Kroppen i forhold til tunge løft ved flytning?

Kroppen i forhold til tunge løft ved flytning? Tips til hvad & hvordan

Står du eller i overfor at skulle flytte? Det at flytte fra lejlighed, hus eller anden type bolig, kan både være en kæmpe stor opgave, og en noget mindre overkommelig opgave. Vi er alle på forskellige stadier i livet, hvor flere år sammen med f.eks. børn i hus, nok vil have skabt meget mere indbo end f.eks. hvis du er ung studerende i mindre lejlighed.

Flytning kan være stressende især hvis det virker lidt uoverskueligt, nu logistikken, tiden og fysikken måske kan blive sat prøve. Her gælder der mange praktiske ting, som at få tingene pakket forsvarligt ned i flyttekasser, med tæpper rundt om, få hjælp, transport og så ikke mindst, at du bruger de rigtige flytteværktøjer som f.eks. en rullevogn og sækkevogn. De tunge ting og transporten er ofte de to ting, som afgører om du skal klare tingene selv eller købe dig fra det.

Kroppen i forhold til tunge løft ved flytning? Her på siden finder du tips til hvad og hvordan i forhold til det med at flytte.

 

Den professionelle hjælp?

Pas på din krop i forhold til løft ved flytning, helt ligesom inventaret ikke skal ødelægges under flytningen heller. Her kan en flytning måske være bedst tjent med, at du hyrer en flyttemand. Hos Odder Flytteforretning der servicerer Odder, Skanderborg, Ry og generelt Østjylland, kan du få gratis flyttetilbud så du opnår den bedste pris. Dette kan også lade sig gøre i andre dele af landet, og noget du bør kigge efter hvis du overvejer at bruge den professionelle hjælp.

Der er mange fordele ved at bruge et flyttefirma, hvor den største ulempe selvfølgelig er det økonomiske. Men hvis du har mange ting, og ikke mindst tunge ting som klaver, hårde hvidevarer, pengeskab, arkivskabe, massive møbler m.m. så skal det nok også bevares i samme stand. Her vil os amatører nok have stor sandsynlighed for at kunne smadre kanter, tabe tingene og andet, nu de færreste har de professionelle løfteværktøjer.

En anden god grund til hvorfor du skal købe dig fra en flytning er, at du ikke bare får løftet tingene ud ved fraflytningen med det bliver også pakket forsvarligt og transporteret til stedet, hvor du skal have flyttet tingene ind.

Mindre flytninger med få møbler og kasser, kan du selvfølgelig selv klare. Fælles for alt flytning er dog, du skal huske at tage vare på kroppen og risikoen.

 

Belastning og skader ved flytning?

Det at flytte 30 flyttekasser med et par kammerater kan de fleste klare. Men en flytning hvor der trods alt skal bæres en del, kræver, at du tænker på din krop.

Manuel flytning når du måske ikke er vant til det fysiske arbejde, kan give risiko for skader på sener, led, muskler, nerver og kredsløb. Det kommer af vægten du lige pludselig presser kroppen til at skulle klare Helt ligesom kroppen måske skal være klar på at bære og løfte på uhensigtsmæssige måder.

 

Husk altid at løftet skal være korrekt

Husk altid at gå ned i knæ når du løfter noget op, og hvis du ikke er vant til det, vil de fleste kun huske denne lærdom ved de første par flyttekasser. For kroppen(og hjernen/motivationen måske også) vil begynde at blive træt af flyttekasser. Og fremefter vil de fleste mennesker begynde at bukke sig fremover og løfte med ryggen, når flyttekassen skal op fra jorden.

Hvis der skal løftes tungere ting som f.eks. vaskemaskiner, komfur og andet, gælder selvfølgelig det samme. Her gælder det dog også, at din makker og dig skal kunne stole og ikke mindst kommunikerer med  hinanden så i ikke modarbejder hinanden med vægten. For den ene af jer vil løfte det meste af vægten, mens den anden mere er stabilisator og guide til at komme frem. Hvis samarbejdet fejler, vil det ofte give udslag i at begge personer faktisk vil løfte foroverbøjet så primært ryggens muskulatur løfter det hele fremfor det er din lår, arme, skuldre og generelt core mens ryggen er rank.