5 Medicinbolde til anderledes og sjov styrketræning

Hvis du er begyndt eller altid har elsket styrketræning, så har coronatiden nok også givet smag for hjemmetræning. Og her finder du rigtig meget godt træningsudstyr som håndvægte, romaskiner, træningsmåtter, crossfit udstyr og meget andet. Her kan også nævnes gammeldags udstyr der er blevet optimeret og populært igen, som medicinbolde med vægt der bruges til crossfit, styrke- og genoptræningsøvelser.

I denne guide finder du nogle af de bedste medicinbolde i forskellig type, vægt- og prisklasser. Det giver dig forhåbentlig det hurtige og nemme overblik over muligheder, og om det er noget for dig til træningen.

 

Titan Life medicinbold

køb titan wallball til hjemmetræning

Forhandler Totalpris Læs mere
769,00 Til butik →

En træningsbold i høj kvalitet der samtidig tilhører den bløde version af medicinbolde. Træningsbolden har tyk dobbelsting, vandtæt og er ganske slidstærk. Det giver dig en træningsbold der kan bruges i mange år frem.

Titan Wallball medicinbolden findes i 8, 9 og 10 kg størrelser. Vægten er jævn og velafbalanceret, så den er nem at håndterer under de forskellige træningsøvelser.

 

 

MD Rage medicinbold 10 lb

Robust medicinbold på 5 kg til Crossfit

Forhandler Totalpris Læs mere
799,00 Til butik →
999,00 Til butik →

MD Rage træningsbolden er slidstærk og velegnet til vægøvelser. Du får en crossfit træningsbold i blød kvalitet, der gør kuglen behagelig at bruge i de forskellige øvelser med medicinbold.

Rage Crossfit medicinbolden fra firmaet MuscleDriver USA, har en vægt på 10 lb(findes også i 14 og 20 lb). Det giver dig en vægt på ca. 4,5 kg. der kan være ganske god til at starte med i forhold til hjemmetræningen.

 

 

Medicinbold med greb 3-10 kg

køb medicinbolde med greb til hjemmetræning

Forhandler Totalpris Læs mere
389,00 Til butik →

Denne medicinbold kan købes i 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, og 10 kg. vægt. Det giver mulighed for at finde den rigtige vægt der kan styrke og udfordre dig i lang tid fremefter.

Træningsbolden er i en fin kvalitet, hvor greb kan være en fordel i forhold til øvelser. Her kan denne type træningsbold bruges som alternativ til kettlebell, hvilket er en klar fordel i forhold til de andre viste modeller, der dog er i en lidt højere kvalitet.

 

 

Liveup Medicine Ball 5 kg

køb en træningsbold i gummi

Forhandler Totalpris Læs mere
599,00 Til butik →

Medicinbold på 5 kg. fra Liveup der også kan købes i 3 eller 4 kg. størrelser. Liveup træningsbolden har let ruflet overflade i gummi, som giver dig et bedre greb end en træningskugle med glat overflade.

Træningsbolden der er god til balance, core og styrkeøvelser, kan være lige så god som de andre modeller. Her er det dybest set kun overfladen, der gør forskellen.

 

 

Abilica WallBall

WallBalls bruges indenfor crossfit

Forhandler Totalpris Læs mere
9.991.299,00 Til butik →

Wallball fra Abilica der kan købes i 5 og 10 kg. størrelser. Her er prisforskellen på 300 kr.

Abilica Wallball er fremstillet i slidstærk vinyl/PVC. Indmaden er produceret i bomuld og gummi. Velegnet bold til forskellige crossfit øvelser helt ligesom du kan bruge den til genoptræning på højde med balancepude, ankelvægte og alt andet motionsudstyr.

 

Hvad er en medicinbold?

En medicinbold der ofte også kaldes træningsbold, er en kugle med vægt der er beklædt med gummi, nylon eller læder materiale. Der er også kommet slam balls/wall balls, som også er en medicinbold der er beregnet til at kaste med.

Du får en rund og tung bold, der kan købes i forskellige vægt størrelser og farver. Fysisk er bolden ofte med en diameter på 30-35 cm.

Typen af træningsbold kan bruges til forskellige øvelser, hvad end du skal genoptræne efter skade eller ønsker crossfit/funktionel træning med fokus på bevægelser til koordination, mobilitet og balance.

 

Hvilke typer af træningsbolde findes der?

De gængse træningsbolde kommer i vægte fra 1 – 10 kg. Men du finder dog også forskellige modeller i tungere vægtklasser. De meste almindelige typer af medicinbolde er:

  • Den almindelige træningskugle/bold til forskellige øvelser
  • Træningsbold med håndtag til f.eks. at kunne lave swings som ved kettlebells
  • Slam Ball er uden hop og bruges til kaste på væg eller gulv
  • Wall Ball er dybest set en Slam Ball

 

Medicinbold øvelser

Du kan lave forskellige øvelser med træningsbolden. Hvis du søger på Youtube hvor det engelske udtryk er medicine ball, vil du finde næsten uendelige mange øvelser. Men derfor skal du selvfølgelig ikke snydes for populære træningsøvelser der kan lave hjemme.

Armbøjninger med rullende medicinbold

Du laver almindelige pushup med den ene arm på bolden. Lav armbøjning og rul bolden over til den anden hånd, og lav endnu en armbøjning. Og så fremdeles. Se hvordan i denne korte video:

 

Haseøvelser

Du kan også styrke haserne ved at bøje det forreste ben, mens du sænker bolden mod gulvet. Her bruges det løftet ben som modvægt.

 

Overhead squat

Medicinbolden kan være det sjove alternative til vægtstangen når der skal laves squat øvelser. Og her kan du løfte træningskuglen over hovedet mens du laver dybe squats.

 

Squat med kast

Squat med kast af medicinbolden vil presse træningen mere, og kan være en sjov øvelse at bygge på med. Husk dog at vælge en medicinbold der kan tåle kast.

 

Russian twist med bold

Hvis du vil styrke core, kan du vælge den hårde øvelse russian twist med medicinbold.

 

Mavebøjninger med træningsbold

Din core skal styrkes og her er mavebøjninger nødvendige. Og hvorfor udføre den hårde træning med en tung bold, hvor du finder inspiration i denne korte video med forskellige øvelser der vil kunne presse alle.