vippebræt test med de bedste modeller

Vippebræt/balancebræt til at træne reaktionsevne, koordination og balance

Hvis du har problemer med dine led og muskler i ankel eller knæ, vil et vippebræt være det smarte og billige træningsudstyr der træner din balance, koordination og reaktionsevne.

Et vippebræt som også omtales som balancebræt, hjælper alle til forebyggelse og også i professionelle miljøer som ski, fodbold, håndbold m.m. men bruges i stor grad som udstyr til genoptræning af led og muskler ved ankel og knæskader.

Vi har fundet et udvalg af de populære modeller. Det giver dig det nemme og hurtige overblik over de forskellige mulighederne i 2021.

 

Select vippebræt i træ

brug et balancebræt til ældre

ForhandlerTotalprisLæs mere
169,00 Til butik →
199,00 Til butik →

Select vippebræt i god kvalitet med en diameter på ca 39 cm. Kuglen og plade er i træ. Modellen er velegnet til alt træning, hvad end det er træning af fodens muskler, smidighed, balanceevne eller reaktionsevne. Hvis du vil optimerer træningen, kan ankelvægte hjælpe med at presse benene mere.

 • Ø39 cm.
 • Maks. Belastning 150 kg.

 

 

Wobblesmart justerbart balancebræt

lav knæøvelser på vippebræt i den gode kvalitet

ForhandlerTotalprisLæs mere

Pladen er fremstillet i birkefiner, og har en skridsikker overflade med griptape. Kuglen er en skridsikker kugle af naturgummi. Wobblesmart balancebrættet koster mere end de fleste andre modeller på grund af sine materialer.

 • Ø39 cm.

 

 

Abilica Balance Board

Køb den gode kvalitet til hjemmetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
299,00 Til butik →

Abilica er anerkendt for at lave kvalitets motionsudstyr. Og blandt udstyret finder du to forskellige udgaver af vippebræt i robust kvalitet. Abilica Balance Board er til let/medium sværhedsgrad. Dèt er særlig velegnet til genoptræning eller nybegyndere der vil starte med at træne hjemme, f.eks. i sammenhæng med yogaudstyr og andet.

 • Diameter: 39 cm.

 

 

Abilica Balance Board Pro

ForhandlerTotalprisLæs mere
299,00 Til butik →

Abilica Pro udgaven vippebræt der kommer med den høje sværhedsgrad. Perfekt til at forebygge og styrke til dig der spiller fodbold, håndbold og lignede. Helt ligesom brættet er velegnet til folk, der ønsker at træne knæ og ankler op til skituren, hvor et godt knæbind måske også kan blive nødvendig.

 • Diameter: 39 cm.

 

 

Vippebræt i plast ø35 cm

ForhandlerTotalprisLæs mere
139,00 Til butik →

Hvis du vil spare penge og ønsker en lidt mindre plade på vippebrættet, kan du overveje denne udgave i plast. Du får et vippebræt med anti-skrid på stå-fladen. Og ligesom med udgaven i træ, kan dette bræt give balancetræning eller måske genoptræning. Ulempen er kvaliteten i materiale, da denne plastik model er hård ved fødderne uden brug af sko.

 • Ø35 cm.
 • Maks. Belastning 135 kg.

 

 

Thera-Band vippebræt/balanceplade 34×34 cm

ForhandlerTotalprisLæs mere
559,00 Til butik →
695,00 Til butik →

Dette vippebræt er lidt anderledes, da brættet ikke har en kugle til balance med modellen er derimod udformet som en balanceplade. Balanceplader er brugt til ergonomisk udstyr på arbejdspladsen, hvor det er en god fodstøtte.

Dette bræt eller plade er dog også velegnet til nybegyndere der skal træne. Modellen kan kun vippe i to retninger, hvilket også giver den gode balancetræning. Ulempen ved Thera Band balancepladen er, at modellen ikke er et 100% fokuseret vippebræt, hvilket giver en lidt dårligere træning. Og så koster brættet væsentlig mere end de andre modeller indenfor balancebrætter.

 • 35×35 cm.

 

 

Aserve balancebræt

ForhandlerTotalprisLæs mere

Aserve balance board kan hjælpe til balancetræning af ankler og knæ. Balancebrættet har en maksimal brugervægt på op til hele 170 kg. Det giver mulighed for de fleste mennesker at træne led og muskler til forebyggelse. Aserve brættet har en rund form med en diameter på 32 cm. og kommer med skridsikker overflade.

 • Diameter: 32 cm
 • 170 kg maks. brugervægt

 

 

Kettler balancebræt

ForhandlerTotalprisLæs mere
199,00 Til butik →

Kettler balancebræt i hård plast der kan klare en maksimal brugervægt op til 110 kg. Balancebrættet fra Kettler kommer med diameter på 40,6 cm. og højde på 6,5 cm. der er velegnet til træne balance for både store som små.

 • Ø40,6 cm
 • belastning 110 kg

 

 

Togu Balanza balancebræt

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.229,00 Til butik →

Togu Balanza brættet er noget anderledes end de almindelige typer. Togu Balanza balancebrættet måler 55 x 35 x 7 cm. og holdbar med en maksimal brugervægt belastning på 150 kg.

Du får et bræt af træ ”med håndtag” og luftpude til vippeanordning. Luftpuden der sidder under brættet kan reguleres i styrke ved hjælp af den medfølgende pumpe.

 • Ø35 ccm
 • brugervægt 150 kg

 

 

Steppie balancebræt

ForhandlerTotalprisLæs mere
0,00 Til butik →
1.059,00 Til butik →

Steppie balancebræt i aflang form der kan være nemmere at bruge end de normale former. Ifølge producenten giver Steppie dig fordele som højere fedtforbrænding, bedre balance, forbedrer kredsløbet, flottere holdning, stærkere ben og ryg, forebyggelse af hjerte/kar og mange andre fordele for helbred og sundhed. Brættet måler 57 x 37 x 5,5 cm og kan klare en maksimal brugervægt på helt op til 200 kg.

 • Ø57 cm
 • brugervægt 200 kg

 

 

Backapp 360 balanceplade

køb den smart backapp 360 til kontor

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.619,00 Til butik →

Backapp 360 er et lidt anderledes balancebræt. Du får en plade der kan hjælpe din balance, mens du arbejder. Brug backapp 360 ved hævesænkebordet, hvor du vil træne musklerne i hofte og lår, samtidig med, at du kan opnå en meget bedre holdning – når din balance er aktiveret hele tiden, vil du samtidig rette kroppen mere ud.

Backapp 360 kan vippe i alle retning, og hvis du skruer på den røde knop under pladen, kan du justerer vippebevægelses niveauet til hårdere eller blidere.

 • Vipper i alle retninger
 • Træner led & muskler

 

Hvad er et vippebræt/balancebræt?

Rent fysisk er et vippebræt en stor rund plade med trædeplade på forsiden, og en halvkugle i midten på bagsiden. Når du står op på den runde plade, kommer kroppen og musklerne på arbejde ved at bruge de mange forskellige øvelser til genoptræning og forebyggelse, hvilket kan sammenlignes lidt med balancepuder.

 

Hvad gør et vippebræt?

Brættet giver dig træning til at styrke dine muskler omkring hofter, knæ og ankler samt koordination af musklerne. Det sker fordi benene sættes på arbejde for at holde balancen. Og dèt giver dig god træning til alle muskler i dine ben og hofter.

Din reaktionsevne der reducerer eventuelle skader, bliver også styrket. Du træner nemlig reaktionsevnen på vippebrættet, så musklerne trækker sig sammen ved eventuelle vrid. Det er god træning for de fleste der løber, står på ski, spiller fodbold eller håndbold samt andre sportsgrene, hvor benene er væsentlig faktor.

77 % af knæ og ankelskader kan forebygges ifølge en undersøgelse foretaget blandt håndboldpiger, hvor netop disse er mest udsat for knæ og ankelskader.

 

Hvem har gavn af vippebræt?

Balancetræning inkluderer balancebrættet som en vigtig brik i træningen. Det er gavnligt for alle mennesker ligesom skråpuder, massagepuder, foam roller, massagestole m.m. Alle har godt af et bedre samarbejde mellem muskler og hurtigere reaktion. Men især disse mennesker har stor gavn af træning med vippe-/balancebræt:

 • Folk med manglede balance
 • Folk med dårlig koordination
 • Folk med ustabile ankler eller mange forstuvninger
 • Folk med ustabile knæ
 • Folk med dårlig holdning
 • Folk med medfødt rygskævhed
 • Kroniske lændepatienter vil have godt af større stabilitet i bækkenpartiet
 • Kroniske nakkepatienter

 

Balancetræning og genoptræning?

Et balancebræt har været brugt i evigheder til genoptræning og styrkelse af knæ og ankler. Det er den bedste måde til at genoptræne dine muskler og led. Ved genoptræning er det vigtigt, at du starter stille og roligt ud, så du ikke laver vrid i knæ eller andet.

 

Balance træning

Et balancebræt ligesom en minitrampolin, fitter, pude og andet, er logisk nok god træningsudstyr til at træne dit krops evne til at holde balancen. Fordelen ved balancebrættet er, at det hverken koster ret mange penge og er perfekt til hjemmet, for du kan altid gemme brættet væk under sofaen, sengen eller skabet.

 

Hvordan træner du med et balancebræt?

Træning på et balancebræt er ret simpel. Det vigtigste er, at du har en god føling med overfladen, så du står fast. Det kan du gøre i gode sneakers, sko eller med bare fødder.

 • Det bedste udgangspunkt for at gøre det rigtigt, er at stå med parallelle fødder på brættet, så du laver de forskellige balancebræt øvelser rigtigt
 • Stå med parallelle fødder og hold vippebrættet vandret
 • Vip i en jævn bevægelse, mens du holder balancen
 • Brug forskellige varianter hvor du står med spredte eller samlet ben
 • Brug andre varianter hvor du holder balancen, mens du bøjer langsomt i knæene og op igen
 • Prøv med et ben
 • Du kan holde balancen, mens du kaster med en bold op en væg og griber igen(eventuelt med en hjælper)
 • Udvid med at bruge to bræt

 

Vippebræt øvelser

Du finder rigtig mange forskellige øvelser på vippebræt både til begyndere, øvede og genoptræning. Her finder du tre forskellige vippeøvelser til ankel, knæ og generel træning.

 • Jorden Rundt: Den mest brugte øvelse til forbedre din balance og til at styrke din ankel er øvelsen, jorden rundt. Du stiller dig op på brættet med parallelle fødder og vipper forover. Lige inden du rammer jorden, så drejer du hele vejen rundt til siden, uden at kanten rører jorden.
 • One leg pistols: Stå med et ben på brættet. Læn stille og roligt overkroppen fremad, men det modsatte ben går modsat. Det kræver meget balance, og en god øvelse når den kan laves uden at vippebrættet rører jorden.
 • Jump on it: En øvelse til de øvede brugere er “jump on it” øvelsen. Som navnet siger, skal du hoppe op på brættet og få balance i kroppen med begge fødder på brættet. Det er ikke en øvelse til nyopereret knæ.

Der findes mange gode forskellige øvelser på vippebræt, men du kan med fordel få inspiration i denne video

 

Få den gode effekt med et balancebræt

Du får ikke store muskler eller en super kondi med et vippebræt, men du får den bedste effekt der gør de andre ting mulige. Et vippebræt styrker både din led og muskler fra hoften og ned, samtidig med, at du opnår bedre fleksibilitet og hurtighed i kroppen. Og netop dèrfor bør det være standard træning for stort set alle mennesker, især i betragtning af, at alle kan nå at udføre træningen og har pladsen til rådighed.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er det bedste vippebræt / balancebræt til hjemmetræning?

Wobblesmart er det bedste vippebræt til balancetræningen. Wobblesmart koster mere end de fleste andre modeller, men du står godt på pladen selv i bare fødder. Helt ligesom brættet er sikkert og giver en fin træning.

Hvad er bedste balancebræt til kontoret?

Steppie balancebrættet er i høj kvalitet og giver god ergonomi på kontoret. Her kan brættet hjælpe til bedre balance, holdning, stærkere ryg og ben m.m.

Hvor ofte bør du træne på balancebræt?

Du bør træne hver dag med vippebræt/balancebræt for at undgå skader. Ved daglig træning styrkes dine ankel og knæled.

Kilder:

No Responses

Din kommentar?