køb pull up bar til hjemmetræning

De bedste pull-up bars til dør-, vægophæng eller udendørs brug

Pulls ups styrker din ryg, biceps og skuldre, hvilket samtidig er den nemme og hurtige vej til stærkere og større muskler. Og her kan en Pull up bar være det enkle og smarte træningsudstyr til hjemmetræning der styrker din overkrop ved hjælp af kroppens egen vægt.

Hvis du brænder for at blive markeret, stærkere og bygge v-formen, er investeringen på en bar pengene værd; Hvis du vel og mærke også træner. Pull up bars kaldes også en chip up bar dog med en lille forskel i træningen. Her finder du forskellige bars til indendørs og udendørs brug, hvor vi har fundet de bedste modeller fra forskellige test. Det giver dig det hurtige og nemme overblik over mulighederne i 2021.

Corona har skabt en efterspørgsel på motionsudstyr, så mange modeller er udsolgt

 

MS-D103 Chin up bar – Til loft / væg

ForhandlerTotalprisLæs mere
899,00 Til butik →

En testvinder bar til at sidde fast på væg eller loft. Modellen kan holde til en maksimal belastning på 250 kg. du får en robust bar der er velegnet til de fleste store mænd og alle andre, hvor baren vejer 8 kg. og har glidefri håndtag. Baren er fremstillet i EU stål i en holdbar kvalitet, der både er velegnet til privat brug som til til de mindre motionscentre i klubber m.m. med vægmontering.

 • Væg/loftmontering
 • Belastning: 250 kg

 

 

Iron Gym Exstreme – Til dør

ForhandlerTotalprisLæs mere
449,00 Til butik →
459,00 Til butik →

Iron Gym Exstreme er en robust og billig model til døren med greb i blød gummi. Baren kan klare en brugervægt på op til 146 kg. Standard Iron Gym er forgængeren, som blev rost til at træne almindelige pull up øvelser, hvor denne Exstreme er god til brede pull ups. Baren dækker hele 15 forskellige brede øvelser med sine to ekstra håndtag, som du ikke får med standard Iron Gym modellen.

Baren er til dørkarm og passer til døråbninger på 60 – 80 cm.

 • Dørkarm
 • Belastning: 146 kg

 

 

Pull/Chin up bar – Til loftmontering

ForhandlerTotalprisLæs mere
449,00 Til butik →

Chin up / pull up bar til loft i en billig pris. Baren er robust med en egenvægt på 5 kg. og kan klare en maksimal brugervægt på 350 kg. Baren har gummi håndtag og 3 forskellige greb til at lave forskellige øvelser

Med loftophæng skal du huske at tjekke loftets kvalitet, hvor der er 50 cm. afstand mellem pladerne der skal skrues i.

 • Loftmontering
 • Belastning: 350 kg

 

 

FitWood Trollvegegen dørribbe i træ

køb en dørribbe til pull ups

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.499,00 Til butik →

FitWood Trollveggen dørribbe kommer i forskellige farver. En elegant multifunktionel chin up/pull up bar i nordisk design der kan købes i sort, hvid og træ nuancer.

Fitwood baren/ribben er fremstillet i en robust kvalitet, der gør den velegnet til mange vægtklasser. Modellen er fremstillet med robust birk krydsfinerramme, der er fastgjort til baren tre steder. Baren er en 1 meter lang rustfri stålstang integreret i designet, hvor du har mulighed for 3 indstillinger. Du kan bruge baren på dør eller på gulvet til forskellige øvelser.

 • Dør eller gulv
 • Farve: Hvid, sort, træ, glaze

 

 

Adidas Door Gym dørribbe

køb en Adidas chin-up bar

ForhandlerTotalprisLæs mere
499,00 Til butik →

Adidas Door Gym dørribbe til en døråbning. Dørribben/pull-up bar har en maksimal brugervægt på 110 kg. der er noget mindre end lignede modeller. Adidas chin-up/pull-up bar har både med det brede som smalle greb. Baren kan bruges til forskellige øvelser til ryg, arme og bryst hvor du også kan træne dips på modellen. Modellen har 8 forskellige greb, og har mosgummi på håndtag.

 • Montering døråbning
 • brugervægt: 110 kg

 

 

cPro9 Elite Heavy pull-up bar

køb den kraftige chin-up bar til tunge vægtklasser

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.600,00 Til butik →

cPro9 bar til vægmontering og kan bruges af de tunge vægtklasser. Du får en robust og bred træningsbar der kan klare en maks. brugervægt på helt op til 300 kg. Her skal monteringen og væggen selvfølgelig kunne holde til det.

cPro9 har en bredde af 152 cm. hvor den ved montering, vil være 48,5 cm fra væggen. Stangen er fremstillet i metal og skal monteres med 4 medfølgende skruer. Her skal dybde på de boret huller været mindst 60 mm. som monteringsvejledningen vil fortælle.

cPro9 Elite Heavy Pull Up Bar har grebsdiameter på 28 mm. der også bruges på olympiske vægtstænger. Du kan ikke bruge modellen til dips som ved Adidas ribben.

 • Vægmontering
 • brugervægt: 300 kg

 

 

Pull-, chin- og push up bar

køb en multi chin-up bar

ForhandlerTotalprisLæs mere
799,00 Til butik →

Pull up, chin up og push up bar til væggen med mange muligheder til at træne både over- som underkrop. Kan bruges til mange forskellige øvelser og i kombination med punching ball, slyngetræner, vægtveste m.m. Modellen kommer med monteringskit, hvor du monterer fire stålkroge på væggen som pull-up baren fast på. Her kan vælge to forskellige måder, alt afhængig af om du vil træne chin-ups eller push-ups.

Du kan også bruge baren på gulvet til at træne dips eller push-ups.

 • Væg og gulv
 • brugervægt: 150 kg

 

 

Chin up teleskopstang til dør

ForhandlerTotalprisLæs mere
109,00 Til butik →

Ikke verdens bedste løsning og ganske uholdbar til tungere vægtklasser, hvor den maksimalt kan klare op til 70 kg. Men teleskopstangen er den super billige, nemme og hurtige løsning som du spænder fast i dørkammen. Stangen er justerbar fra 62 cm. til 92 cm.

Du sætter teleskopstangen i spænd mellem dørkammen ved at skrue på stangen – Samme princip som mange brusekabineforhæng fungerer, det er dog stærkt tilrådeligt at bruge de medfølgende beslag og skruer.

 • Dørkarm
 • belastning: 70 kg. (op til 95 kg. skruet fast)

 

 

Iron Gym Platinium workout bar

ForhandlerTotalprisLæs mere
549,00 Til butik →

Iron Gym Platinum er stort set identisk med Iron Gym Exstreme, hvor denne har kraftigere og hård plast fatning mod dørkammen. Du kan lave nøjagtig de samme øvelser i form af de forskellige kropshævninger med pull ups, chin ups, push ups og mavetræningen hvor der her medfølger ab strabs.

Baren passer til døråbninger på 60-80 cm. og der kan tilkøbes extension bars hvis din døråbning er større.

 • Pull up til dørkarm
 • Belastning: 100 kg

 

 

Billig chin up / Pull up bar til dørkarm

ForhandlerTotalprisLæs mere
199,00 Til butik →
299,00 Til butik →
449,00 Til butik →

Iron Gym pull up bar til lige omkring 200 kr. er en billig model til dørkammen. Kvaliteten er ikke i top, og baren kan kun holde til en maksimal brugervægt på 100 kg. Iron Gym baren er nem at samle og sætte op. Modellen kræver ikke nogen skruer, og er lige så hurtig at tage ned igen efter brug, men du får dog følelsen af vakkelvorn plastik.

 • Chin up til dørkarm
 • Maks. belastning: 100 kg

 

 

Tunturi crossfit pull up bar

Køb Tunturi kraftig bar til kropshævninger

ForhandlerTotalprisLæs mere
995,00 Til butik →

Tunturi crossfit pull up bar er en stor og robust bar. Tunturi baren kan holde til en maskimal brugervægt på 135 kg. Pull up baren har multigreb, så du både kan lave det smalle, brede som skæve greb til træning af alle muskler.

 • brugervægt 135 kg

 

 

Lebert Equalizer XL

Lebert Equalizier XL til afvekslende helkropstræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.172,00 Til butik →

Leberts Equalizer er blevet populært træningsudstyr hvor du arbejder med din egen kropsvægt. Det er ikke en pull up eller chin up bar, men fullbody udstyr der kan træning chip ups, armbøjninger, dips, sideløft m.m.

Enkel og nem udstyr der er blevet populært i crossfit og blandt personlige trænere. Her vil denne XL model have en højde på 78 cm. bredde på 60 cm. og kan klare en brugervægt på op til 180 kg.

Rammerne vejer hver især 4,4 kg. så relativt nemt all-in-one redskab at trække frem og tilbage.

Et billigere alternativ til Lebert Equaliser eller c9Pro modellen, kan være Marbo Equalizer der koster lige omkring 700 kr. – Find den hos Getbig her.

 • Fullbody workout
 • brugervægt 180 kg

 

De forskellige typer bars?

Du kan købe forskellige typer af pull og chin up bars. Hvis vi ser bort fra multistationer, er de typiske typer:

Pull up bar til dørkarm: Du finder forskellige bars til dørkarme. Typen er praktisk, hvis du vil gemme udstyret væk efter brug. Teleskopstangen der hænger mellem dørkarmen er ikke den bedste model. Helt ligesom modellen der hænger fast i selve dørkarmen kræver en solid karm, for ikke alle typer dørkarme kan klare belastningen.

Pull up bar til væggen: Den mest populære model til pull ups. Denne type kræver en solid væg og god montering, men giver også bedre stabilitet og sikkerhed for dig.

Pull up bars til loftet: Du kan også købe modeller der hænges op i loftet. Det kræver selvfølgelig en forsvarlig montering, men giver også høj stabilitet til de tunge vægtklasser.

Pull up bars til haven/udendørs: Du finder flere forskellige typer der kan bruges udendørs i haven eller baggården. Typerne dækker over transportable modeller som du kan flytte rundt, et stativ eller en vægophængt type.

 

Forskellen på pull ups og chin ups?

Pull up og chin up bars er stort set det samme. Den store forskel på pull og chins up er, at pull ups laves med overhåndsgreb mens chin ups laves med underhåndsgreb – Grebet er forskellen på de to.

 

Hvem er pull/chin ups bars for?

Træningsredskabet er for alle der gerne vil træne. Men primært til dig, der gerne vil styrke din muskler i overkrop og arme og derved opnå en flottere og stærkere fysik .

Det kræver n hel del at trække sin egen kropsvægt op, hvilket de første nybegyndere kan fra starten, så du skal kunne holde motivationen.

Hvis du ikke kan løfte din eget vægt fra start af, kan du bruge hjælpemidler som elastik(power band) i starten indtil det bliver nemmere – hvilket det vil blive.

 

Fordele ved chin/pull ups?

Træningen har sine klare fordele:

 • Styrke i overkroppen: Det at løfte din kropsvægt op, er en af de bedste øvelser til at opnå styrke i arme, bryst, skuldre og ryg. F.eks. bruger US Marine Corps øvelser med at trække sig selv op for at måle og opnå større muskelstyrke og udholdenhed.
 • Markeret muskler: Du vil også begynde at markerer dine muskler, hvilket er noget, de fleste mænd og kvinder også gerne vil opnå.
 • Rank holdning: Du kan opnå en bedre holdning ved en vedvarende træning med baren.

 

Hvad du skal være opmærksom på?

Husk at sikre  at væggen eller dørkarmen kan klare vægten, så du ikke lige pludselig står med en stor håndværker regning.

Baren skal kunne matche din kropsvægt, hvilket er det første og vigtigste kriterie for køb.

Håndtag skal være gode at holde i. Det er dumt at købe noget træningsudstyr, som du ikke gider bruge.

Kan baren gemmes væk efter brug eller skal det monteres til at sidde fast? Hvis du har en lille bolig, kan det være en fordel at vælge en bar til dørkarmen der kan fjernes, frem for en model der skal skrues fast i væggen.

 

Montering

Når du skal monterer en pull up bar, skal den hænge i loft, væg, dørkarm eller udenfor. Her skal du tage højde for:

 • Tjek din væg, dør eller loft for holdbarhed
 • Tjek brugsvejledning grundigt igennem for hvordan du monterer den specifikke model
 • Tjek at alt er med i pakken, før du begynder at bore og skrue
 • Hav det rigtige værktøj uden at gå på kompromis med korrekt ophængning (bor, boremaskine, skruer, rawplugs, vaterpas m.m.)

 

Hjemmelavet pull up bar?

Måske du går og leger med tanken om at bygge din egen pull up bar? Her er det nemmest udenfor, hvis du har have eller indkørsel.

Du kan vælge at bygge din egen bar i træ, hvor jern dog er mere robust materiale, helt ligesom ved et squat rack og lignede.

Du kan lave den hjemmelavet bar på mange måder. Her kan du finde inspiration i denne video:

 

 

Øvelser til chin ups og pull ups

Når du skal udføre pull up eller chin up blandt de forskellige arm og ryg øvelser til styrketræning, bruger du både over- som underhåndsgreb sådan her:

 • Først samler du dine skulderblade og presser ned når du har den hængende position
 • Du trækker armen mod hoften og bliver ved indtil stangen rører brystkassen
 • Du lader dig synke ned til den hængende position igen

Se videoen her med rigtig teknik for begyndere:

Øvelser du kan starte ud med, hvor det gælder om at øge antal gange du kan udføre dem:

 • Pull up: Du vender håndflader væk fra dig selv, og løfter dig op indtil din hage kommer over stangen. Sænk kroppen igen stille og rolig
 • Chin up: Du vender håndflader mod dig selv, og løfter dig op indtil din hage kommer op til stangen. Sænk kroppen stille og rolig igen
 • Ben- & Knæløft: Tag fat i stangen og stræk din krop. Løft knæene op til vinkelret og sænk stille og rolig igen. Ved benløft skal du løfte benene strakt og samlet op til maven, og sænke stille og roligt igen.

 

Brug elastik som nybegynder?

Der findes forskellige hjælpemidler, og du har måske set nogen træne med en træningselastik eller slyngetræner, mens de træner hævninger. At træne chin og pulls ups kræver meget styrke, og måske er dine arme svagere, end vægten du vejer? Her kan en elastik hjælpe dig med at træne hævninger, så du på sigt kan trække dig selv op uden elastik.

Ulempen ved brug af elastikker er, at de fleste af os vil træne lidt forkert med elastikken. Men det er et praktisk hjælpemiddel til nybegyndere. Få ideer til hvorfor og hvordan du træner med elastik her:

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er pull up bar?

En pull up bar er et træningsredskab der bliver hængt op, og så trækker du dig op ved egen vægt. Fysisk vil en bar bestå af selve stangen og en monteringsdel, for du kan monterer en pull up bar i døren, på væggen eller som ophæng på udendørs væg. Redskabet i sig selv er beregnet til, at styrke din muskler i overkroppen og forme kroppen.

Hvilke muskler træner en bar?

Chin & pull ups træner din ryg, mave, skuldre og primært biceps.

Vælg pull up bar til dør eller væg?

Hvis du ikke ønsker en stationær bar hængende, så skal du vælge en bar til døren. Denne kan fjernes og gemmes væk efter brug. Men en pull up bar til væggen er sikrer/mere stabil i forhold til modellen der bruges ved døren.

Kilder:

No Responses

Din kommentar?