den hurtige måde med en af de nye smarte innerhandsker, det smarte udstyr til træningen. Hvis du er nybegynder og vil i gang med træning hurtigt, så støtter innerhandsker helt lige så godt som bandage.

 

 

Brug rashguard som mma udstyr til din træningRashguard

Kampsport dækker både over de stående stilarter som de stilarter hvor groundwork afgører en kamp. Her kan en Rashguard som betegnes som uniform i MMA, være et uundværligt stykke udstyr.

Rashguards beskytter din hud mod rifter og hudafskrabninger som der umiskelig vil komme både i kamp og træning. Køb en rashguard som den gode investering så du undgår de irriterende skavanker ved træning. Du får en glat og tætsiddende “trøje” i et slidstærkt stof, som ikke er irriterende at have på under træningen.

Sending
User Review
5 (1 vote)