Hvordan vælger du rigtig løbetøj til vinter?

Hvordan vælger du rigtig løbetøj til vinter?

Hvordan vælger du rigtig løbetøj til vinter? Det er svært nok i sig selv at finde det helt rigtige løbetøj. Men at finde det helt perfekte løbetøj du kan bruger når det er vinter, er endnu sværere.

Dette skyldes, at vi løber mere når der er godt vejr, om sommeren, frem for om vinteren. De fleste af os vil gerne ud og se den smukke natur, eller måske vi generelt bare får mere energi af, at solen bliver længe fremme. Men når det er vinter og der er mørkt det meste af døgnet, har vi danskere en tendens til ikke at løbe lige så meget, som om sommeren.

Dette gør også at vi er lidt på ”udebane”, når det er vinter, da vi bare ikke har erfaring nok. Løbetøj til vinter, skal også have nogle andre egenskaber, end blot at være behageligt. Det er oftest her hvor det går galt, når vi skal vælge løbetøj som vi kan bruge den mørke vinter. Du vænner dig med garanti til at dit løbetøj er meget let og ekstremt behageligt. Nærmest som om du ikke har noget på. Sådan hænger det selvfølgelig ikke sammen, når det gælder om løbetøj til vinter. Der skal dit løbetøj også kunne holde dig varm og ikke bare være behageligt.

Hue og handsker er vigtige

Du har med garanti prøvet at fryse dine øreflipper eller dine hænder – og det føles forfærdeligt, hvilket der er risiko for, ved selv den mildeste vinter. Det kan virkelig ødelægge din løbetur, hvis hue og handsker ikke er en del af dit løbetøj.

Men hvornår du bør benytte dig af disse, er helt op til dig selv. Ingen ved bedre end dig, hvornår du fryser dine hænder eller dine ører.

Drop dine handsker og din hue af strik

Det kan godt være at bedstemor har brug tid og kræfter på at lave dem til dig, men det er ikke det rigtige til en løbetur. Det er altså ikke rigtig løbetøj.

Det er dig en rigtig god investering til dit sortiment af løbetøj at købe handsker og en hue, der er skabt til en kold løbetur.

Handsker og huer til løbeture findes i mange forskellige tykkelser. Du kan med fordel forsøge med 2 forskellige slags af hver, så du er godt forberedt på om det er tættere på 0 grader end 10.

Billige løbehandsker

brug de gode billige løbehandsker til vinter

Billige huer

 

De rigtige løbesko

Vi kan ikke snakke om løbetøj du kan bruge til vinter, uden at snakke om løbesko. Det handler primært om at du skal kunne fuldføre din løbetur bedst muligt, samtidig med at du ikke fryser og bliver syg.

Hvis der er noget der kan få dine fødder til at fryse, så er det en dansk vinter. Der må gerne være lidt plads i skoene, så dine tæer kan bevæge sig. Hvis dine løbesko sidder alt for tæt, kan der ikke cirkulere blod rundt ordentligt i din fod, og derved vil du få meget kolde fødder – bogstaveligt talt.

 

De 3 lag til

Helt perfekt løbetøj til vinter, når det gælder om beklædning af din torso, består af 3 lag. Her skal du have en meget tynd og stram trøje. Den skal gerne være så stram, at uanset hvor tynd du er, så vil du føle det er vulgært at bevæge dig ud offentligt ifør den.

Find gerne en trøje af polyester – ja faktisk bare alt andet end bomuld, da bomuld suger sveden og beholder den. Derved vil du blive våd og det vil føles som om du lige har været i bad og står ude i kulden.

Det næste lag, bør også være tætsiddende, som kan drive sveden væk fra kroppen. Det midterste lag er oftest ligegyldigt, men hvis du har let ved at fryse, så er det en stor fordel.

Sidst men ikke mindst, er det vigtigt du finder en form for løbejakke (eller trøje) der er vindtæt. Det er vigtigt den er vindtæt, så du netop ikke får den følelse af at du er drivvåd og er udenfor en vinter, helt nøgen.

Nu er du forhåbentligt klædt godt på, til at shoppe dig noget ordentligt løbetøj så du er klar til en løbetur i den kolde vinter. Du kan med fordel forhøre dig ad i sportsbutikker, om hvilket løbetøj de vil anbefale, hvis det var dem der skulle løbe en tur.