Løbetræning hvor ofte som begynder?

Løbetræning hvor ofte som begynder?

Har du også tænkt dig at begynde med noget løbetræning? Så er du ikke den eneste. Uanset om du gerne vil tabe dig lidt, få en bedre kondition eller træne dig op til et maraton, så er løbetræning det perfekte for dig.

Der er gode grunde til at begynde med løbetræning for dig. Løbetræning kan nemlig være for dig, som gerne vil styrketræne og blive større, få mere muskelmasse, selvom det godt kan virke lidt modsat i din tankegang.

Hvis du i forvejen er muskuløs og gerne vil blive større, så er det klart, at du taber dig af at løbetræne, og det vil du selvfølgelig ikke, for så går det ud over dine muskler. Dog kan det med lethed anbefales, at du får dig en bedre kondition, da du får brug for den når du styrketræner. Det vil altså sige at jo bedre din kondition er, jo mere energi har du til din træning og derved vil du hurtigere blive større.

 

Klæd dig godt på som begynder til løbetræning

Løbetræning er ikke for enhver, selvom det faktisk er den mest naturlige motionsform for os mennesker. Det nytter ikke noget, at du som begynder løber i de billigste løbesko fra H&M, har det billigste løbetøj mm.

For så får du altså en dårlig oplevelse.

Få dig nogle sko, som du føler du ikke kan undvære. Gode løbesko er uundværlige når du først har dem(Hvordan vælger du et par gode løbesko?), og det får dig til at yde 15 procent mere, når du er i gang med din løbetræning.

Det samme gælder løbetøj, som heller ikke er et punkt hvor du bør være nærig. Du skal have en trøje du føler sidder som den skal. Hvis du ikke kan lide tætsiddende trøjer omkring maven, men de må stadig gerne være tynde og lækre, så skal du altså op og have kvalitet.

Løbetøj kvinder

Udvalg af tøj

Løbetøj til Mænd

Godt udvalg

Hvis ikke du er klædt godt på som begynder til løbetræning, så får du højst sandsynligt en dårlig oplevelse, og så er løbetræning langt fra højt på din prioriteringsliste.

Omvendt …

Hvis du derimod har de helt rigtige sko, det helt rigtige tøj, flipbelt og det helt rigtige headset, du har fundet den helt rigtige playliste og alting bare spiller så du får en god oplevelse, så bliver du afhængig af løbetræning – tro mig.

 

Løbetræning – hvor meget?

Det er vigtigt at du ikke starter for hårdt ud med din løbetræning, når du er begynder. Det kommer nemlig meget an på hvor god en kondition du har, i forhold til hvor meget og hvor ofte du bør begive dig ud i løbetræning.

Du skal ikke udøve løbetræning, hvis dine ben ikke er ”Fit for Fight”, hvilket de nok ikke er, efter den første omgang.

Sigt efter 2-3 gange i ugen, de første 3 uger, en halv time ad gangen (se hvordan nedenunder).

Herefter bør du prøve 3-4 gange i ugen, i ca. 6 uger. Og allerede her, bør du være lidt mere end en begynder.

 

Realistiske målsætninger

Det er vigtigt, som begynder, at du har realistiske målsætninger. Én ting er at du gerne vil tabe dig, eller gerne vil løbe hurtigere eller længere, en anden ting er at se resultater og slå rekorder kontinuerligt.

Du må samtidig ikke have for høje forventninger til dig selv, for ellers får du ikke en god oplevelse – hvilket er det vigtigste ved løbetræning som begynder.

Hvis du slet ikke har været i gang med løbetræning før, og derved er en rigtig begynder,  så prøv dette:

Løbetræning på 30 minutter:

  • Gå 3 minutter i rask tempo
  • Løb 1 minut
  • Gå 3 minutter i rask tempo
  • Løb 1 minut

Dette gør du indtil 30 minutter er gået.

På denne måde starter ud blidt, du får nydt naturen og så kommer du i gang med noget overskueligt. Med tiden kan du gå ned til 2 minutters gang og 1 minuts løb, eller 2 minutter af hver.

Det vil være en rigtig god idé, at forsøge at intensivere din træning for hver uge der går.

Når du begynder på løbetræning, så fokuser på din teknik, hvordan du sprinter, accelerere og alle de små faktorer du kan komme på. Jo flere faktorer du som begynder opfanger under din løbetræning, jo hurtigere går du fra begynder til erfaren, samtidig med at du får så meget ud af din løbetræning som overhovedet muligt.

Mulighederne er mange, det handler om at se dem – så længe du sørger for at det bliver mere intensivt.