Stativ til kettlebells? Læs her hvorfor, hvor og bedste pris

Stativ til kettlebells kan være det nødvendige udstyr til hjemmetræningen, hvis du vil gå all in og træne rigtig og samtidig have den gode organisering. Stativet er samtidig det uundværlige udstyr til klubben eller motionscentret til organisering af de forskellige vægte.

Kettlebells kan give dig den samme træning som håndvægte, men træningsredskabet fra det russiske militær er dog noget mere mangfoldig udstyr der kan give dig den gode allround træning både med cardio og muskeltræning.

 

Hvorfor træne med kettlebells?

Gode billige kettlebells giver dig mulighed for at træne hele kroppen på en gang. Du træner nemlig både de eksplosive og langsomme muskelfibre, som er med til at styrke kernemuskulaturen og give dig udholdenhed og styrke.

Hvis du er nybegynder med kettlebells, så start ud med at træne 2-3 gange om ugen med vægtene. I starten gælder det om at tilvænne musklerne til øvelserne, og så selvfølgelig den rigtige teknik. Øvelse gør mester og efter noget tid, kan du udbygge til flere gange om ugen og selvfølgelig også flere øvelser.

Kettlebells er det oplagte træningsredskab til hjemmet, for du kan med meget få vægte gå i gang, og stadigvæk få den gode allround træning, hvilket kræver det gode træningsprogram. Anna Bogdanova er en af de personlige trænere, som virkelig har løftet kettlebells træningen, for hun har lavet de gode træningsprogrammer i bøgerne “Skyhøj forbrænding” og “Veldrejet”, hvor øvelserne starter ud efter dit niveau og træner hele kroppen. Bøgerne henvender sig som sådan til kvinder, men mænd vil få nøjagtigt den samme gode træning med disse programmer.

[box type=”download”]  Læs mere om Bogdanova træningsprogrammerne hos Saxo her[/box]

Et godt program og det gode udvalg af vægte, vil gøre at du vil begynde at se rigtig gode resultater efter 3-5 uger. Det gør sig gældende både med vægten, musklerne, din form og humør. Og det er netop, hvorfor du skal komme i gang med træningen.

At komme i gang med kettlebells kræver kun 2-3 vægte, men hvis du er vedholden, vil din styrke og form kræve at du bruger endnu flere vægte i forskellige størrelser, og her er netop stativet, det velvalgte udstyr til opbevaring af vægtene.

 

Det gode stativ til kettlebells?

Det giver god mening at have et stativ til sine vægte, hvilket jo er oplagt i træningscentret, men faktisk også til hjemmetræningen.

Der er gode fordele ved at købe et kettlebell stativ, for dels er dine vægte organiseret og ryddet op, så de ikke står hulter til bulter og roder på gulvet. Under træningen er stativet også en stor fordel, for ikke at skulle flytte rundt på vægtene for at finde den rigtige, gør træningen så meget lettere og bedre.

I motionscentret er det ret logisk, hvorfor du bliver nødt til at have stativer til de forskellige vægte, men fordelene er dog det samme til både klubben og hjemme.

 

Hvilket stativ skal du vælge?

Der findes forskellige stativer, hvor vi her har fundet disse forskellige modeller i 800 – 4000 kr. prisklasse.

 

Billig kettlebell stativ

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.199,00 Til butik →

Hvis du søger den gode opbevaring så træningen bliver bedre, og selvfølgelig også så du holder dit træningsrum eller sted organiseret, så kan du gøre det billigt med dette stativ.

Et enkel og elegant stativ til at opbevare dine kettlebells, der måler 95 x 65 x 80 cm. Maksimum belastning:

 • De øverste ringe kan maks. klare 4 x 16 kg.
 • De midterste ringe kan maks. klare 3 x 24 kg.
 • De nederste ringe kan maks. klare 4 x 32 kg.

 

 

Kraftig Kettlebell Rack m. 3 hylder

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.899,00 Til butik →

hvis du løfter tunge kettlebells, så skal du selvfølgelig også have et stativ der kan bære disse vægte.

Dette kraftige rack i mellem prisklassen kunne være det helt rigtige valg. Du får nemlig et kettlebell rack med tre hylder, der er designet til at kunne opbevare de tunge kettlebells som f.eks. Competition kettlebells.

Stativet er beregnet til at kunne klare alle str. fra 4 til 40 kg.

 

 

Bred stativ med 2 hylder

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.500,00 Til butik →

Et andet godt stativ i den holdbare kvalitet, er dette brede stativ der vejer 55 kg.

Du får et stativ med mål 140 x 52 x 62 cm. og hylder der måler 140 x 24 cm. hvilket giver god plads til det udvalg af forskellige vægte, som du ofte får brug for til en lang serie af øvelser.

 

 

Peak Fitness kettlebells sæt & stativ

ForhandlerTotalprisLæs mere
5.144,00 Til butik →

Hvis du ikke har vægte, så kunne du overveje at købe det komplette sæt indeholdende både vægte og stativ.

Dette Peak Fitness sæt indeholder begge dele, hvor du 10 vægte der kommer med et kraftig lag neopren og et solidt stativ. Vægtene kommer i disse størrelser:

 • 2 x kettlebells på 4 kg.
 • 2 x kettlebells på 6 kg.
 • 2 x kettlebells på 8 kg.
 • 2 x kettlebells på 12 kg
 • 1 x kettlebell på 16 kg.
 • 1 x kettlebell på 20 kg.
 • 1 x kettlebell på 28 kg.

Desuden kommer vægtene i forskellige farver, så du har nemmere ved genkende de forskellige vægtstørrelser. Disse støbejerns vægte kommer i forskellige vægtklasser, hvilket også gør sig gældende i den fysiske størrelse, da jo tungere vægten er, jo større er den.

Stativet er det samme som den foregående til 2000 kr. og kan holde til de medfølgende vægte.

 

 

Abilica Premium Kettlebell Rack

køb abilica premium kettlebell rack til hjemmetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.995,00 Til butik →

Abilica Premium kettlebell stativ er robust og kan klare en maks. belastning på 200 kg.

Stativet har to hylder til opbevaring af dine kettlebells.

 • Størrelse: 76 x 85 x 53 cm
 • belastning: 200 kg

 

 

Kettlebell rack til 500 kg. belastning

køb kettlebell rack med hylder

ForhandlerTotalprisLæs mere

Dette kettlebell stativ med to hylder kommer i en robust kvalitet der kan klare en maks. vægtbelastning på op til hele 500 kg.

Længden er 120 cm på hver hylde og med en dybde på 25 cm. Stativet er med gummifødder og belagt med skridsikker gummi på hylderne hvor vægtene skal stå.

 • Størrelse: 120 x 45 x 76
 • belastning: 500 kg

 

Aserve kettlebell opbevaringsstativ

køb det billige kettlebell rack til hjemmetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
799,00 Til butik →

Aserve kettlebell opbevaringsstativ er i en mere kompakt og praktisk form i forhold til det klassiske rack med to hylder hvor de forskellige vægte skal stå på.

Stativet til kettlebells kommer i sort farve og kan rumme 5 stk. kettlebells. Det kan være praktisk til dig der f.eks. træner Bogdanova eller lignede i stuen, og kun har brug for fem vægte til træningen.

 • Sort farve
 • Kan rumme 5 stk kettlebells

 

 

 

Hvorfor og hvordan træner du med kettlebells?

Fordelen ved at træne med kettlebells er, at disse vægte stiller store krav til kroppen, da du skal arbejde med balancen og stabilisering, fordi dit tyngdepunkt skifter hele tiden. Når du træner med vægt i den ene hånd, så vil modsatte side arbejde for stabilisering.

Det at du aktiverer mange muskelfibre hele tiden gør, at du ret hurtigt vil opleve gode resultater både i form af styrke og forbrænding. Som ny med kettlebells og alle andre slags træningsøvelser og udstyr, så kræver det tilvænning og simple øvelser, som udbygges jo bedre og mere fortrolig du bliver.

Hvordan træner du så med kettlebells?

 

Vælg den rigtige vægt størrelse at arbejde med

Først og fremmest skal du finde den rigtige vægt i kettlebell at arbejde med. Teknikken er altid det vigtigste, og her skal helst kunne presse en vægt over hovedet 4-6 gange uden de store problemer. Hvis dette føles for svært, så skal du gå ned i vægt, og hvis det er for nemt, så gå lidt op i vægt størrelse. Der er et gennemsnitsråd til at vælge størrelse der lyder sådan:

 • Kvinder skal som udgangspunkt købe 3 vægte i 4, 8 og 16 kg.
 • Mænd skal som udgangspunkt købe 3 vægte i 8, 16 og 24 kg.

Grunden til dette er, at du skal bruge forskellige vægtklasser til squat, kettleswings, dødløft og andre øvelser. Med hensyn til køn, så er mænd målt i gennemsnit stærkere end kvinder, og derfor er vægten fordelt på denne måde.

 

Teknikken

Ligesom i fodbold, boksning, løb og alt andet, så er teknikken altid det vigtigste at få styr på, for hvorfor løfte tungt hvis du samtidig løfter helt forkert. Derfor er disse gode råd til teknikken, noget som du skal skrive dig bag øret:

 • Hvis dit greb er dårligt eller du mister kontrollen over vægten, så slip den kontrolleret
 • Hav altid en ret ryg
 • Spænd maven og skyd brystet frem
 • Brug den rigtige løfteteknik både før og efter øvelsen, så du ikke slider på læn eller andet

Den rigtige teknik og et par øvelser, så kan du ellers komme i gang. De gode normale øvelser er dem, som du finder her nedenfor.

 

Swings øvelser

En god øvelse er swings med en arm, hvor du i denne video med Bogdanova kan se hvordan du udfører øvelsen korrekt

 

Getup med vægt

Getup om det så er tyrkisk getup eller ej, er den gode øvelser der træner både styrke og balance i mange muskelgrupper.

 

Clean and press

Få udført øvelsen korrekt med den lille guide her til hvordan du udøver clean and press øvelsen rigtig.

No Responses

Din kommentar?