Drop cigaretterne uden vægtøgning

Drop cigaretterne uden vægtøgning

Rigtig mange danskere vil gerne droppe cigaretterne, men frygten for vægtøgning holder dem tilbage. Det er videnskabeligt bevist, at mange tager mellem 5-10 kg på, når de stopper med at ryge. Spørgsmålet er imidlertid hvorfor dette sker, og hvad man kan gøre for at undgå det. Det er nemlig muligt at stoppe med at ryge uden at tage ét eneste kilo på.

 

Hvorfor småspiser vi?

For at undgå at tage på, når du stopper med at ryge, er det vigtigste at forstå, hvorfor vi småspiser, under et rygestop. Der kan selvfølgelig være forskellige årsager, men der er to grunde, som typisk går igen.

Når man ryger, oplever kroppen en form for velvære og afslapning, når nikotinen forlader kroppen. Dette kan have en afslappende og endog angstberoligende effekt, som man nemt kan blive afhængig af. Ved et rygestop mister man pludselig denne effekt, og derfor er der mange, som søger en erstatning. For mange bliver mad denne erstatning, og vægtøgningen skyldes i bund og grund, at man ”trøstespiser” en smule for at forsøge at opnå den beroligende effekt.

Én anden hyppig grund til vægtøgning er, at man simpelthen har vænnet sig bevægelsen af at føre noget op til munden. Det lyder banalt, men har man været ryger i mange år, vil denne bevægelse være dybt forankret i en og typisk også blive forbundet med velvære.

De to grunde, der netop er nævnt, overlapper ofte hinanden. Det skaber et komplekst problem, som ikke altid er lige nemt at løse. Der er dog én cigareterstatning, som har haft en rigtig god effekt i forhold til at løse dette problem, og det er e cigaretten.

 

Hvorfor kan e cigaretten være en erstatning?

E cigaretten har for mange rygere været en god erstatning til den traditionelle cigaret. Grunden til, at den i det hele taget kan være en erstatning, er at den oftest ikke indeholder nikotin. På den måde kan man slippe af med sin nikotinafhængighed, men alligevel have følelsen af at ryge.

Kigger man på e cigaretten, er den usædvanlig nyttig til at hindre trøstespisning, da den modvirker de to ovennævnte årsager ganske fremragende. Det vil betyde, at den tidligere ryger stadig kan få oplevelsen af at ryge, og dermed snyde kroppen til at tro, at det stadig er den samme oplevelse. Når nikotinen først er ude af kroppen, vil det være nemmere at stoppe helt med at ryge. På dette tidspunkt vil det nemlig kun være vanen, som man skal tage fat i og ikke også nikotinafhængigheden.

Hvis du vil læse mere om e cigaretter, kan vi anbefale denne e cigaret forhandler, som har rigtig mange gode tekster og vejledninger om emnet.

No Responses

Din kommentar?