vippebræt test med de bedste modeller

Vippebræt/balancebræt til at træne reaktionsevne, koordination og balance

Et vippebræt som også omtales som balancebræt, er det gode simple træningsudstyr til at træne reaktionsevne, koordination og balance. Det er noget om alle har godt af til forebyggelse, men især brugt som udstyr til genoptræning af led og muskler ved ankel og knæskader.

Vippe-/balancebræt bliver brugt i professionelle miljøer som fodbold, ski, håndbold m.m. hvor det er et godt værktøj til at forebygge. Træning med brættet kan reducerer skader i netop ankler og knæ. Derfor kan det også være det perfekte træningsudstyr til hjemmetræning foran fjernsynet, og så kan brættet nemt gemmes væk under sengen eller lignede i 2020.

God pris & kvalitet

brug testvinder balancebræt

Perfekt til genoptræning

Træn dine knæ og ankler med det rigtig fitnessudstyr

Pro balancebræt

køb et godt vippebræt til skitræning

 

Test af hvilken vippebræt du skal vælge

Du finder vippebrætter hos butikker som Bilka, Intersport, Matas, Harald Nyborg, Sportigan, Stadium og mange andre steder. Den nemme løsning er dog online, hvor du kan sammenligne de forskellige muligheder. Her kan denne vippebræt test / guide være den nemme måde til at give dig overblik. Vi har fundet de gode online muligheder for dig, der endda findes på tilbud så du får et billig vippebræt til en god pris og kvalitet.

 

Select vippebræt i træ

brug et balancebræt til ældre

ForhandlerTotalprisLæs mere
169,00 Til butik →
199,00 Til butik →

Select vippebræt i den gode kvalitet med en diameter på ca 39 cm.

Kuglen og plade kommer i træ, og er velegnet til alt slags brug, hvad end det er træning af fodens muskler, smidighed, balanceevne eller reaktionsevne. Hvis du vil optimerer træningen, kan ankelvægte være med at presse benene mere.

 • Ø39 cm.
 • Maks. Belastning 150 kg.

 

 

 

 

Wobblesmart justerbart balancebræt

lav knæøvelser på vippebræt i den gode kvalitet

ForhandlerTotalprisLæs mere
397,00 Til butik →
399,00 Til butik →

Pladen kommer i birkefiner og overflade der er skridsikker med griptape. Kuglen kommer i en skridsikker kugle af naturgummi.

Et bræt der koster mere end de fleste, men er også i den absolutte bedste udførsel og er den højere pris værd.

 • Ø39 cm.

 

 

 

 

Abilica Balance Board

Køb den gode kvalitet til hjemmetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
299,00 Til butik →
299,00 Til butik →

Abilica er kendt for at lave kvalitets motionsudstyr. Abilica har to forskellige udgaver af vippebræt, der kommer i den gode robuste kvalitet.

Abilica Balance Board er til let/medium sværhedsgrad. Dèt er særlig velegnet til genoptræning eller nybegyndere der vil starte med at træne derhjemme, f.eks. i sammenhæng med godt yogaudstyr.

 • Diameter: 39 cm.

 

 

 

 

Abilica Balance Board Pro

ForhandlerTotalprisLæs mere
299,00 Til butik →
299,00 Til butik →

Pro udgaven er dette vippebræt der kommer med den høje sværhedsgrad.

Perfekt til at forebygge og styrke til dig der spiller fodbold, håndbold og lignede. Helt ligesom det er velegnet til folk der ønsker at træne knæ og ankler op til skituren, hvor et godt knæbind måske kan blive nødvendig.

 • Diameter: 39 cm.

 

 

 

 

Vippebræt i plast ø35 cm

ForhandlerTotalprisLæs mere
139,00 Til butik →

Hvis du vil spare lidt penge og ønsker en lidt mindre plade på vippebrættet, kan du overveje denne udgave i plast.

Du får et vippebræt med anti-skrid på stå-fladen. Og ligesom med udgaven i træ, giver dette bræt den gode balancetræning og genoptræning hvis det er formålet med køb.

 • Ø35 cm.
 • Maks. Belastning 135 kg.

 

 

 

 

Billig Nordic Strength vippebræt i plast

ForhandlerTotalprisLæs mere
78,00 Til butik →

Hvis du søger et billig vippebræt i en ganske anstændig kvalitet, kan dette vippebræt fra Nordic Strength være det rigtige valg.

Til en pris af kun 79 kr. får du et godt vippebræt til begyndere der vil træne deres balance.

Brættet kommer i en kraftig plastik kvalitet og med gnid-knopper til den gode stabilitet.

 • Ø5 cm.
 • Skridsikker

 

 

 

 

Thera-Band vippebræt/balanceplade 34×34 cm.

ForhandlerTotalprisLæs mere
559,00 Til butik →
695,00 Til butik →

Dette vippebræt er lidt anderledes, for brættet kommer ikke med kugle men i udformning som en balanceplade.

Balanceplader er brugt til det gode ergonomiske udstyr på arbejdspladsen, hvor det er en god fodstøtte.

Dette bræt eller plade er dog også særdeles velegnet til nybegyndere der skal træne, for det kan nemlig kun vippe i to retninger, hvilket også giver den gode balancetræning. Dog er træningsudstyret ikke 100% fokuseret vippebræt, og så koster det væsentlig mere end de andre modeller indenfor balancebrætter.

 • 35×35 cm.

 

 

 

 

Aserve balancebræt

ForhandlerTotalprisLæs mere
199,00 Til butik →

Aserve balance board kan hjælpe til den gode balancetræning af ankler og knæ.

Balancebrættet har en maksimal brugervægt på op til hele 170 kg. Det giver mulighed for de fleste mennesker at træne led og muskler til forebyggelse.

Aserve brættet har en rund form med en diameter på 32 cm. og kommer med skridsikker overflade.

 • Diameter: 32 cm
 • Skridsikker overflade
 • Rund form
 • 170 kg maks. brugervægt

 

 

 

 

Kettler balancebræt

ForhandlerTotalprisLæs mere
199,00 Til butik →

Kettler balancebræt i hård plast der kan klare en maksimal brugervægt op til 110 kg.

Kettler er kendt for ganske fint træningsudstyr og maskiner primært til hjemmetræning men også til mere professionel brug, og kommer til gode priser de fleste kan være med på.

Balancebrættet fra Kettler kommer med diameter på 40,6 cm og højde på 6,5 cm der er velegnet til træne balance for både store som små.

 • Ø40,6 cm
 • 6,5 cm højde
 • belastning 110 kg

 

 

 

 

Togu Balanza balancebræt

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.229,00 Til butik →

Togu Balanza brættet er noget anderledes end de almindelige typer. Togu Balanza balancebrættet måler 55 x 35 x 7 cm og er et bræt af træ ”med håndtag” og luftpude til vippeanordning.

Luftpuden der sidder under brættet kan reguleres i styrke ved hjælp af den medfølgende pumpe.

 • Ø35 ccm
 • Højde 7 cm
 • brugervægt 150 kg

 

 

 

 

Steppie balancebræt

ForhandlerTotalprisLæs mere
994,00 Til butik →
1.059,00 Til butik →

Steppie balancebræt i aflang form der kan være nemmere at bruge end de normale former.

Ifølge producenten giver Steppie dig fordele som højere fedtforbrænding, bedre balance, forbedrer kredsløbet, flottere holdning, stærkere ben og ryg, forebyggelse af hjerte/kar og mange andre klare fordele for helbred og velvære.

Brættet måler 57 x 37 x 5,5 cm og kan klare en maksimal brugervægt på helt op til 200 kg.

 • Ø57 cm
 • Højde: 5,5 cm
 • brugervægt 200 kg

 

 

 

 

Backapp 360 balanceplade

køb den smart backapp 360 til kontor

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.619,00 Til butik →

Backapp 360 er et lidt anderledes balancebræt. Du får en plade der kan hjælpe din balance, mens du arbejder. Brug backapp 360 mens du står foran hævesænkebordet, hvor du vil træne musklerne i hofte og lår, samtidig med, at du kan opnå en meget bedre holdning. For når din balance er aktiveret hele tiden, vil du samtidig rette kroppen mere ud.

Backapp 360 kan vippe i alle retning, og hvis du skruer på den røde knop under pladen, kan du justerer vippebevægelses niveauet til hårdere eller blidere.

 • Vipper i alle retninger
 • Træner led & muskler

 

Hvad er et vippebræt/balancebræt?

Rent fysisk er et vippebræt en stor rund plade med trædeplade på forsiden, og en halvkugle i midten på bagsiden. Så når du står op på den runde plade, kommer kroppen og musklerne på arbejde ved at bruge de mange forskellige øvelser til genoptræning og forebyggelse hvilket kan sammenlignes lidt med balancepuder.

 

Hvad gør et vippebræt?

Brættet giver dig træning til at styrke dine muskler omkring hofter, knæ og ankler og koordination af musklerne. Det sker ved at benene sættes på arbejde for at holde balancen, og det giver dig god træning til alle muskler i dine ben og hofter.

Din reaktionsevne der reducerer eventuelle skader, bliver også styrket. Du træner nemlig reaktionsevnen på vippebrættet så musklerne trækker sig sammen ved eventuelle vrid. Det er god træning for de fleste der løber, står på ski, spiller fodbold eller håndbold og andre sportsgrene hvor benene er væsentlig faktor.

77 % af knæ og ankelskader kan forebygges ifølge en undersøgelse foretaget blandt håndboldpiger, der er mest udsat for knæ og ankelskader.

 

Hvem har gavn af vippebræt?

Balancetræning inkluderer balancebrættet der er en vigtig brik i træningen. Det er gavnligt for alle mennesker ligesom skråpuder, massagepuder, foam roller, massagestole m.m. for alle har godt af et bedre samarbejde mellem musklerne og en hurtigere reaktion. Men især folk med skavanker, skader og problemer som disse har stor gavn af træning med bræt:

 • Folk med manglede balance
 • Folk med dårlig koordination
 • Folk med ustabile ankler eller mange forstuvninger
 • Folk med ustabile knæ
 • Folk med dårlig holdning
 • Folk med medfødt rygskævhed
 • Kroniske lændepatienter vil have godt af større stabilitet i bækkenpartiet
 • Kroniske nakkepatienter

 

Balancetræning og genoptræning?

Et balancebræt har været brugt i evigheder til genoptræning og styrkelse af knæ og ankler. Det er nemlig den bedste måde du kan genoptræne dine muskler og led. Ved genoptræning er det vigtigt at du starter stille og roligt ud, så du ikke laver nogen vrid i knæ eller andet.

 

Balance træning

Et balancebræt ligesom en minitrampolin, fitter, pude og andet, er logisk nok det gode træningsudstyr til at træne dit krops evne til at holde balancen. Fordelen ved balancebrættet er, at det hverken koster ret mange penge og er perfekt til hjemmet, for du kan altid gemme det væk under sofaen, sengen eller skabet.

 

Hvordan træner du med et balancebræt?

Træning på et balancebræt er ret simpel. Det vigtigste er, at du har en god føling med overfladen, så du står fast. Det kan du gøre i gode sneakers, sko eller med bare fødder.

 • Det bedste udgangspunkt for at gøre det rigtigt, er at stå med parallelle fødder på brættet så du laver de forskellige balancebræt øvelser rigtigt
 • Stå med parallelle fødder og hold vippebrættet vandret
 • Vip i en jævn bevægelse mens du holder balancen
 • Brug forskellige varianter hvor du står med spredte eller samlet ben
 • Brug andre varianter hvor du holder balancen mens du bøjer langsomt i knæene og op igen
 • Prøv med et ben
 • Du kan holde balancen mens du kaster med en bold op en væg og griber igen(eventuelt med en hjælper)
 • Udvid med at bruge to bræt

 

Vippebræt øvelser

Du finder rigtig mange forskellige øvelser på vippebræt både til begyndere, øvede og genoptræning. Her finder du tre forskellige vippeøvelser til ankel, knæ og generel træning.

 • Jorden Rundt: Den mest brugte øvelse til forbedre din balance og til at styrke din ankel er øvelsen, jorden rundt. Du stiller dig op på brættet med parallelle fødder og vipper forover. Lige inden du rammer jorden, så drejer du hele vejen rundt til siden uden at kanten rører jorden.
 • One leg pistols: Stå med et ben på brættet og læn stille og roligt overkroppen fremad, men det modsatte ben går modsat. Kræver meget balance og er en god øvelse når den kan laves uden at vippebrættet rører jorden.
 • Jump on it: En øvelse til de øvet brugere er øvelsen, jump on it. Som navnet siger, så skal du hoppe op på brættet og får balance i kroppen med med begge fødder på brættet. Det er ikke en øvelse til knæ der lige er blevet opereret.

Der findes mange gode forskellige øvelser på vippebræt, men du kan med fordel få inspiration i denne video

 

Få den gode effekt med et balancebræt

Du får ikke store muskler eller en kondi der gør dig i stand til at løbe maraton med et vippebræt, men du får det bedste effekt der gør de andre ting mulige. Et vippebræt styrker nemlig både din led og muskler fra hoften og ned, samtidig med, at du opnår den bedre fleksibilitet og hurtighed i kroppen. Og netop dèrfor burde det være standard træning for stort set alle mennesker, især i betragtning af, at alle kan nå at udføre træningen og har pladsen til rådighed.

 

Kilder:

No Responses

 1. admin
 2. Anonym

Din kommentar?