Hvad gør fodmassage?

Hvad gør fodmassage?

Hvad gør fodmassage? Hvis du kommer træt hjem efter en lang dag, så giver fodmassage dig velvære i form af afslapning hvor stres og andet foretager sig. Men du vil også løsne spændinger, muskler, forøge cirkulationen i kroppen og forhindre at blodet stagnerer rundt omkring, helt ligesom fødderne logisk nok vil blive sundere.

Der er mange fordele ved en fodmassage, hvor også zoneterapi kan hjælpe med til at løsne problemer i kroppen. Her vil vi dog nøjes med at give dig et par tips til hvorfor og hvordan med fodmassagen. Hvis du ikke har nogen til at hjælpe dig med massage, og massør eller zoneterapeut er for dyrt, kan en fodmassage maskine være det helt rigtige alternativ.

 

3 forskellige gode modeller til fodmassage

Beurer FB 50

Køb luksus fodbad maskinen fra Beurer

God kvalitet

Beurer FM 39

Køb en god kvalitets fodmassage maskine uden vand

Til skrivebordet

IWAO Aias

Fod- og lægmassage med varme

Eksklusiv maskine

 

Hvorfor du skal få fodmassage?

Hvis du vil have fordelene ved fodmassage mere konkret, så er disse ting rigtige gode grunde til, hvorfor du bør bruge en maskine eller få en person til at masserer dine fødder hver aften:

 • Ømme fødder: Hvis du står eller går meget gennem hverdagen, så vil velvære for fødderne selvfølgelig være en god ting. Her bør du pleje fødderne med fed creme og eventuelt ekstra luksus med et fodbad.
 • Hævede ben: Fodmassage kan hjælpe mod væskeophobning. Hvis du er gravid, skal du dog forholde dig til, om du få fodmassage når du er gravid.
 • Blodcirkulationen: Massage hjælper på blodcirkulationen og vil generelt hjælpe i hele kroppen. Her vil blodforsyningen til blandt andet hudens celler, forbedres.
 • Affaldsstoffer: Muskler afgiver affaldsstoffer når de arbejder, men affaldsstofferne vil hope sig op, når musklerne træner eller du sidder meget stille. Og her vil massage løsne og blødgøre musklerne, så affaldsstofferne ledes væk.
 • Bedre søvn: Du sover bedre efter velvære, for krop og sind vil slappe af. Og det kan hjælpe med til at give dig en bedre nattesøvn, især hvis du generelt sover dårligt hvilket ofte kan ske i stressede perioder.
 • Stress: Hvis du er stresset, vil generel massage og ikke kun fodmassage, øge niveauet af dopamin og serotonin som er med til at sænke niveauet af stresshormonet cortisol.
 • Flimmer: Hvis du lider af uro i benene kan massage sætte gang i blodcirkulationen og afhjælpe lidt.
 • Tryk/zone: Der er mange meninger om zoneterapi, men trykpunkt massage siges at hjælpe positivt på andre steder i kroppen som tarm, blære, knæ med mere.
 • Bevægeligheden: Dine fødder har godt af udstrækning og bevægelse, og her kan massage og fodbevægelser hjælpe.

Se også: De bedste fodvarmere til fødderne

Hvordan du masserer fødderne?

Tag skoene af og måske start ud med et fodbad. Brug noget citron i fodbadet som renser og blødgører, hvor også fodsalt gør underværker. Til massagen bruger du noget noget babyolie eller flydende creme og masserer ved:

 • Stryg altid mod hjertet
 • Start blødt ud, hvor du med tommelfingrene stryger med lange bevægelser under og bruger håndfladerne på oversiden af foden
 • Til kildne fødder kan det være en fordel at trykke lidt hårdt i starten, så kilde fornemmelsen hurtigt forsvinder
 • Ælt foden igennem med rolige og lange bevægelser så det føles rart men også fast. Her er det både svang, yderside som indersiden
 • Drik altid vand efter massage

Se videoen her, hvor du kan få en ide til at hvordan du masserer foden.

Din kommentar?