Hvad sker der i kroppen når du dyrker yoga?

Hvad sker der i kroppen, når du dyrker yoga?

Hvad sker der i kroppen, når du dyrker yoga?

Yoga er godt for rigtig mange forskellige ting, der gavner både krop og sjæl.

Yoga er en af de mest populære motionsformer i dag. Alle alle kan dyrke yoga på en eller anden måde, hvad enten du er ung, gammel, tyk eller tynd.

Du behøver ingen grundform eller fysik for at kunne praktisere yoga, bare du starter blidt ud på begynderniveau. Derved får du de grundlæggende principper bag yoga på plads.

 

Hvad sker der i din krop med yoga?

hvorfor skal du dyrke yoga for kroppens skyld?

Mange tror at du skal være smidig og have god balance for at kunne starte til yoga – dette er slet ikke rigtigt! Tværtimod vil du som nybegynder, hurtigere mærke din udvikling og de forbedringer der sker i din krop, netop fordi du starter fra nul.

Hvad er yoga godt for? Der er mange fordele med træningen, og i din krop sker der de følgende ting.

 

I løbet i de første minutter i yogatimen

I løbet i de første minutter i yogatimen varmer du kroppen lige så stille op med blide og rolige stillinger. Derved sørger du for at kroppen bliver smidig og du kommer i kontakt og harmoni med dit åndedræt. På den måde gøres kroppen klar på at få et break fra hverdagens gøremål og tankemylder.

Det kan opnås ved bare et kvarters yoga om dagen som kan klares derhjemme, hvis du ikke har lyst til hold, center m.m.

 

Når du trækker vejret helt ned i maven gennem yogaudøvelsen

Når du trækker vejret helt ned i maven gennem yogaudøvelsen, hjælper de dybe vejrtrækninger med at ilte din krops celler, blod og organer. Derved understøttes en dyb udrensning i hele kroppen.

 

Når du står i stillinger i yoga, hvor du strækker kroppen

hvad er fordele ved yoga?

Når du står i stillinger i yoga, strækker du kroppen i forhold til både muskler, led og sener. Det løsner blokeringer og spændinger op i hele kroppen.

Disse stræk kan fokuserer på forskellige områder af kroppen der kan give fordele. Det kan være en bedre holdning der kommer ved at åbne op i brystkassen og give smidighed i rygsøjlen. Andre stillinger fokuserer på noget helt andet, hvor det kan være fordøjelsen der forbedres ved at massere og stimulere buen og maven i stræk og stillinger.

Læs også: Hvad er yoga?

 

I yoga får du også meget fokus på det mentale

I yoga får du også meget fokus på det mentale, da kombinationen mellem det mentale fokus og det fysiske stræk, hjælper dig med at tvinge dit fokus på nuet.

Det mentale fokus gør dig i stand til at være tilstede i nuet og slippe det mentale stress og tanke mylder.

En smidig og rolig krop giver et roligt og smidigt sind. Et menneske der er i kontakt med sig selv, giver evner til at være mere fleksibel og have mere overskud i hverdagen.

 

Yoga kan også hjælpe dig med et vægttab

hvorfor kroppen har godt af yoga?

Virker yoga slankende? Yoga hjælper med at balancere dit stofskifte, og hjælper også med at sætte gang i din fordøjelse.

Der er mange stillinger i yoga som stimulerer og aktivere maven og buen, og på den måde bliver masseret omkring dit mavetarm system.

Der sker også en anden kropsbevidsthed, da du kommer mere i kontakt med din egen krop, og hvad den egentlig har brug for. Det vil sige, at du kommer til at mærke din krop på en helt anden måde.

Du får en balance mellem hvad kroppen har brug for af kost, hvornår du er rigtig sulten, og på den måde ikke bare spiser for at spise fordi du f.eks. keder dig.

Du vil sikkert komme til at opleve, at du kommer til at spise mindre af det usunde, mindre portioner og i det hele taget spise mere sundt. Alt dette er med til, at når du dyrker yoga regelmæssigt kan opnå et vægttab.

 

Yoga afhjælper stress

Når du udøver yoga vil komme helt ned i tempo, trække vejret helt ned i maven, slippe alle tanker og skabe en indre ro så du kan være tilstede i nuet.

Derfor vil din krop stoppe med at være i ”kampberedskab” og stresshormonet der ellers pumper rundt i kroppen, vil blive sænket. Du mindsker derved de risikofaktorer og følgesygdomme der kan høre med til at være stresset.

Din vejrtrækning vil blive dybere og bedre, og ikke bare være overfladisk og hurtig. Denne dybe rolige vejrtrækning vil være med til at ilte hele kroppen.

Det kan hjælpe kroppen til at komme af med affaldsstoffer, din fordøjelse vil blive normaliseret og dit immunforsvar komme på toppen igen, fordi mængden af stresshormon er reduceret.

 

Sexlysten øges når stresshormonet i kroppen mindskes

Sexlysten øges når stresshormonet i kroppen mindskes. Et mindsket stresshormon der øger sexlysten, kombineret med en krop og sind i balance, giver et naturligt overskud til at være tilstede for dig selv og andre.

No Responses

Din kommentar?