Hvad skal jeg spise inden løbetræning?

Hvad skal du spise inden løbetræning?

Hvad skal jeg spise inden løbetræning? Løbetræning kan hurtigt blive en dårlig oplevelse, hvis du og kroppen ikke er beredt. Her taler vi både om løbetøj, løbebånd og udstyr som flipbelt m.m. energi kontra søvn og ikke mindst hvad du skal spise, for at få mest ud af din løbetræning.

I denne artikel har vi fokus på hvad du skal spise i forbindelse med din løbetræning. Hvad bør du, og hvad bør du ikke indtage, for at få mest muligt ud af din løbetræning.

Se også: Løbetræning hvor ofte som begynder?

Hvornår bør du spise inden løbetræning?

I første omgang, bør du fastlægge det mest optimale tidspunkt at spise, inden du begiver dig ud på noget løbetræning.

Vi er alle forskellige, men ligesom alt i verden, er der nogle tommelfingerregler vi kan have som udgangspunkt.

Det bedste tidspunkt at spise et måltid inden du skal løbe en tur, er 3 til 4 timer inden. Det vil altså sige at hvis din løbetræning begynder 18, så bør du ikke have spist et måltid siden kl. 14 eller 15.

Men nu er det ikke fordi at måltid betyder at du slet ikke må spise noget inden da. Du må nemlig gerne få dig et mellemmåltid, som lige kan give kroppen lidt energi igen, så du ikke får følelsen af at være udsultet under din løbetræning.

Et mellemmåltid kan med fordel være noget frugt, en proteinbar eller en enkelt rugbrødsmad. Dette mellemmåltid er altså mest optimalt at spise mellem kl. 16 og 17. Det er vigtigt at din krop har mindst en time til at bearbejde det sidste du har spist, så den ikke lige pludselig kommer på et kæmpe overarbejde når du både løber, og den skal forbrænde det du har spist samtidig.

Se også: Hvordan vælger du rigtig løbetøj til vinter?

Hvad er et godt måltid inden løbetræning?

start dagen med sund morgenmad inden løb

Det bedste måltid vil sandsynligvis associeres med morgenmad, selvom det nødvendigvis ikke er det. En portion havregryn med få rosiner, bananstykker eller andet frugt, gør underværker for din løbetræning. Her får kroppen alt det den har behov for, når der dyrkes motion.

Alternativt, kan du spise 1-3 skiver grovbrød (alt efter hvor store skiverne er), med noget magert kød som hamburgerryg eller kyllingebryst. Hertil er et glas juice, uanset smag, helt fantastisk. Juicen giver dig nemlig alt den energi du skal brænde af om 3 til 4 timer.

Som førnævnt, kan dit mellemmåltid være noget i stil af en proteinbar, en banan eller en enkelt æggemad. Det vigtige ved mellemmåltidet er, at det ikke gør dig mæt og at det blot holder dig kørende. Ingen anden effekt er noget du skal stræbe efter da det kommer helt af sig selv.

Se også: Hvordan vælger du et par gode løbesko?

Gør dig klar i løbet af ugen

Løbetræning giver først rigtig pote, hvis du udøver det flere gange i ugen. Dette betyder også at du gerne skal være i stand til at tænke længere sigtet, når det kommer til hvad du skal spise. Som udgangspunkt er det godt at tænke sundt, men der er faktisk en enkelt smutvej mod noget der ellers betegnes som værende forbudt.

Her er der tale om ris og pasta. Disse to ingredienser sørger for at din krop bliver ved med at have energi. Så hvis du kan spise ris eller pasta flere gange i løbet af ugen, selvfølgelig ikke i store mængder, så sørger du for at være mere klar til din næste løbetræning – og den næste igen.

Derudover kan vi heller ikke undlade at nævne grøntsager. Når du nu skal til at udnytte din krop og presse den, så skal kroppen også forsynes med alt det der holder den i gang. Derfor er det vigtigt også at spise grøntsager, hvis du virkelig vil tage din løbetræning seriøst, da det er her du får vitaminerne – primært. Du kan selvfølgelig også købe kosttilskud, men du kan til gengæld aldrig få for mange vitaminer, hvis du tager kosttilskud og spiser en masse grøntsager.

Ligesom med grøntsager, er det vigtigt du også får nok vand indenbords. Vand er det bedste du kan drikke, hvis du tager hensyn til din krop. Det smager måske ikke af meget, men hvis du sørger for at drikke mellem 2 og 3 liter om dagen, så vil din krop takke dig. Forestil dig at vand er dét der ”smører kæden”. Altså, det er dét der holder din krop i gang og sørger for at alting løber som det skal.

Din kommentar?