Akupunktur – Hvad er det, og hvorfor bruge akupunktur?

Akupunktur – Hvad er det, og hvorfor bruge akupunktur?

Hvad er akupunktur og hvad er det godt for? Du kender sikkert til, at det er en afbalancerede behandling med nåle men hvorfor og hvordan, det ved de færreste af os trods alt.

Den asiatiske diagnose og behandlingsmetode hvis oprindelse måske er kinesisk da det netop er Kina, hvor der findes de fleste 4-5000 år gamle bevarende optegnelser. Metoden der frigiver kroppens morfin, endorfiner, giver kroppen disse positive egenskaber der bliver brugt til kroniske smerter eller f.eks. som smertebehandling ved fødsler.

Find svar på eventuelle spørgsmål om akupunktur, så du ved om det er noget for dig og din sundhed.

 

Hvad er akupunktur?

Nåle-indstik er betydningen af akupunktur. Den asiatiske behandlingsform med mere end 5000 år på bagen, er anerkendt over det meste af verdenen, som en behandlingsform der viser, at akupunktur har en positiv virkning på mange ting.

Akupunktur har en  god dybdegående virkning på din krop, hvor rigtig mange lidelser kan lindres eller påvirkes i den positive retning, helt lige brugen af nåle kan helbrede visse sygdomme.

 

Akupunktur behandling?

Hvis du lider af smerter der kan behandles af akupunktur, hvorfor så ikke få det klaret. Ved en praktiserende Akupunktør som Origo akupunktur i Skanderborg, Hørning, eller i dit lokalområde, får du behandling der er dækket ind under Sygesikring Danmark.

Ved den professionelle finder du klassisk kinesisk akupunktur eller måske triggerpunkt behandling. Her foregår behandlingen på den måde, at de sterile og tynde engangsnåle bliver indført på udvalgte punkter i kroppen, som er med til at stimulerer dennes evne til genopretning.

Efter en behandling alt afhængig af dit problem, vil du opleve en reaktion i kroppen. Din krop vil nemlig begynde at udrense efter behandling, hvilket kan sammenlignes med en behandling ved massør, hvor du måske har haft infiltrationer. Her vil du føle træthed, summen og måske mærke hvordan blodet løber anderledes i kroppen.

Ved en akupunkturbehandling kan du opleve en kortvarig ubehag, kvalme, svimmelhed, træthed og måske et besøg på toilettet mere end normalt. Det vil gå væk igen, og er ganske normalt og vil selvfølgelig være afhængig af din lidelse der kræver behandling.

 

Til hvad bliver akupunktur brugt til?

WHO omfavnede akupunktur som behandling ud fra positive forskningsresultater tilbage i 70’erne. Det skal siges, at selvom mange anser akupunktur som videnskabeligt bevist til at kunne helbrede forskellige ting, så er det faktisk ikke rigtigt.

Positive resultater er ikke det samme som, at der kan påvises at akupunktur faktisk er årsagen til en positiv behandling. Læs mere på Videnskab her om at forskningen ikke har påvist at akupunktur er den fuldstændige årsag.

Et sammenligningsgrundlag er cannabis olie, som de fleste af os vel må erkende, gør noget positivt ved kræftpatienter. Men der foreligger ingen forskning der kan påvise at cannabis olie kan helbrede noget.

Når det så er sagt, så er akupunktør efter så mange år, absolut en tilrådelig behandlingsform som de fleste læger anerkender, selvom de måske ikke helt har forstået at forskningsgrundlaget ikke findes 100%.

Akupunktur som behandling bliver brugt til:

 • Smertelindring
 • Smertebehandling
 • Skader ved sport og lign.
 • Gigtsygdomme
 • Migræne
 • Hovedpine
 • Maveproblemer
 • Menstruationsproblemer
 • Allergi
 • Kredsløbsproblemer
 • Hormonelle problemer
 • Psoriasis
 • Eksem
 • Immunforsvar
 • Infertilitet
 • Overvægt
 • m.m.

Nåle indstik der frigiver endorfiner og balancer energien i kroppen har bevist sine positive effekt ved mange skader, sygdomme som smertelindring. Men det kan selvfølgelig ikke kurerer alt. Du kan dog få mange gode fordele ved de nævnte sygdomme og skader, samt hjælpe dig på vej med f.eks. at smide kilo.

 

Tab dig med akupunktur?

Vejer du for meget og vil gerne smide nogle kilo, men du kan ikke følge et træningsprogram, slankekur eller måske bare er et alt for spontant menneske? Her kan akupunktur hjælpe dig på vej, hvor det selvfølgelig skal nævnes at der ikke er nogen garantier.

Hvis du har et dårligt stofskifte og en hormonel skævhed, så vil akupunktur være en svære løsning, end hvis du er blevet overvægtig fordi du har glemt at spise sundt og ikke overspise.

Ved behandleren får du indsat to nåle i ørerne via ørepunktur. Disse skal sidde fast i ørerne og skiftes hver 14 dag. Det er ikke noget slemt, men det kan dog mærkes at de sidder i øret de første par dage. Formålet med øreakupunktur er at dæmpe appetitten så du ikke føler sult på samme måde. Når du gør det over tid, vil din krop gradvis vænne sig til, at du ændrer spisevaner og spiser mindre.

Din kommentar?