Hvad er fysiurgisk massage?

Hvad er fysiurgisk massage?

Hvad er fysiurgisk massage? Kort fortalt, er det en dybdegående massage til behandling af muskulære lidelser såsom spændinger, smerter m.m. i kroppens dybe muskler og bindevæv.

Hvis du kender til problemer med musklerne, måske fordi du har siddet for længe i samme stilling foran computeren, trænet tungt, motioneret, dyrket idræt og andre ting der ofte er årsager til muskelspændinger eller hovedpinde udløst muskulært, kan du afhjælpe med massage der ofte løser problemerne. Hvor også andre skader som tennisalbue eller musearm kan have gavnlig virkning af fysiurgisk massage.

Hvad kan fysiurgisk massage hjælpe dig med?

Den dybdegående massage har en masse fordele, hvor massagen kan afhjælpe disse ting:

  • Muskelspændinger
  • Ømme og stive muskler
  • Spændingshovedpine
  • Overbelastningsskader
  • Sportsskader
  • Musearm
  • Tennisalbue
  • Graviditetsgener
  • Generelle smerter som knæ, skulder, nakke og ryg

Se også: Hvorfor er massage godt?

Hvordan virker det?

Hvorfor og hvordan virker den fysiurgiske massage for de nævnte fysiske problemer i forhold til den almindelige massage?

Den fysiurgiske massage er opbygget ud fra et lægefaglig syn på kroppens struktur, hvor den almindelige massageform er beregnet udelukkende på velvære. Massageformen er beregnet på at løsne problemerne i dine muskler, sener, led og knogler. Og derfor vil denne type massage kunne afhjælpe de allerede nævnte problemer, som Thai, holistiske eller almindelig massage ikke vil.

Alle kan bruge udtrykket massør, men titlen fysiurgisk massør er beskyttet. En fysiurgisk massør har en lægeeksamineret uddannelse i fysiologi og anatomi udover sin massør uddannelse.

Se også: Gode massagesæder til bil og bolig

Hvordan foregår behandlingen?

Du ligger på en massagebriks, som man gør ved de fleste massageformer. Hvis du f.eks. har musearm, vil den uddannet massør lokalisere problemerne, hvor musearm som regel trækker opad og kan sætte sig op i skulder.

Massøren vil afhjælper lidelserne ved hjælp af manuelle teknikker der kan være greb og tryk.

Hvem er det for?

Fysiurgisk massage er for alle, dog med enkelte forbehold. For hvis du er påvirket af stoffer, alkohol, medicin, psykisk syg eller er syg med feber, svimmel osv. så frarådes det at få massageformen.

Massageformen kan være gavnlig for alle. De nævnte problemer som massagen kan afhjælpe, er noget som de fleste af os har, oplever eller nok kommer til at opleve fra tid til anden. Og her kan du med fordel gøre det til en vane at inkluderer den fysiurgiske massage en gang om måneden(alt efter behov selvfølgelig).