Ab wheel kan være det gode træningsudstyr til hjemmetræningen, hvor du kan opnå en markeret og stærkere mave region.

Mavehjulet eller på engelsk, abdominal wheel, er det enkle og billige træningsudstyr der ikke fylder ret meget, og kun er beregnet til at træne dine mavemuskler.

 

Hvad er et ab wheel?

Du får et lille rullehjul med håndtag på, som du bruger til at rulle ud foran dig, og strækker ud indtil mavemusklerne bliver presset.

Som udgangspunkt skal du sidde på knæ, og holde i håndtagene på hjulet. Så ruller du hjulet frem efter foran dig, og tilbage igen i en træningssession der passer dit niveau.

 

Hvad træner ab wheel?

Du træner din core med mavehjulet, hvilket for en stor del, betyder hele maveregionen. Mange tror det træner lænd og skuldre musklerne i dybde, men det er ikke sandt, da det primært er core regionen der bliver presset – Alt afhængig af, hvilket model du vælger.

Et billig stykke træningsudstyr til at lave mavetræning derhjemme, som du kan kombinerer med en billig chin-up bar til døren, og der kan trænes, mens du ser nyhederne.

Vi har her samlet det bedste udvalg af mavehjul, som kommer i prisklasse fra 30 kr. til 300 kr.

 

Double Ab Wheel

ab wheel hvor oftePris: 59,- kr.

Forhandler: Nettofitness.dk

En billig ab wheel kunne være denne sort og grønne double ab wheel model.

Du bruger den på helt vanlig vis, med at rulle frem og tilbage med knæene fast plantet på gulvet. Modellen giver ingen specielle funktioner, men du får et anstændigt hjul, der kan bruges af de fleste, og kommer med en vægt på 0,9 kg.

 

 

Standard ab wheel

brug en god mavehjul til mavetræningenPris: 149,- kr

Forhandler: Denintelligentekrop.dk

Et standard hjul til 149 kr. er denne standard model, der kommer i den gode kvalitet, så det ikke brækker ved første berøring.

Dobbelthjul i plastik med håndtag der er holdt fast med lange metal skruer, så holdbarheden er perfekt til selv store mennesker.

 

 

Irongym Speed Wheel ABS

brug det gode irongym hjul med chin up barPris: 299,- kr.

Forhandler: Fitnessgruppen.dk

Et mavehjul i den noget dyrere prisklasse, er dette Irongym Speed Wheel ABS. Ifølge firmaet bag hjulet i den høje kvalitet, så får du trænet både mave, arme, skuldre og ryg med dette hjul.

Hjulet kommer med skridsikker gummibelægning både på hjul og håndtag, og kommer generelt i det slidstærke og kraftige materiale. Den optimale holdbarhed og forholdsvis gode pris på 300 kr. gør det velegnet både til motionscentret og til hjemmetræning, hvis man ønsker den høje kvalitet.

 

 

Power Wheel

køb den unikke pro power wheelPris: 299,- kr.

forhandler: Getbig.dk

Hvis du vil have efterfølgeren til standard hjulet, er dette Power Wheel det helt rigtige hjul til at opnå flere træningsøvelser.

Du kan opnå funktionel styrke, variation, balance og selvfølgelig styrke i din mave, læg, ben, arme og bryst. Dette hjul er nemlig til at træne flere forskellige muskelgrupper, og det kommer selvfølgelig i en høj holdbarhed.

 

 

Ab wheel øvelser?

Som udgangspunkt og som nybegynder, er øvelser hvor man sidder på knæene absolut det mest tilrådelige, sammen med en træningsmåtte til at beskytte knæene.

Når du har trænet længe nok, og tilvænnet kroppen og musklerne, så kan du begynde på de stående øvelser.

Start med at træne på knæene, og husk at “låse” albuen når du ruller, så du ikke belaster skuldrene, og rul ud indtil du kan mærke mavemusklerne kommer på arbejde.

Se videoen her med vejledning til øvelser, så du træner dig hen imod at træne stående, så træningen giver et endnu bedre markeret og stærk resultat.

 

Hvorfor vælge en ab roller?

Der er fordele og ulemper ved alting, og det gør sig selvfølgelig også gældende for dette simple træningsredskab.

Fordele:

  • Billig træningsudstyr til hjemmetræning
  • Mavehjulet fylder ingenting i hjemmet eller tasken
  • Styrker core regionen
  • Bedre og sjovere måde at træne maven på

Ulemper:

  • De billigste er af billig plastik kvalitet
  • Du får kun trænet core regionen og ikke andre muskelgrupper

 

Gem

Gem