Hvis man gerne vil holde formen ved lige, så er en hometrainer absolut det gode værktøj til formålet.

Du leder sikkert efter den bedste hjemmetræner enten til vintertræningen eller til de dage hvor vejret er for dårligt til asfalten. Hvad end årsagen er til din søgen efter en god hometrainer, så har vi her på Csl fundet et bredt udvalg i denne test/guide i 2018, der dog ikke inkluderer træningsruller, hvis du søger efter udstyret til at træne det runde tråd.

2 modeller i den gode kvalitet i hver sin prisklasse

Hvilken hometrainer skal du vælge?

Det at vælge den rigtige hometrainer kan være svært, for prisen afgøres ud fra hvilket specifikationer du efterspørger, for skal træneren være realistisk, støjsvag, med video mulighed eller andet.

Hvis du er i tvivl om hvilken hometrainer du skal vælge, så gør det rigtige køb ud fra de nedenstående kritier. De er alle er nogen du bør skal tage med i dine overvejelser.

  • Budget: Det er logisk, at budgettet er en af de vigtige kriterier vi vælger ud fra når vi køber noget. Ved hometrainers er budgettet også vigtigt, for priserne strækker sig fra omkring 3000 kr. for BKOOL Pro til omkring 9000 kr. for en Wahoo Kickr, og her skal du selvfølgelig se på hvad du får for prisen.
  • Støjsvag: Hvis du bor i lejlighed eller lignede, så skal du vælge en cykeltræner med lavt støjniveau (DBA) hvor 80 DBA må være den maksimale grænse. Lav støjniveau og samtidig dæmpe støjen med et godt underlag til hjemmetræneren.
  • Størrelse: Hvis du skal have en hjemmetræner der skal flyttes rundt, med ud til stævner som opvarmning frem for rullebånd, så skal du selvfølgelig ikke købe en der er for tung. En let og kompakt model der kan flyttes og ikke vejer som et ondt år, vil være det rette valg til dette formål.
  • Hjulstørrelse: Selvom de fleste hometrainere kan klare de gængse hjul mål, så husk dog stadig at tjekke specifikationerne på om træneren og hjulstørrelse passer sammen.
  • Watt: Alt afhængig af hvad du vil træne, så skal kan antallet af watt være med til at give den gode trænings oplevelse. Hvor f.eks. BKOOL Pro 2 kommer med 1200 watt i forhold til Tacx modellen med ”kun” 850 watt.
  • Tilkobling: De fleste nye hometrainere kommer med tilkoblingsmuligheder til telefon, tablet eller PC, hvor det mest almindelige er +ANT eller Bluetooth. Hvis du ønsker det ekstra sjov i træningsoplevelsen, så er tilkoblingsmuligheder selvfølgelig et must.
  • Software: I dag kommer der hometrainere med VR mulighed og selvfølgelig software ud i mange slags former. Tjek op på om de forskellige modeller tillader trejdeparts software eller kun deres egen, for ofte kan det være sjovt at bruge software der ikke nødvendigvis kommer fra producenten.

Du kan finde det gode udvalg af cykeltrænere her. Vi har fundet de bedste modeller i forskellige prisklasser, hvor BKOOL Pro absolut er et af de bedste køb i forhold til ydelse og prisen.

 

Bkool Smart Pro 2 hometrainer

køb den fede Bkool Pro hjemmetræner til realistisk træningPris: 3395,- kr.

En populær hometrainer er hvad man får med Bkools hometrainer. Bkool har skarp fokus på deres software udvikling som mange er vilde med.

Bkool Smart Pro 2 er en opgradering fra den tidligere version. Du får en træner med et støjniveau på 68 dba og der både virker til racer og MTB cykler. Du monterer cyklen på træneren der består af en rulle og motordel.

Selve hjemmetræneren er ganske ordinær og sikkert ikke bedre end så mange andre, men software mæssigt, så adskiller den sig en del. Du får nemlig fede ruter på skærmen hvis du bruger deres gratis software, og derved skaber du realisme af at køre på landevejen, hvilket jo absolut gør tingene væsentlig sjovere.

Du kan bruge hjulstørrelse mellem 20″ og 29″ på cykler der har quick release. For bedst udnyttelse er et særligt hometrainer dæk bedst at bruge, da disse både larmer og sviner mindre.

Absolut en af de bedste køb i forhold til ydelse og pris for en hjemmetræner.

 

 

Elite Real Turbo Muin B+ – God professionel brug

find den rigtige pris for din cykeltrænerPris: 9999,- kr.

Hvis du er på udkig efter en stabil hometrainer til at træne sprint, kadence og kraft, er denne Elite model måske det rette valg, og den virker både til racer og mountainbike.

Du får en trådløs hometrainer til Shimanos 9, 10 og 11 speed kassetter, der kommer med direkte transmission så der er direkte forbindelse mellem din kæde og hometraineren. Den står utroligt stabilt og Elite har fremstillet modellen med integreret magnetisk modstandenhed ved brug af Fluid-teknologi.

Virker med udstyr med ANT+ og fungerer også med Bluetooth. Kommer derudover med real software indenfor web race, ruter med geolokation, træningsprogrammer m.m.

En god støjsvag og stabil hjemmetræner til den gode træning, men virker dog ikke til at være mere unik end modellerne i sammen prisklasse.

 

 

Wahoo Kickr power trainer

køb den eksklusive wahoo kickr hjemmetrænerPris: 8389,- kr.

Wahoo Kickr power trainer er en eksklusiv model indenfor hometrainers. Du får en magtfuld hometrainer som du kobler direkte på cyklen ved at afmonterer baghjulet på cyklen og sætter stellet på træneren.

Træneren er i absolut topklassen men rent træningsmæssigt får du det samme med Bkool Pro modellen, du sparer bare en del penge. Når det så er sagt, så er Wahoo Kickr absolut en god hjemmetræneren, som er blevet kendt ved at adskillige pro hold bruger den.

Det er en lydsvag træner der kombineret med en træningsmåtte, virkelig giver et godt tråd der ikke larmer i nær samme grad som andre trænere. Hvis du tilkobler til din computer, tablet eller smartphone, så kan du oprette trådløs forbindelse via bluetooth eller ANT+ og skabe den realistiske vejfornemmelse og køre efter de gode ruter.

En god og dyr hometrainer hvor Bkool sagtens kan give dig den gode træning eller opvarmning til ca. en tredjedel af prisen.

 

 

Tacx Vortex Smart

brug den smarte hometrainer til vintertræningenPris: 2999,- kr.

Med Tacx Vortex smart får du en lidt billigere model end Bkool, da denne faktisk kommer med en noget mindre motor på 950W i modstand, hvor Bkool Pro ligger på omkring 1200W.

Hometrainer delen er der ikke den store forskel på, men softwaren på denne model er noget mere skrabet og væsentlig dyrere, hvilket Bkools software noget mere praktisk, selvom der selvfølgelig også her er ulemper.

En god allround hometrainer der ikke er for dyr, men samtidig koster lidt mere end de billigste modeller, hvilket skyldes video tilslutningen der kan bruges på tablet og smartphones. Derudover får du også elektro bremse og sammenholdt med de interaktive tilslutningsmuligher, så får du en god smart træner når du hellere vil træne indendørs end ude i regnvejret eller kulden.

 

 

Wahoo Kickr Snap træner

køb en god kvalitets hjemmetræner til opvarmningPris: 3999,- kr.

Den mindre Wahoo Kickr udgave koster under det halve, men giver dig stadigvæk en lækker støjsvag oplevelse på cykel, især hvis du benytter en god træningsmåtte også.

Du får en hometrainer der er lavet af stærk kulstofstål og et stabilt leje på gulvet, så du ikke sidder med fornemmelse af at væltre fremfor at koncentrerer dig om cykle.

Wahoo giver dig den gode kvalitet, og også SNAP modellen kommer med den gode modstandsoplevelse, så du får følelsen af stigning eller nedkørsel. Hjemmetræneren kommer med ANT+ og Bluetooth 4.0 og fungerer med IOS / Android, Mac eller pc.

Et godt alternativ til Bkool der kommer i en lidt billigere pris og kan det samme.

 

 

Elite Turbo Muin

Elite laver gode kvalitets hometrainerePris: 3999,- kr.

Den mindre Elite Turbo Muin model er en god kvalitets træner der dog mangler små finesser i forhold til storebroren, men det er dog stadigvæk en ganske god hometrainer til opvarmning eller træning indendørs på de dårlige vejr dage.

Modellen kan bruges til 9, 10 og 11 speeds kassetter. Tag dit hjul af, monter på hometraineren og så kan du faktisk gå i gang med træningen.

Du får en ganske god støjsvag træner grundet den direkte transmission. Derudover kommer modellen med integreret køleventilator og selvfølgelig quick release (5 mm), samtidig med et udvalg af forskellige modstandsniveauer til den gode kørsel.

 

 

Hometrainer Magnetic Smooth

køb en god og billig hjemmetrænerPris: 1299,- kr.

En billig hometrainer er denne Magnetic Smooth i aluminium, der kommer med 6 trins regulering.

Det er en billig hjemmetræner, som desværre har den ulempe at den ikke er speciel lydsvag, og logisk nok ikke kommer med de samme funktioner som de dyre modeller.

Du får en stabil hjemmetræner da den kommer med en forbedret ramme, der samtidig også kommer med special elastomer til at reducerer støjen, som der ikke var på tidligere modeller.

Modellen fra Trans X Taiwan fylder ikke så meget, da du kan slå den sammen og derved får en længde på 47 cm. og 15 cm. højde.

En simpel og billig cykeltræner til hjemmet, som samtidig er enkel at bruge, da du monterer cyklen og bruger 6 trins reguleringen du monterer på styret.

 

 

Tacx Neo Smart cykeltræner

køb den innovative hjemmetræner

Pris: 8999,- kr.

En super god hjemmetræner der både emmer af kvalitet under brug, samtidig med at du får en af de bedste lydsvage hometrainere.

Træneren kommer med en kraftig motor der kan yde modstand på op til 2200W, samtidig med at den kan simulerer skråninger på et relativt realistisk niveau der kommer op til 25%.

Du får selvfølgelig også mulighed for at tilkoble computer, tablet eller smartphone, helt ligesom du kan bruge den i stand-alone funktion.

Tacx Neo Smart hometrainer er ligesom andre Tacx Smart modeller, i stand til at kommunikerer NEO med ANT+ og bluetooth enheder. Ved at bruge Tacx apps. kan du tjekke dine ydelsesdata på flere enheder, hvilket kan være en god ting til optimering af ens træning.

En absolut god og innovativ hometrainer der udover kvalitet, også i pris ligger i den høje ende, så budgettet skal selvfølgelig kunne bære købet, hvor Bkool absolut er det gode fornuftige køb i forhold til prisen.

 

 

Hvordan virker og hvor bruges en hometrainer?

En hometrainer er udstyret som du sætter din ryttercykel eller MTB på, så du kan cykle på stedet f.eks. hjemme foran fjernsynet, garagen, kælderen eller som alternativ til et rullebånd ved opvarmning/nedvarmning til cykelløb eller stævner.

Alt afhængig af dit budget, for du kan finde hjemmetrænere i mange prisklasser der er rigtig spændende og realistiske modeller, vil du kunne skabe en rigtig god træning på en ret simpel og nem måde.

Hometrainere var i ”gamle dage” nærmest forbundet med at være noget besværligt, tungt, støjende og særdeles upraktisk udstyr der i bund og grund var irriterende. Det er de ikke mere, for du finder flere modeller der teknologisk er højnet en hel del, hvor styringen af f.eks. modstand og belastning, bliver styret via software på tablet eller telefon. Derudover, så kan du finde de avanceret modeller udstyret med videorouter for den gode realisme.

 

 

Hvorfor vælge en hjemmetræner?

køb den gode hometrainer med video

Hvorfor skal du vælge en hometrainer frem for et rullebånd, motionscykel eller måske spinne i stedet?

Den største grund er vel, at du kan opbygge dine træningssessioner helt som du ønsker og hvornår du ønsker. Med en hometrainer til hjemmebrug slipper du for at skulle passe tiden ind efter spinninghold eller køre i motionscentret, men derhjemme når tiden passer, kan du implementerer udholdelsestræning hvis f.eks. mountainbike er lige dig.

En træner til hjemmet giver dig frihed og alle de gode fordele som ulemper der er ved en hometrainer.

Fordele og ulemper?

Hvis du overvejer fordele og ulemper ved en hjemmetræner, så skal du selvfølgelig ikke snydes for disse. Ligesom alt andet så er der både fordele og ulemper ved at købe en hometrainer.

En ulempe som jo er ret væsentlig, er at en hjemmetræner selvfølgelig aldrig vil blive det samme som at cykle på helt nyt asfalt en varm forårsdag. Det friske luft og gode naturoplevelser oplever man logisk nok ikke hjemme i stuen. En fordel der kan opveje dette, er at der vil komme mange dage om vinteren hvor du ikke kan komme ud alligevel, så du sparer indkøb af en vintercykel, vintertøj og ikke mindst, du slipper for den irriterende rengøring af cyklen.

Den største fordel ved hometraineren er at du får trænet, og derved opretholder du formen og måske forbedrer den igennem vinteren, så du er klar til foråret, hvor du måske kan presse tingene endnu mere. Derudover, så er en cykeltræner et godt alternativ til rullebånd som opvarmning inden du  skal ud på cykelløb, helt ligesom det er godt at varme ned på efter løb.

 

 

Software til hometrainere

Det med software på hometrainere er en dejlig og innovativ ide, for det kan blive små kedeligt at se på TV2 News under cykelturen i stuen. Derfor er den interaktive og realistiske oplevelse absolut kærkommen, og hvorfor ikke bruge det gode og næsten gratis software.

Bkool indoor

Bkool er super populær for især deres gratis træningssoftware. Her får du nemlig chancen for at køre videoruter, 3D ruter og også selv tilføje ruter. Derudover så har de lavet den interaktive og sociale del, så du kan deltage i arrangeret “løb”, hvis skaber den sjove sociale service, der bare gør træningen endnu mere interessant.

Det er gratis, men der findes dog funktioner som kræver premium abonnement. Du kan hente Bkool Indoor software her.

Zwift

En konkurrent der dog er nyere end Bkool, er Zwift der har kopieret alle de gode ting fra Bkool. Især det sociale aspekt med løb og andet konkurrence, har de lagt meget vægt på. Prisen er 10 dollars om måneden i abonnement, men du får dog de første 14 dage gratis, så du kan teste det inden køb. Du kan downloade Zwift software her

 

 

Beskyt gulv og støj med en træningsmåtte

En træningsmåtte vil være det gode tilkøb, som selvfølgelig koster det mere i den samlet pris, men det er dog den gode investering på sigt.

Du skåner nemlig dit gulv med en træningsmåtte, og selvom de fleste nyere hometrainer skulle være skånsomme, så er den ekstra gode beskyttelse aldrig en dum ting. Du får nemlig en skridsikker og vandresistent træningsmåtte, der absorbere sved og væske, samtidig med at træningsmåtte er med at dæmpe lyden fra træneren.

 

Hometrainer udstyr

Hvis man bliver bidt af træningen på hjemmetræneren, så findes der en del tilbehør til optimeringen i form af hometrainer dæk, foldedæk, træningsmåtte, ANT+ stik med mere. Disse ting vil absolut gøre tingene endnu hurtigere, nemmere, bedre men det er ekstra tilbehør, og som sådan skal man selvfølgelig overveje om tingene er nødvendige eller ej.

Ved cykelpartner lige her, finder du det kæmpe udvalg, der samtidig også kommer til de gode billige priser, da priserne her er særdeles konkurrencedygtige.