find yogaudstyr på udsalg eller tilbud

Yogaudstyr der kan være nødvendig & godt til træningen

Yogaudstyr kan være nødvendig, når du ønsker den gode genvej til meditation og træning.

Yoga der oprindeligt blev opfundet i Indien for mere end 5000 år siden, er en motion og træningsform der kan være gavnlig for både krop og sind på rigtig mange forskellige måder.

For det at opnå den maksimale balance mellem krop og sind, er heldigvis noget alle typer mennesker.

Det kræver udstyr som dog kan begrænse sig til meget lidt eller hvis du bliver bid af det, noget mere udstyr. Og for at give dig det nemme overblik, har vi fundet noget inspiration indenfor forskellige redskaber til yoga træning.

 

Hvad yogaudstyr skal du bruge for at komme i gang?

Fordelen ved at udøve yoga er, at du faktisk ikke rigtig behøver udstyr i samme grad som med bokseudstyr, fodboldudstyr m.m. Du kan gå i gang på gulvet foran fjernsynet uden andet.

Det er selvfølgelig ikke helt optimalt. De fleste skal jo starte et sted. Og have en underviser på et hold er, hvad de fleste vælger. Derudover, så kommer det også lidt an på hvad type yoga det er, for yoga er ikke bare yoga.

Derfor skal du selvfølgelig bruge et yoga måtte, taske og måske et håndklæde for optimal træning. Så kan du altid supplerer udstyret henad vejen, hvis du vælger at udvide træningen.

 

Abilica Breathe yogamåtte

Hvad end du træner hjemme eller i center/studio, så er en yogamåtte nødvendigt for at undgå at glide under træningen. Heldigvis kan du finde dem i både den billige og gode ende, og selvfølgelig de gode skridsikre til træning hvor du sveder meget, som f.eks. Ashtanga.

En populær træningsmåtte til yoga er denne Abilica Breathe model. Du får en gul yogamåtte på 3 mm. tykkelse med orange tryk: Breathe and be present!

Måtten kommer i miljøvenlig Polymer Evironmental Resin (PER) materiale. PER er 100% biologisk nedbrydeligt. Størrelsen er på 175 x 61 cm. og kommer bærestrop og tilhørende træningsprogram.

 

 

 

 

Abilica Bamboo yogamåtte

En anden populær og noget dyrere måtte, er denne Abilica Bamboo yogamåtte der er velegnet til dig der sveder meget eller til Bikram og Hot yoga.

Bamboo Yogamat kommer i bambusmateriale der absorberer fugt hurtig så den ikke bliver glat. Hvilket er oplagt til de sveddryppende former for yoga. Materialet er miljøvenligt, så du ikke kommer til at fryse, og hindrer bakterievækst.

Den ene side at måtten er skridsikker, så den bliver liggende på gulvet. Og modsatte side kommer i en blød flade som er god når du ligger, sidder og står under træning.

Måtten måler 61 x 175 cm.

 

 

 

 

Reebok yogamåtte i forskellige farver

Reebok der er kendt for sportstøj, træningsmaskiner og træningsudstyr, laver også udstyr til yoga. Her finder du også yogamåtter i 4 eller 6 cm. tykkelse og forskellige farver.

Prisen ligger på ca. 220,- kr. hvor du finder blå, sort eller grøn farve. En 6 mm. Reebok måtte er den gode komfort for dine fødder og led. Måtten giver den gode absorbering, for dens tykkelse er tilpas god til at give den gode beskyttelse, samtidig med at den er dejlig skridsikker til den gode stabilitet. Yoga måtten er vendbar, så du kan vælge farve efter humør.

Du finder også Reebok måtte i 4mm model, der er en lidt tyndere version, men dog stadig med med den perfekte stødabsorbering og gode skridsikre stil.

 

 

 

 

Billig yogamåtte

Hvis du leder efter en god og billig pvc yogamåtte, kan denne model til 99,- kr. måske være et godt billig køb.

Måtten kommer i lilla, sort og blå farve. Du finder tykkelser i 3, 4, 6 og 8 cm. og måtten måler 173 x 61 cm.

Du får ikke samme bløde og svedabsorberede materiale som de forrige modeller, men du får en brugbar måtte i både den helt tynde som noget tykkere størrelse.

PVC er skridsikker materiale og ganske holdbar. Samtidig er det fri for stoffer og ftalater.

 

 

 

 

TPE yogamåtte

En yogamåtte i god kvalitet er denne skridsikre TPE yogamåtte. Du får en tyk, blød og let måtte der er fri for skadelige stoffer. Velegnet som træningsmåtte til yoga, pilates, udstrækning og generel træning for muskler, hvor det kan være underlag til kettlebell træning i hjemmet.

En måtte der er i absolut topkvalitet, og selvfølgelig kommer i miljøvenlig og sundt materiale der er let at nedbryde.

Måtten kommer med mønster på begge side der også er skridsikre.

 

 

 

 

Yoga håndklæde

Hvis du skal dyrke Bikram yoga så skal du bruge et godt skridsikker håndklæde og måske også et svedabsorberende håndklæde, så du ikke har følelsen af at stå i en sø af sved.

Yoga i høj varme giver naturligvis sved, og her er det nødvendigt med det gode håndklæde udover din yoga måtte.

eQua yoga mat håndklæde på 218 cm. er et  let, holdbart, plysset, absorberende og dejlig hurtigtørrende håndklæde i microfiber med wet grip. Et perfekt håndklæde der stikker enhver polyester eller bomuldshåndklæde, og som kommer i lilla eller grå.

 

 

 

 

Yoga tæppe

Et tæppe er ikke det uundværlige udstyr, men det er dog ret dejlig at have med til undervisningen.

Tæppet bruges mest til meditationsøvelserne, og du kan som sådan bruge stort set alle slags. Men det er dog ideelt med et tæppe der er designet til yoga, for så slipper du for at det kradser, og samtidig ikke holder din lun.

Dette tæppe i 100% håndvævet bomuld er et blødt tæppe til enten kroppen eller over yogamåtten.

Tæppet giver en afstemt støtte der samtidig holder formen, og det er jo netop, hvad et godt yogatæppe skal gøre og kunne.

 

 

 

 

Uld tæppe af genbrugsfibre

Et andet lækkert tæppe som måske er det helt rigtige for dig, kan være det eco venlige tæppe der er lavet af 75% uld og 25% syntetiske fibre af en genanvendelig blanding.

Perfekt og hurtigt at folde ud og sammen til brug under og efter træning eller meditation.

Tæppet må tørretumbles og kan håndvaskes koldt. Størrelsen på tæppet er 152 x 208 cm.

 

 

 

Yoga meditationspuder

En zafu eller yogapølle er den ideelle pude til meditation, så du får støtte til både liggende og stående stillinger.

En siddepude var oprindelig forbundet med Zen meditation, men bruges også i de mere almindelige yoga former nu til dags. Det er mere eller mindre blevet en integreret del af yogaudstyr de fleste steder.

Du kan få forskellige former for puder, hvor ½ måne puden adskiller sig i formen, men bruges på helt sammen måde som den runde zafu pude.

Du kan opnå en bedre rank holdning med halvmåne formen, og derved opnå en bedre cirkulation, da hæle og ankler nemmere kan trækkes ind til kroppen.

 

 

 

Yoga pølle

Du kan også vælge at købe en pølle til din træning. Her finder du forskellige muligheder hvor denne pølle til 319,- kr. kommer i en god størrelse, form og kvalitet.

Pøllen kommer med 100% økologisk og GOTS certificeret bomuldstræk, og indmad af boghvedeskaller.

Den miljøvenlige materiale giver en dejlig fast fornemmelse samtidig med at det hjælper til at holde formen på pøllen og kan vel bedst sammenlignes med en balancepude eller rygpude.

 

 

 

 

Yoga blok

En yoga blok er ikke nødvendig udstyr, men dog ganske rar til den varierende træning.

Her kan du købe den billige men fine model fra Nordic Strength der kommer til pris af 49, 59 eller 79 kr.

Yoga blokken er velegnet til løft, støtte og grounding i yogastillinger der er mere avancerede og krævende.

Modellen kommer i 8 eller 10 cm. højde. Blokken i 8 cm. måler 22 x 15 x 8 cm.

 

 

 

 

Yoga tøj

Helt almindelig træningstøj som en t-shirt og et par bukser er mere end rigelig til at dyrke yoga.

Men det kan være at du ønsker mere specificeret træningstøj til yoga. Her finder du populære modeller som yoga bh eller de mønstret leggings.

Åndbar yoga leggings med mandala print kommer i en god pasform og behagelig linned. Helt ligesom du finder det samme i både bh, top eller yogabluse.

 

 

 

 

Yoga taske

En sportstaske i en ordenlig længde der kan rumme en yogamåtte, kan være praktisk hvis du også skal have tøj, blok eller andet i taske.

Yoga og pilates træning i center, hold, klub m.m. kræver som regel din egen træningsmåtte, hvor en bærestrop ofte er den enkle løsning. Men hvis du skal klæde om m.m. kan det måske være værd at investerer i en taske designet til pilates eller yoga træning.

Velegnet til hvis du skal på arbejde eller rejser meget, hvor du ønsker at dyrke yoga undervejs.

 

 

 

 

Toesox

Toesox er strømper med huller til tæerne på helt samme måde som en handske(Se toesox guide).

Toesox er skridsikre og er beregnet til at varme dine fødder indenfor forskellige træningsformer på måtter eller gulv. Her er yoga eller pilates selvfølgelig den oplagte træningsform for strømperne med tæer i eller som ”fingerløs” model.

Sokken bruges også til andre træningsformer, hvor den er særlig populær indenfor løb, barfodsløb og vandring.

 

 

 

 

Beurer MG 280 yoga og stretch mat

køb beurer mg 280 yoga og stretch mat

Beurer MG 280 er en massagemåtte med selvoppustelige luftkamre. Her bruges måtte som hjælp til kroppens fleksibilitet. Beurer MG 280 er god til ryg, hofte og nakke, hvor du kan forebygge skavanker af træning og hverdagen.

Måtten har syv selvoppustelige kamre og forskellige massageprogrammer som bygger på yoga øvelser.

Der findes selvfølgelig andet udstyr som f.eks. pilates- træningsbolde der ofte indgår i forskellige træninger.

 

Teknikker / stilarter i yoga

Hvis du ikke kender de forskellige stilarter i yoga, så er det lidt mere “kompliceret” end bare lidt hygge på en træningsmåtte. De mest almindelige former og teknikker skal du selvfølgelig have det hurtige overblik over:

  • Hatha: Hvis du er helt ny ud i yoga, så er dette nok den bedste form at kaste sig ud i. Hatha er nemlig fundamentet for alle stilarter, og består af restorative og kraftige øvelser.
  • Ashtanga: Det er nok den mest udbredte og kendte form. Denne form anses for afstressende, og har en god indvirkning på disciplin og form. Ashtanga består af en række af faste stillinger der forbindes i et højt flow(Hvad er Ashtanga yoga?).
  • Vinyasa: Denne form har sin oprindelse i Ashtanga. Formen følger dog ikke faste serier, men mere et langt flow der kombinerer styrke og puls, hvilket giver dig sved på panden.
  • Jivamukti: Det er meget fysisk krævende, og kan minde om Vinyasa, og det lange flow der er her. Det spirituelle anses ofte som en del af denne. Fokus her meget ligger på tema, hvor du udforsker og laver åndedrætsøvelser.
  • Bikram: Hot yoga er nok noget de fleste efterhånden kender, for det er blevet utroligt populært overalt i vesten. Træningen foregår i et opvarmet lokale, hvor temperaturen kan nå op på 40 grader. En god form der kan øge din smidighed, og selvfølgelig giver dig sved på panden.

No Responses

Din kommentar?