Brug foam roller test til at finde den bedste

Find den bedste Foam Roller til ømme muskler, ryg m.m.

Hvis du har problemer med musklerne og træner meget og derved får ømme muskler, kan en foam roller være det nemme og billige udstyr der kan hjælpe.

En foam roller bruges til at masserer triggers points, som er knuder af ømhed i kroppen. Og her kan rullen være med at løsne op, og derved mindske restitutionstiden.

I denne foam roller test finder du svar på hvad, hvorfor og hvordan i forhold til udstyret. Helt ligesom du får den nemme oversigt over de bedste modeller, som kan bruges til at masserer dine ben, arme og ryg i 2021.

 

The Grid foam roller

Køb The Grid Foam roller i forskellige nuancer

Forhandler Totalpris Læs mere
299,00 Til butik →
399,00 Til butik →

Trigger Point The Grid er en populær roller i god kvalitet til en fornuftig pris på tilbud. The Grid Foam roller er lavet som efterligning af en hånd. Designet hjælper med at give varieret bredde og hårdhed på rullen, helt ligesom den fysiske massør vil gøre naturligt.

The Grid roller er designet med mindre skum end de klassiske rollers. Modellen er fremstillet i EVA skum og med design der er optimeret til at målrette massage i forhold til træning, forebyggelse og afspænding.

Du får en holdbar roller der kan klare tung, konstant og gentagen brug. Rolleren er velegnet til dig der dyrker crossfit, løber eller ønsker at strække ud og forebygge mod skader.

 • Størrelse: 30 x 14 cm

 

 

Casall Tube Roll – God til erfarne brugere


Forhandler Totalpris Læs mere
274,00 Til butik →
479,00 Til butik →

Casall Tube Roll er en lignede model i ydelse og kvalitet, hvor prisen dog er noget højere. Casall trigger point rolleren er blevet kåret bedst i test ved forskellige uafhængige testsider. Og helt ligesom med The Grid rolleren, får du en højeffektiv trigger roller der går i dybden og især er god til underkroppen.

Den største ulempen ved roller typen er rengøringen. formen kan gøre den lidt besværlig at rense med sine firkantede kraftige pigge som stikker et par centimeter op.

Godt nok lidt besværlige at gøre rene, men gode til at give stærke trykpunkter der går i dybden og løsner op f.eks. i lænden. Afstanden mellem piggene betyder dog, at du bliver nødt til at flytte rullen når du f.eks. arbejder på ryggen.

Rolleren der kan købes i sort eller orange, er i hård materiale af Eva, polyeten, TPE og inderrøret er i ABS-plastik.

 • Længde: 34 cm

 

 

Abilica foam roller


Forhandler Totalpris Læs mere
279,00 Til butik →
379,00 Til butik →

Abilica Foam roller er en glat roller og i den lange længde. Den glatte foam roller måler 60 x 15 cm.  og har en medium hårdhed, så den er velegnet til de fleste situationer og kroppe.

Abilica rolleren er velegnet til pilates, crossfit og lignede holdtræninger. Helt ligesom modellen er velegnet til genoptræning og almindelig brug til hjemmetræning.

 • Længde: 60 cm

 

 

Foam Roller Numa 3-i-1


Forhandler Totalpris Læs mere
349,00 Til butik →

Denne Numa roller er en lidt anderledes model der også kan bruges som ab-wheel ala en mavetræner, helt ligesom den kan bruges som træningsredskab til yoga, pilates m.m. Her kan du kombinerer med forskellige øvelser til ben, lår, mave, ryg m.m.

Numa rolleren har en hård form. Modellen er velegnet til træningsøvelser men selvfølgelig også som almindelig roller til at masserer dybt på de store muskelgrupper. Rolleren har en diameter på 4 cm. og længde på 48 cm.

Lad være med at bruge roller på steder med knogler såsom knæ, hvor du kan ende op med at gøre mere skade end gavn også selvom du måske bruger knæbind m.m.

 • Hårdhed: Hård
 • Længde: 48 cm

 

 

DIK kort foam roller

brug den korte roller til udstrækning

Forhandler Totalpris Læs mere
129,00 Til butik →

En kort og billig foam roller i sort der er velegnet til pilates, yoga og lignede træning. Den korte roller type bruges også til genoptræning. Helt ligesom typen har fundet indpas som redskab til massage og muskelafspænding, dog ikke på højde med en massør eller massagestole.

Den korte foam roller er Den Intelligente Krops egen serie, og en roller der udfordrer og træner balanceevnen.

 • Længde: 30 cm

 

 

Foam Roller Marola 60 cm


Forhandler Totalpris Læs mere
499,00 Til butik →

Denne sorte foam roller fra Marola kan deles på midten og derved bruges flere steder. Brug denne model til at strække ud og forebygge efter træning eller bare generelt.

Rolleren har en diameter på 13 cm. og længde af 60 cm. Modellen er velegnet til ømhed, spændinger, nedbryde arvæv, øge blodtilførslen og hjælpe til at forebygge skader.

Marola foam rolleren kan også købes i en 30 cm. model.

 • Længde: 60 cm

 

 

DIK lang roller


Forhandler Totalpris Læs mere
199,00 Til butik →

Denne runde foam roller i medium, hård styrke er en populær model til hjemmetræning, sportsklubber, fitnesscentre og bruges også til fysioterapi.

Du finder DIK rolleren i to størrelser. Modellen findes i 30 eller 95 cm. længde med henholdsvis 9 eller 15 cm. i diameter.

Den lange roller er velegnet til pilates, massage, fascia og træning af stabilitet, balance, nervesystem eller mobilitet. Den lange rulle er god til  træne eller bruges til afspænding, massage m.m. Den korte model er bedst velegnet til massage af bindevæv og muskler.

 

 

Rollga fasciaroller


Forhandler Totalpris Læs mere
329,00 Til butik →

Rollga fasciaroller er ergonomisk designet til at give den dybe muskel massage.

Modellen i medium hårdhed er velegnet til alle. Den bruges ofte til opvarmning inden træning eller til frigøre spændinger, mobilitet, fremme blodcirkulation og styrke bindevæv.

Massagerullen anbefales af mange professionelle sportsfolk, trænere og fysioterapeuter i forhold til muskelsmerter og spændinger.

 • Ergonomisk 4-zonet form
 • Fast skum
 • Kan købes i tre forskellige hårdheder

 

 

SKLZ Trainer Roller

SKLZ Trainer Roller lindrer ømhed i muskler

Forhandler Totalpris Læs mere
399,00 Til butik →
399,00 Til butik →

SKLZ Trainer er en glat roller med længde på 50 cm. og bredde på 15 cm. Rolleren er fremstillet i ftalat-fri materiale og designet i samarbejde med professionelle atlet trænere.

Brug rolleren fra SKLZ til forbedre blodcirkulationen og muskelelasticiteten, samt generel lindring af ømhed.

 

 

Abilica Trigger Pro roller

få en bedre ryg holdning med foam roller

Forhandler Totalpris Læs mere
499,00 Til butik →

Abilica Trigger pro roller er i en høj kvalitet og et smart redskab til at strække og masserer ryggen. Rollerens hårdhed er hård, og er en roller med længde på 38 cm. og bredde på 14 cm.

Abilica rolleren i mørkegrå med rød kerne, er fremstillet i ABS plastik der er overtrukket med EVA skum. Her finder du tre forskellige strukturer, der kan være med til at ramme de rigtige steder.

 

 

HyperIce The Vyper 2 med vibration

The Vyper 2 foamroller er kombinationen af kompression (tryk) og vibration

Forhandler Totalpris Læs mere
1.549,00 Til butik →
1.595,00 Til butik →
1.599,00 Til butik →
1.599,00 Til butik →
1.599,00 Til butik →

HyperIce The Vyper 2 med vibration der kan være velegnet til opvarmning af kroppen. Vyper 2 er en forbedret version af den originale Vyper og hjælper med til at reducerer muskelømhed, hvor den øger din fleksibilitet ved at smidiggøre og løsne musklerne.

The Vyper 2 foam roller er med vibration, hvor det genopladelige lithium batteri giver op til 2 timers anvendelse per opladning.

 • 3 hastighedsindstillinger
 • Genopladelig lithium batteri

 

 

Fitrocks roller

Fitrocks roller kan du udføre en komplet core stabiliserinngs session

Forhandler Totalpris Læs mere
529,00 Til butik →

Den håndlavet Fitrocks roller er fremstillet i finsk birketræ og beklædt med naturlig hampereb. Rolleren i træ kan bruges til forskellige ting som myofascial behandling, mobiliseringsøvelser eller give en komplet core stabilisering træning.

Den hårde birketræ er med at holde formen på rolleren, så du har en roller i mange år. Og hamperebet udenom kernen af træ, gør det blød nok til at få en god træning. Rolleren har en bredde på 9 cm. og længde på 35 cm.

 

Hvad er foam roller?

Rigtig mange forbinder det med en fnugrulle, men det er det slet ikke. En foam roller er noget du typisk har set i et fitnesscenter, men muligvis uden at vide hvad dén tingest hedder.

En foam roller er meget groft sagt, et lag skumgummi med en nævneværdig dybde. Så hvis du har set en eller anden form for et tykt lag skumgummi, så er det en foam roller – og der findes endda nogle stykker af dem som du kan se i udvalget af kvalitets modeller ovenfor.

Foam roller hvorfor?

Selvom den gør sig mest bemærket i et fitnesscenter, så er det faktisk de færreste der benytter dem lidt ala TRX slyngetrænere der også er de fleste steder. Dette skyldes muligvis fordi der ikke er et tilstrækkeligt kendskab til dem.

En foam roller kan bruges til rigtig mange forskellige øvelser. Men der skal en lidt speciel teknik til at udøve selve ’foam rolling’. Denne teknik, er kun speciel, da det muligvis ikke er noget man normalt forbinder med fitness og træning, og så er den slet ikke svær at udøve.

Helt ligesom med rygpuder, skråpuder, massagepuder eller udstyr som Recovery Boots, bruges en roller også til almindelig massage, forebyggelse og udstrækning hvis du har øm ryg.

Fokusset er at få løsnet dit muskelvæv, hvor der specielt er fokus på de store og overaktive muskler. Med andre ord, så sørger du for at løsne op i muskelvævet i de muskler der konstant er i bevægelse over en dag.

En vævsmassage

Det er et behov vores muskler har, og kan betragtes som en form for massage. Hvis du vil undgå skader eller for den sags skyld har påtaget dig en skade i forbindelse med træning, så er en tur på foam rolleren noget der kan fremskynde hele genoptræningsprocessen. Med andre ord, så vil den bidrage til at du hurtigere kan komme i gang igen.

Til hvad bruger du den?

Nu ved du hvad det er og hvad den kan, men hvor kan du så med fordel bruge den på kroppen?

Du kan løsne de helt gængse muskelområder på kroppen, som dækker over lår, arme, lægge og ryg. Det er desuden statistisk set også disse steder hvor vi har flest skader i forbindelse med træning og generel aktivitet, selvom mange vil mene at muskler og læn (som til dels også er en del af ’ryggen’).

Men om du har en skade eller ej, så kan du med fordel også bruge den efter en færdigudøvet træning. Ligesom løbere, og egentlig så mange andre, vælger at strække ud efter en træning, så er det også her hvor foam rolleren kan gøre en forskel. Så hvis du eksempelvis træner ben og arme en dag, og du ved at du plejer at blive øm dagen efter, så kan du med fordel bruge din foam roller der.

Dette er både godt for din blodcirkulation, men også for din muskelgruppes helingsproces, som netop er dét du kan mærke når du er øm efter en træning.

 

Eksempel på brug

Ryggen er en stor, men også skrøbelig del af kroppen. Når vi træner ryg, er det vigtigt vi varmer godt op, på en stille og rolig måde, så vi ikke går direkte til stålet i 6. gear.

Der kan nemlig godt ske, om du har lagt mærke til det eller ej, at under en træningssession med ryggen som den primære muskelgruppe der ska trænes, kan der godt opstå knuder og spændinger visse steder på ryggen. Lige så snart disse kan mærkes, så kan foam rolleren gør underværker for dig.

Hvis du forestiller dig en køkkenrulle og en klump dej, så er dejen din ryg og køkkenrullen er foam rolleren. Disse spændinger og knuder bliver masseret ud så din ryg fungerer optimalt igen, hvor der vil være potentiale for at det er den bedste rygtræning du nogensinde har haft.

Scenariet vi skal forestille os er at du lige har trænet din ryg og er færdig med din træning. Du kan mærke nogle knuder som skal udbedres og finder din foam roller frem:

 • Læg din foam roller på gulvet.
 • Læg dig oven på din foam roller, hvor foam rolleren skal være lige under dine skulderblade (du ligger på ryggen, så næsen er mod himlen).
 • Nu skal du finde en balance med dine fødder, da dine arme skal krydses over brystet.
 • Sørg for at din bagdel og dine hofter ikke røre gulvet, således det kun er dine fødder der berører gulvet, og ryggen er på foam rolleren.
 • Her skal du bruge kroppen til at få foam rolleren til at køre langsomt op og ned ad din ryg.

Gør dette indtil du kan mærke en effekt, eller stop efter et par minutter. Ofte kan det godt være effekten først kan mærkes når du står op igen og bruger ryggen som normalt. Samme procedure gør sig i princippet også gældende ved de andre steder på kroppen, hvor du ønsker at benytte den. Det vigtigste er, at du finder en position hvor den omhandlende muskelgruppe har direkte kontakt med foam rolleren, og sørg for at massere dig selv med den.

Ovenstående er et eksempel hvis du gerne vil forebygge en skade. En foam roller kan bruges til flere formål, hvilket gør den ekstra attraktiv:

 • Forebyg skader (som vi var inde på før)
 • Bliv mere smidig og forøg din mobilitet
 • Den kan afstresse din hverdag
 • Ømhed efter træning kan reduceres

Derfor skal du ikke hægte dig til hvis du ser, eller hører om en bestemt type der bruger en foam roller, som du ikke føler du kan relatere til. For om det er løberen, crossfitteren, bodybuilderen eller nybegynderen, så kan en foam roller med fordel benyttes.

 

De mange typer foam rollers

Det er ikke underligt hvis du føler det er forvirrende med alle de forskellige foam rollers der findes. Men for at det ikke skal være helt uoverskueligt for dig, nævner vi dem her i artiklen.

 • Rumble roller: Her finder du en foam roller med knopper. Her er der nogle bløde skumknopper på den, som er specielt udviklet til ømt muskelvæv. Så hvis du ofte er øm dagen efter en træning, så er denne helt perfekt til opgaven.
 • Foam roller med riller: Denne foam roller er lidt en blanding af en ’Rumble roller’ og en traditionel foam roller (som vi kommer ind på lidt senere). Denne foamroller er skabt til primært brug ved ryg og lår.
 • Den traditionelle foam roller: Her er der i princippet bare et langt og glat skumgummirør. Den traditionelle har ingen riller eller knopper, som også er den der er mest populær. Denne foam roller er god til det hele, men er ikke specifikt bedre til et bestemt formål nogle steder end andre.

Husk på, at selvom de enkelte foam rollers er bedre end andre på nogle områder, så betyder det ikke at hvis du køber en ’Rumble roller’, at den ikke vil kunne bruges på resten af kroppen. Men hvis du derimod kun har ondt i ryggen og ingen problemer andre steder, så vil en foam roller med riller være oplagt til netop dig.

Er du gravid?

Hvis du er, så bør du ikke benytte dig af en foam roller. Gravide kvinder kan nemlig slappe af i kroppen helt af sig selv, biologisk. Dette sker ved at gravide frigiver et hormon der kaldes Relaxin. Dette stof sørger for at kroppen slapper af.