Virker yoga slankende?

Virker yoga slankende? Både ja og nej (Læs hvorfor)

Hvis der er to ting der virkelig er begyndt at blive samtale emner i de danske munde, så er det både yoga og hvad der nu end kan være slankende. Vi står typisk i en form for ”sund livsstil situation” hvor vi gerne vil udfordre vores kroppe.

Yoga er blevet populært at dyrke. Det er en rolig form for træning der har mange fordele for kroppen og udvalget af nødvendig yogaudstyr er relativt billigt. Ved yoga får du stærkere knogler og led, samtidig med at du bliver mere smidig. Hvis du i forvejen løber, cykler eller dyrker anden form for konditionstræning, så kan yoga med fordel integreres i dit træningsprogram. Yoga har nemlig den samme funktion som at strække ud, foruden de førnævnte fordele. Ved yoga, strækker du mere ud end du normalt ellers ville gøre efter en løbetur, og det er her den store forskel er. For ved at dyrke yoga et par gange i ugen hvor du styrker dine knogler og led, bliver du hurtigt også bedre til at løbe, cykle eller hvad det nu end måtte være.

Samtidig med at yoga er blevet populært, så er vi danskere også begyndt at interessere os for alt hvad der kan virke slankende. Det er ikke unormalt hvis du føler du har fået et lille cykeldæk under navlen, eller måske har du fået to elskværdige håndtag på siderne, for det har de fleste af os. Slankende er et af de ord danskerne har søgt mest på, så du er altså ikke helt alene i den store verden omkring denne interesse.

Men når vi så tager den populære træningsform yoga og vores interesse i at tabe os lidt, kommer der mon så noget slankende ud af dette?

 

Yoga forbrænder kalorier

Hvorfor styrketræning kan være vigtigt for dit vægttab, er stort set samme grund som hvorfor yoga og vægttab er godt at kombinerer.

Som du er bekendt, så er det kalorierne der skal forbrændes for at du kan tabe dig. Så hvis vi skal gøre det helt kortfattet, så er yoga slankende.

Men vent nu lige lidt …

Jo mere du bruger din krop, jo mere forbrænder du. Så du kan i princippet også sige at det at bage en kage eller to, også er slankende. Du opnår først en slankende effekt når du forbrænder flere kalorier end du indtager.

Men for lige at vende tilbage til yoga og den slankende effekt, så bruger du jo hele kroppen ved yoga. Det kan være at hvis ikke du skulle til yoga, så sad du i sofaen og så TV. Men udover dette, så er yoga også slankende på en anden måde. Du bruger nemlig også dine muskler ved yoga, og det har altså også en effekt på din krop. Du trækker din mave sammen og strækker den igen ved yoga, hvilket virkelig får gang i dine mavemuskler.

Det sted hvor du træner mest, er også det sted hvor der vil være det største slankende resultat.

Ergo, yoga er slankende, men det kan ikke trylle fedt væk alene.

 

Hold øje med hvad du spiser

En slankekur der virker hurtigt? Her er den rigtige og naturlige slankekur: sund kost. Det er helt sikkert ikke første gang du læser dette, men du skal altså sørge for at spise ordentligt også. Nok er yoga slankende, men hvis du spiser en Othellolagkage hver anden måned, så er det pludseligt ikke så slankende mere.

Hvis du derimod spiser sundt, eller bare sørger for at spise færre kalorier end du forbrænder, så skal du nok tabe dig. Når du kombinere yoga med ikke at spise flere kalorier end du forbrænder, så vil det også have en hurtigere effekt, end hvis du bare spiste færre kalorier end du forbrænder og undlod yogaen.

Som vi kom ind på før, så sker der også aktivitet i dine muskler ved yoga. Faktisk så er styrketræning uden konditionstræning også slankende, så længe du stadig overholder din kost og ikke spiser for meget.

Du har altså mange muligheder, men du bør hellere forsøge dig ad i fitnesscenteret eller i stuen fremfor at prøve en masse piller der reklamerende skulle have en slankende effekt, for det har de sjældent. Træning og kost er vejen frem, og det går hurtigere når først du er kommet i gang. Bare husk på, at det sværeste ved at træne er at komme i gang.

Så kom op fra sofaen og gå en lille tur, også hvis det kun er 10 minutter.

No Responses

Din kommentar?