Et vippebræt som også omtales som balancebræt, er det gode simple træningsudstyr til at træne reaktionsevne, koordination og balance. Det er noget om alle har godt af til forebyggelse, men især brugt ved genoptræning af led og muskler ved ankel og knæskader.

Balancebræt bliver brugt i professionelle miljøer som fodbold, ski, håndbold m.m. hvor det er et godt værktøj til at forebygge, for træning med brættet kan reducerer skader i netop ankler og knæ. Derfor kan det også være det perfekte træningsudstyr til hjemmetræning foran fjernsynet, og så kan den nemt gemmes væk under sengen eller lignede.

3 gode modeller til hjemmetræning

Køb den gode kvalitet til billig prisGod pris & kvalitet

Træn dine knæ og ankler med det rigtig fitnessudstyrPerfekt til genoptræning

køb et godt vippebræt til skitræningPro balancebræt

 

Test af hvilken vippebræt du skal vælge

Du finder vippebrætter mange steder som Bilka, Intersport, Matas, Harald Nyborg, Sportigan, Stadium og mange andre steder. Den nemme løsning er dog online, hvor du kan sammeligne de forskellige muligheder. Sådan en vippebræt test er hvad du finder en guide til her, hvor vi har fundet de gode online muligheder for dig, der endda findes på tilbud så du får et billig vippebræt til en god pris og kvalitet.

 

Vippebræt i træ

brug vippebræt øvelser ankelEt vippebræt i den gode kvalitet med en diameter på ca 39 cm. Kuglen og plade kommer i træ, og er elegnet til alt slags brug, hvad end det er træning af fodens muskler, smidighed, balanceevne eller reaktionsevne.

 • Ø39 cm.
 • Maks. Belastning 150 kg.
 • Pris 169,- kr.

Find det gode bræt i træ ved Denintelligentekrop lige her

 

 

Wobblesmart justerbart balancebræt

lav knæøvelser på vippebræt i den gode kvalitetHvis du ønsker et vippebræt I den noget dyrere klasse, men dog også super smarte ende af kvalitetsskalaen, så er dette Wobblesmart vippebræt måske lige sagen. Du får nemlig et justerbar vippebræt i 6 niveauer, så både nybegyndere og den øvede får maksimal udnyttelse af brættet. Pladen kommer i birkefiner og overflade der skridsikker med griptape. Kuglen kommer i en skridsikker kugle af naturgummi.

Et bræt der koster mere end de fleste, men er også i den absolutte bedste udførsel og er den højere pris værd.

 • Ø39 cm.
 • Pris 399,- kr.

Du finder det gode kvalitet bræt til 399,- lige her

 

 

Abilica Balance Board

Køb den gode kvalitet til hjemmetræningAbilica er kendt for at lave kvalitets motionsudstyr. Abilica har to forskellige udgaver af vippebræt, derkommer i den gode robuste kvalitet. Abilica Balance Board er til let/medium sværhedsgrad, som er særdeles velegnet til genoptræning, eller nybegyndere der vil starte med at træne derhjemme, f.eks. i sammenhæng med godt yogaudstyr.

 • Diameter: 39 cm.
 • Pris: 349,- kr.

Du finder det gode balance board ved Abilicaonline lige her

 

 

Abilica Balance Board Pro

køb det krævende pro balancebræt til hjemmetræningPro udgaven er dette vippebræt der kommer med den høje sværhedsgrad. Perfekt til at forebygge og styrke til dig der spiller fodbold, håndbold og lignede samt folk der ønsker at træne knæ og ankler op til skituren.

 • Diameter: 39 cm.
 • Pris: 439,- kr.

Du finder det pro balancebræt fra Abilica her

 

 

Vippebræt i plast ø35 cm

Køb et godt billig balancebræt i plastHvis du vil spare lidt penge og ønsker en lidt mindre plade på vippebrættet, kunne du overveje udgave i plast. Du får et vippebræt med anti-skrid på stå-fladen, og ligesom udgaven i træ, giver dette bræt, den gode balancetræning og genoptræning hvis dette er formålet.

 • Ø35 cm.
 • Maks. Belastning 135 kg.
 • Pris 139,- kr.

Find brættet til 139 kr. ved Denintelligekrop.dk lige her

 

 

Billig Nordic Strength vippebræt i plast

køb det billig vippebræt til let træningHvis du søger et billig vippebræt i en ganske anstændig kvalitet, så kunne dette vippebræt fra Nordic Strength være det gode valg. Til en pris af kun 79 kr. får du et godt vippebræt til begyndere der vil træne deres balance. Brættet kommer i en kraftig plastik kvalitet og med gnid-knopper til den gode stabilitet.

 • Ø5 cm.
 • Skridsikker
 • Pris: 79,- kr.

Find det billig plast bræt til let træning ved Billig-Fitness her

 

 

Thera-Band vippebræt/balanceplade 34×34 cm.

køb den eksklusive combo vippe og balancepladeDette vippebræt er lidt anderledes, for den kommer ikke med kugle men i udformning som en balanceplade. Balanceplader er brugt til det gode ergonomiske udstyr på arbejdspladsen, hvor det er en god fodstøtte. Dettet bræt eller plade er dog også særdeles velegnet til nybegyndere der skal træne, for det kan nemlig kun vippe i to retninger, hvilket også giver den gode balancetræning. Dog er træningsudstyret ikke 100% fokuseret vippebræt, og så koster det væsentlig mere end de andre modeller indenfor balancebrætter.

 • 35×35 cm.
 • Pris: 559,- kr.

Find balancepladen/bræt til bedste pris ved Denintelligentekrop her

 

Hvad er et vippebræt/balancebræt?

Rent fysisk er et vippebræt en stor rund plade med trædeplade på forsiden, og en halvkugle i midten på bagsiden. Så når du står op på den runde plade, kommer kroppen og musklerne på arbejde ved at bruge de mange forskellige øvelser til genoptræning og forebyggelse.

 

Hvad gør et vippebræt?

Brættet giver dig træning til at styrke dine muskler omkring hofter, knæ og ankler og koordination af musklerne. Det sker ved at benene sættes på arbejde for at holde balancen, og det giver dig god træning til alle muskler i dine ben og hofter.

Din reaktionsevne der reducerer eventuelle skader, bliver også styrket. Du træner nemlig reaktionsevnen på vippebrættet så musklerne trækker sig sammen ved eventuelle vrid. Det er god træning for de fleste der løber, står på ski, spiller fodbold eller håndbold og andre sportsgrene hvor benene er væsentlig faktor.

77 % af knæ og ankelskader kan forebygges ifølge en undersøgelse foretages blandt håndboldpiger, som er mest udsatte for knæ og ankelskader.

 

Hvem har gavn af vippebræt?

Balancetræning inkluderer balancebrættet der er en vigtig brik i træningen. Det er gavnligt for alle mennesker, for alle har godt af et bedre samarbejde mellem musklerne og en hurtigere reaktion. Men især folk med skavanker, skader og problemer som disse:

 • Folk med manglede balance
 • Folk med dårlig koordination
 • Folk med ustabile ankler eller mange forstuvninger
 • Folk med ustabile knæ
 • Folk med dårlig holdning
 • Folk med medfødt rygskævhed
 • Kroniske lændepatienter vil have godt af større stabilitet i bækkenpartiet
 • Kroniske nakkepatienter

 

Balancetræning og genoptræning?

Et balancebræt har været brugt i evigheder til genoptræning og styrkelse af knæ og ankler. Det er nemlig den bedste måde du kan genoptræne dine muskler og led. Ved genoptræning er det vigtigt at du starter stille og roligt ud, så du ikke laver nogen vrid i knæ eller andet.

 

Balance træning

Et balancebræt ligesom en minitrampolin, fitter, pude og andet, er logisk nok det gode træningsudstyr til at træne dit krops evne til at holde balancen. Fordelen ved balancebrættet er, at det hverken koster ret mange penge og er perfekt til hjemmet, for du kan altid gemme det væk under sofaen, sengen eller skabet.

 

Hvordan træner du med et balancebræt?

Træning på et balancebræt er ret simpelt, for det vigtigste er, at du har en god føling med overflade, så du står fast på overflade. Det kan du gøre i gode sneakers eller med bare fødder.

 • Det bedste udgangspunkt for at gøre det rigtigt, er at stå med parallelle fødder på brættet så du laver de forskellige balancebræt øvelser rigtigt.
 • Stå med parallelle fødder og hold vippebrættet vandret.
 • Vip i en jævn bevægelse mens du holder balancen.
 • Brug forskellige varianter hvor du står med spredte eller samlet ben.
 • Brug andre viaranter hvor du holder balancen mens du bøjer langsomt i knæene og op igen.
 • Prøv med et ben.
 • Du kan holde balancen mens du kaster med en bold op en væg og griber igen(eventuelt med en hjælper).
 • Udvid med at bruge to brætter.

 

Vippebræt øvelser

Du finder rigtig mange forskellige øvelser på vippebræt både til begyndere, øvede og genoptræning. Her finder du tre forskellige vippeøvelser til ankel, knæ og generel træning.

 • Jorden Rundt: Den mest brugte øvelse til forbedre din balance og til at styrke din ankel er øvelsen, jorden rundt. Du stiller dig op på brættet med parallelle fødder og vipper forover. Lige inden du rammer jorden, så drejer du hele vejen rundt til siden uden at kanten rører jorden.
 • One leg pistols: Stå med et ben på brættet og læn stille og roligt overkroppen fremad, men det modsatte ben går modsat. Kræver meget balance og er en god øvelse når den kan laves uden at vippebrættet rører jorden.
 • Jump on it: En øvelse til de øvet brugere er øvelsen, jump on it. Som navnet siger, så skal du hoppe op på brættet og får balance i kroppen med med begge fødder på brættet. Det er ikke en øvelse til knæ der lige er blevet opereret.

Der findes mange gode forskellige øvelser på vippebræt, men du kan med fordel få inspiration i disse videoer

 

Få den gode effekt med et balancebræt

Du får ikke store muskler eller en kondi der gør dig i stand til at løbe maraton med et vippebræt, men du får det bedste effekt der gør de andre ting mulige. Et vippebræt styrker nemlig både din led og muskler fra hoften og ned, samtidig med at du opnår den bedre fleksibilitet og hurtighed i kroppen, og netop derfor burde det være standard træning for stort set alle mennesker, især i betragtning af, at alle kan nå og har plads til rådighed.