3 ting, der giver din træning et spark bagi

Når man træner, kan man godt hurtigt glemme, at det ikke kun drejer sig om at løfte vægte eller løbe hurtigt. For at gå en god træning og for at performe bedst muligt, er der også nogle andre parametre, der spiller ind. Hvad de er, fortæller vi dig herunder.

Det er fedt at opnå nogle gode resultater i fitnesscentret. Men vejen dertil handler også om meget mere ved at træne, da det ikke kan stå alene.

Giv kroppen energi med god mad

For at få et godt resultat ud af din træning – om det så er for at tabe dig, komme i bedre form eller opnå større styrke – er det vigtigt, at du giver din krop den rette energi. Den kan ikke leve på proteinbarer, proteinpulver og bøffer. Nej, giv den godt med varieret kost i form af kulhydrater, sunde fedtstoffer, grøntsager, frugt og så videre. Jo sundere og varieret en kost, du spiser, jo bedre et resultat vil du også opnå.

Du kan gøre det meget nemt at nå dertil ved at lægge en ugentlig madplan, hvor du nøje skriver ind, hvad du skal have at spise til hvert måltid. Så er det meget nemmere at holde sig til de gode råvarer i stedet for den nemme proteinbar før og efter træning – for det giver ikke din krop noget at bygge på.

Lad kroppen restituere med massage

Hvad mange desværre glemmer er, at kroppen har brug for at restituere. Så selvom du er fuld af energi og har lyst til at træne hver dag, bør du ikke gøre det, da det på sigt øger risikoen for skader.

En af de bedste måder at restituere på (også hvis du gerne vil det hurtigt), er ved at få massage. Det sætter nemlig gang i udstødelsen af affaldsstoffer og løsner også op for de spændinger, træningen har sat i kroppen. Har du ikke lyst til at gå til en sportsmassør hver uge, kan du også gøre meget selv ved at få og bruge en massagepude og et massageapparat. Din krop vil sætte utrolig stor pris på, at du forkæler den og lader den slappe af mellem træningen – du vil også mærke en helt anden lethed efterfølgende.

Lav noget helt andet end træning

For at give din krop en chance for at følge med, er det en god ide, at du mellem træningen laver noget helt andet. Det kan være at gå nogle gode, lange ture i skoven, cykle til og fra arbejde eller tage en svømmetur i den lokale svømmehal.

Ved at lave nogle andre bevægelser, end dem du laver under din træning, får du løsnet op og undgår, at spændinger sætter sig som skader eller ømheder. Det er rigtig godt for kroppen og giver dig et helt andet udgangspunkt!

Ved at være aktiv på en anden måde bidrager du også til din træning, og vil ret hurtigt kunne mærke en forskel, som kun gør det muligt for dig at opnå dine resultater og ønsker for din krop meget hurtigere.

Din kommentar?