brug airbike test til at finde den bedste model

Airbike motionsmaskiner til fullbodytræning

Hvis du vil konditræne hjemme, skal du selvfølgelig bestemme dig for hvilken type motionsmaskine. Her er den klassiske motionscykel ofte den valgte type men også spinningcykler eller den nyere Airbike type kan være et godt valg til dit behov i 2021.

En airbike er en stationær cykel helt ligesom den almindelige kondicykel. Men forskellen er dog, at på en airbike sker belastningen ved at cyklens hjul er erstattet af en ventilator. Det giver dig en motionsmaskine der er inspireret af motionscykel og crosstrainer teknikken. Træningen på en Airbike giver dig en helkropstræning med HIT træning der ikke kan udføres i lang tid som f.eks. på en motionscykel. Den hårdere træning giver dig større muligheder for træning og fedtforbrænding.

I denne airbike test finder du forskellige af de bedste modeller som Airbike Assualt, Schwinn og andre på markedet, hvis du overvejer at investerer i en airbike til hjemmetræning eller som motionsmaskine indkøb til mindre fitnesscenter, klub eller firma lokale.

 

The Beast AirBike

køb en The beast airbike til fitnessklub

Forhandler Totalpris Læs mere
8.995,00 Til butik →

Airbike The Beast der ligger i 7-8000 kr. prisklassen kan være en god model til kardiovaskulær hjemmetræning frem for motion på en almindelig kondicykel.

Du får en robust og lydsvag træningsmaskine der bruger en rem frem for en kæde til at hive svinghjulet rundt. Træningsmaskinen har en egenvægt på 69 kg. der giver dig stabilitet under træning med høj intensitet. Den robuste airbike kan klare en brugervægt på op til 150 kg.

The Beast har ergonomiske håndtag der hjælper til at give en god komfort. Helt ligesom du får mulighed for at bruge forskellige grebs muligheder når du skubber og trækker under træningen.

Cyklens computer giver dig de normale data om hastighed, distance, kalorieforbrug, tid, watt og RPM. Maskinen har dog også funktioner som indbygget pulsmodtager og to knapper til at lave 10/20 eller 20/10 træning hvor du selvfølgelig også kan lave dit eget interval program til HIIT træning.

 • Bremse: Luftmodstand
 • 2 intervalprogrammer 10/20 & 20/10
 • Farve: Sort
 • brugervægt: 150 kg
 • Vægt: 69 kg

 

 

 

 

Spirit AB900 AirBike

brug airbike til crossfit, mma m.m.

Forhandler Totalpris Læs mere
7.995,00 Til butik →

Spirit AB900 Airbike ligner The Beast maskinen i pris og ydelse. Du får en fin kvalitet til cardio træning hvor maskinen kan være velegnet til crossfit centeret, den kræsne hjemmetræner eller dig der vil i gang med cardio- og intervaltræning f.eks. efter genoptræning.

Kvaliteten er høj i forhold til robust og stabil træning. Spirit AB900 vejer 54 kg. og kan klare en maksimal personvægt på op til 159 kg. Modellen er blevet kåret som bedst i test til prisen hos forskellige uafhængige testsider.

Computeren er ikke specielt imponerende, men giver dig dog de gængse data til træningen såsom intensitet, tid, distance, kalorier, hjerteslag per minut m.m. Her er denne model hverken bedre eller dårligere end andre.

Modellen kan flyttes nemt rundt ved hjælp af monteret transporthjul foran på cyklen.

 • brugervægt: 159 kg
 • Størrelse: 122 x 6 x 128 cm
 • Vægt: 54 kg
 • Transporthjul

 

 

 

 

Schwinn Airdyne AD8 Pro

køb en schwinn airdyne til motionsrum

Forhandler Totalpris Læs mere
9.995,00 Til butik →

Schwinn Airdyne AD8 Pro er en professionel airbike der er kåret som testvinder forskellige steder for sin høje kvalitet i forhold til design, funktioner og ydelse. Du får nemlig et professionel træningsredskab med en ramme i kraftig stål som gør modellen velegnet til klubber, fitnessrum, træningscentre eller dig der ønsker høj kvalitet til hjemmetræningen.

Helt ligesom med andre airbikes, kan du træne både arme og ben på samme tid. Jo hårdere du tramper jo højere belastning skaber du, da der bliver ”trukket” mere luft ind i cyklen. Derved øger du intensiteten som giver bedre mulighed for f.eks. fedtforbrænding.

Airdyne AD8 kommer med et behageligt sæde til komfortabel siddestilling. Og du kan selvfølgelig justerer i sædeindstillinger både lodret og vandret. Pedalerne er skridsikre.

Cyklen har LCD display med visning af kalorieforbrug, distance, tid, watt m.m. hvor du også kan vælge mellem 9 træningsprogrammer.

 • 9 træningsprogrammer
 • Vandflaske holder
 • brugervægt: 160 kg
 • Størrelse: 106 x 50 x 132 cm
 • Vægt: 51 kg

 

 

 

 

Schwinn Airdyne AD6

brug en kombination af motionscykel og crosstrainer

Forhandler Totalpris Læs mere

Schwinn Airdyne AD6 er “lillebror” til AD8. Det gør dog ikke modellen dårligere til motionisten, men dog i en lavere kvalitet hvor prisen også er det halve. For du får en billig airbike i høj kvalitet til hjemmetræning eller måske genoptræning. Hvis du skal købe en maskine til center, vil AD8 være bedre velegnet.

Airdyne cyklerne giver modstand ved, at jo hårdere du cykler jo mere luft vil blive pumpet ind og forøge modstanden. Det betyder, at alle kan bruge maskine og finde det leje, hvor de bliver presset under træningen men stadig kan være med.

Helt ligesom med sin storebror, får du et LCD display med visning af standard data og en holder til din vandflaske.

 • brugervægt: 136 kg
 • Vægt: 51 kg
 • Størrelse: 126 x 65 x 129 cm

 

 

 

 

Tunturi Platinum AirBike Pro

køb en tunturi motionsmaskine til fitnesscenter og klub

Forhandler Totalpris Læs mere

Tunturi Platinum AirBike Pro er i en høj kvalitet der gør modellen velegnet til professionel brug som til den kræsne hjemmebruger. Cyklen der er designet til høj intensitets interval træning, er med luft og magnetbremsesystem. Med luftmodstand vil du selv øge modstanden og træningsintensiteten ved at sætte tempoet op.

Køb denne model der ligger i den høje prisklasse af de viste modeller, hvis du ønsker høj kvalitet i holdbarhed og ydelse. Modellen der er forhjulsdreven kommer med 12 træningsprogrammer som giver mulighed for en varierende træning, hvad end du ønsker HIIT eller lidt roligere tempo.

Tunturi Platinum motionscyklen har computer med forskellige funktioner som 12 programmer og et manuel program. Hvor du også får mulighed for at aflæse de relevante data til optimering af træningen.

 • Modstand: Luftmodstand
 • Træningsprogrammer: 12
 • brugervægt: 165 kg
 • Størrelse: 125 x 51 x 147 cm
 • Vægt: 59 kg

 

 

 

 

Xebex Dual Action AirBike

køb en billig airbike til crossfit hjemmetræning

Forhandler Totalpris Læs mere
10.990,00 Til butik →

Xebes Dual Action airbike er en holdbar maskine med robust konstruktion. Rammen er i stål og kommer med stabile akser, rustfri stålkæde og smedede pedalarme.

Du får en god maskine i sammen klasse som Titan, Spirit eller Schwinn AirDyne modellerne. Der er ikke den store forskel på modellerne i forhold til at forbrænding af kalorier og give kardiovaskulær- og udholdenhedstræning. Forskellen på de tre modeller ligger i mindre afvigelser i design og funktioner, hvor skærm og programmer er nogenlunde det samme.

Modellen er med luftmodstand. Vinden strømmer gennem hjulet og derved regulerer du selv modstanden, alt afhængig af hvor hårdt du træner.

Sædet kan indstilles vertikalt og horisontalt til optimal siddeposition, og Xebes airbiken har også integreret fodstøtter. Du finder også flaskeholder og transporthjul

Xebes Dual Action vejer lidt mindre end de andre modeller, da denne cykel kommer med en egenvægt på 47 kg. Her vil du dog få 5 års garanti på rammen for denne model, hvor andre ofte giver 2 eller 3 års garanti.

Skærmen

 • brugervægt: 150 kg
 • Størrelse: 120 x 65 x 130 cm
 • Vægt: 47 kg
 • Farve: Sort

 

 

 

 

Titan Life Pro B77

køb en pro airbike til crossfit center

Forhandler Totalpris Læs mere
12.299,00 Til butik →

Titan Life Pro B77 ligger i samme prisklasse som Xebes Dual og byder nogenlunde på samme effekt, holdbarhed og design. Titan airbiken udmærker sig ved at have en lav indstigningshøjde.

Du får en pro airbike til center, klub, firma eller til hjemmetræning for dig der ønsker høj kvalitet. Modellen ligesom de andre, er med luftmodstand og et kraftig svinghjul på 4,8 kg. Det giver dig et gnidningsløst tråd, hvor du kan vælge manuel eller træning eller bruge 7 forskellige træningsprogrammer.

Computreren med belyst LCD giver de vigtigste træningsdata om tid, hastighed, kalorier, watt, RPM, distance eller puls, hvor pulsmodtager er indbygget i computeren. Helt ligesom du skifter mellem træningsprogrammer under træningen på panelet.

Cyklen kommer med justerbar styr og saddel, og på pedalerne finder du stropper så fødderne ikke glider rundt på pedalerne.

Modellen har en høj egenvægt på 71 kg. som giver en stabil cykel selv når der trænes rigtig hårdt. Cyklen kan klare en maksimal personvægt på op til 150 kg.

 • Bremsesystem: Luftmodstand
 • Træningsprogrammer: 7
 • Svinghjul: 4,8 kg
 • Pulsbælte medfølger
 • brugervægt: 150 kg
 • Størrelse: 131 x 38 x 89 cm
 • Vægt: 71 kg

 

 

 

 

Assualt AirBike

find tilbud på airbike til crossfit hjemmetræning

Forhandler Totalpris Læs mere
7.609,00 Til butik →
8.740,00 Til butik →

Populær airbike fra AssaultFitness i mellem prisklassen. Modellen der er kåret til bedst i test hos forskellige amerikanske testsider, er en luftmodstandscykel til højintensive workouts til hele kroppen hvor indstigningshøjden er i den lave ende.

Assuault motionscykel AirBike er en robust model med kraftig stålkonstruktion og forstærket styr. Det giver dig en stabil motionscykel der ikke svajer til siderne når du giver den gas. Der er dual action design, så du bevæger arme og ben synkron mens du træner. Helt ligesom Assualt airbiken kommer med ekstra pegs til isoleret overkropstræning.

Sadlen kan justeres med et pop-pin greb, hvor du kan indstille hældning, horisontalt og vertikalt. Pedalerne er udskiftelige.

Computeren er et simpelt display uden nogen speciel finish. Men du får selvfølgelig mulighed for at aflæse og følge med i de relevante træningsdata. Der kan tilkøbes brystbælte til trådløs måling af pulsen. Cyklen har 8 træningsprogrammer som du skifter på displayet.

 • Træningsprogrammer: 8
 • Maksimal brugervægt: 155 kg
 • Størrelse: 130 x 60 x 123 cm
 • Transportruller

 

 

Hvorfor vælge en airbike?

En motionscykel, løbebånd, romaskine, spinningcykler, crosstrainer eller anden lignede motionsmaskine giver kondition og ofte sætter forbrændingen i vejret til at smide kalorier. Her vil løbebånd og motionscykler ofte isolerer en kropsdel, hvor crosstrainer og romaskine giver en mere komplet kropstræning. Det samme opnår du også med en airbike der bruger de bedste teknikker fra en crosstrainer og en motionscykel.

Den største fordel ved en airbike helt ligesom romaskine og crosstrainer, er, at du træner både over- som underkrop. Hvor en airbike får mere modstand jo hårdere du træner, som giver en bedre HIIT(High Intensity Interval Training) træning end f.eks. crosstraineren kan give. Og derfor anses en airbike som en af de bedste kardiovaskulære maskiner.

 

kilder: