Få et sundere onlineforbrug

Mange af os forbruger ydelser og aktiviteter online, som var de slik, men der er meget, der tyder på, at det ikke er sundt for vores fysiske og mentale helbred. Her kan du læse mere om, hvordan du kan få et sundere onlineforbrug.

Få et overblik over dit forbrug

Det er faktisk meget på samme måde med at reducere sin onlineaktivitet, som det er, når man skal reducere sit pengeforbrug. Man skal simpelthen skaffe sig et godt overblik og sætte op en form for ‘budget’. Dette kan virke lidt fremmed for nogen, men det har faktisk en reel effekt på dit forbrug.

Mange af os er nemlig slet ikke klar over, hvor meget tid vi egentlig bruger online hver eneste dag. Der findes heldigvis mange værktøjer på din telefon, din computer og din tablet, som gør det muligt at tjekke, hvor meget tid du faktisk bruger – og hvad du bruger den på.

Måske tror du, at du kun tjekker sociale medier i en time eller to hver dag? Det er ikke nødvendigvis tilfælde, de fleste bruger mange flere timer, end de tror, og det kan godt blive lidt af et wake up call, når man finder ud af, hvor meget tid man rent faktisk bruger.

Når du har fundet ud af, hvor mange timer hver dag du er online, så er det på tide at gøre noget ved det.

Sluk for dine enheder!

Dette er det sværeste for de fleste af os, fordi vi godt kan lide at være online og i forbindelse med både arbejde og resten af verden. Mange kan simpelthen føle sig udenfor og afskåret fra resten af verden, når de vælger at slukke for sine enheder, også bare i en dag eller to.

Det kan være en god ide at afsætte offline-tid, så man kan lave noget analogt. Det kan for eksempel være en times yoga at pleje sine planter, tage et langt bad eller læse en god bog. Især før du går i seng, er det meget vigtigt at slukke for dine enheder. Det er simpelthen, fordi det blå lys fra din telefon, computer eller tablet påvirker din hjerne til at tro, at den skal være vågen. Det er meget bedre at lave noget helt offline de sidste to-tre timer, inden du skal sove.

Dette kan forbedre din søvn drastisk, og du vågner op mere udhvilet og får mere overskud i din hverdag.

Sæt tid af til onlineaktiviteter

På samme tid som du skal afsætte tid til offline-aktiviteter, så kan det være en god ide at afsætte tid til onlineaktiviteter. Vælg hvad du vil lave online mere selektivt i stedet for bare at scrolle hvileløst igennem det hele.

Mange vil gerne sætte lidt tid af til noget sjovt som for eksempel slots på nettet. Der findes mange udbydere af online casino i danmark, som kan sørge for, at den tid du bruger online, er det hele værd i underholdningsværdi.

De bedste tips til et sundere online forbrug, er altså at skaffe sig et godt overblik over, hvor meget man faktisk er online og derefter administrere et online- og et offlinerum i din hverdag.

Din kommentar?