Yogaudstyr er nødvendigt, når man ønsker den gode genvej til meditation.

Yoga der oprindeligt blev opfundet i Indien for mere end 5000 år siden, er den gode motion og træningsfom der kan være gavnlig for både krop og sind på rigtig mange forskellige måder.

Selv om nogle mennesker stadig har en misforstået opfattelse af yoga, så er det ikke kun for hallalhippier og andre der er mere eller mindre har mistet jordforbindelsen(jep, der er stadig nogen der stadig tænker sådan). For det at opnå den maksimale balance mellem krop og sind, er heldigvis noget som helt almindelige mennesker som du og jeg, godt kan se fornuften i.

Det kræver selvfølgelig det rette udstyr, og det er netop hvad vi har prøvet at sammenfatte her på Csl.dk, hvor vi har gennemtrawlet nettet, og fundet de bedste ting indenfor alt det forskellige udstyr til yoga.

 

Hvad yogaudstyr skal du bruge for at komme igang?

find yogaudstyr på udsalg eller tilbud

Fordelen ved at udøve yoga er, at du faktisk ikke rigtig behøver udstyr, for du kan gå i gang foran fjernsynet på gulvet uden noget.

Det er selvfølgelig ikke helt optimalt, for de fleste skal jo starte et sted, og have en underviser på et hold er, hvad de fleste vælger. Derudover, så kommer det jo også lidt an på hvad slags yoga det er, for yoga er ikke bare yoga.

Derfor skal du selvfølgelig bruge et yoga måtte, taske og måske et håndklæde. Så kan du altid supplerer udstyret henad vejen, hvis du vælger at udvide træningen.

 

Gode yoga måtter

Hvad end du træner hjemme eller i center/studio, så er en yogamåtte nødvendigt for at undgå at glide under træningen. Heldigvis kan du finde dem i både den billige og gode ende, og selvfølgelig de gode skridsikre til træning hvor du sveder meget, som f.eks. Ashtanga.

 

køb din yogamåtte i butik eller onlineReebok yogamåtte 6mm Blå / Grøn

Reebook måtten på 6mm er den gode komfort for dine fødder og led. Måtten giver den gode absorbering, for dens tykkelse er tilpas god til at give den gode beskyttelse, samtidig med at den er dejlig skridsikker til den gode stabilitet. Yoga måtten er vendbar, så du kan vælge farve efter humør.

Er set ved Govita til 349 kr. lige her

 

 

køb en god Reebok yoga måtteReebook måtte 4mm grøn og striber

Du finder også den gode Reebok yoga måtte i 4mm model, hvor denne kommer i grøn og med striber, alt afhængig af siden du ønsker at bruge.

En lidt tyndere version end den forrige, men dog stadig med med den perfekte stødabsorbering og gode skridsikre stil.

Reebok måtten er set til 299 kr. ved Govita

 

 

køb en god billig yogamåtte til yogaudstyretBillig 6mm yogamåtte

Hvis du leder efter en god og billig pvc yogamåtte, så er denne lilla måtte måske det rette valg. Du finder måtten i lilla, blå, pink og grøn til 69 kr. og den uden skadeligestoffer eller ptalater.

Måtten er set til 69 kr. ved Nettofitness her

 

 

Køb en yogamåtte i god kvalitetYogamåtte TPE

En yogamåtte i god kvalitet er denne skridsikre TPE yogamåtte. En måtte der er i absolut topkvalitet, og selvfølgelig kommer i miljøvenlig og sundt materiale der er let at nedbryde.

Den gode måtte er set til 249 kr. ved Sporttema.dk her

 

 

Find de gode yogamåtter på udsalgGaiam Bloom 3mm yogamåtte

Hvis du vil have en måtte i den noget tyndere version til den ideele hårdhed, så er denne Gaiam Bloom måtte på 3 mm. En god måtte til både stående og siddende øvelser, og så er farven jo også ganske behagelig.

Måtten er set til 229 kr. ved Apuls.dk her

 

 

Casall er den gode kvalitet i yogaustyrCasall 4mm yogamåtte

Casall laver god kvalitet indenfor diverse sportsudstyr, og herunder også udstyret til yoga. Denne pink/grå måtte er ingen undtagelse, for det er en god kvalitet til at udøve din yoga på holdet eller derhjemme, og 4mm er måske perfekt for dig?

Måtten er set til 350 kr. ved Sportsmaster her

 

 

Yoga håndklæde

Hvis du skal dyrke Bikram yoga så skal du bruge et godt skridsikker håndklæde og måske også svedabsorberende så du ikke har følelsen af at stå i en sø af sved. Yoga i høj varme giver naturligvis sved, og her er det nødvendigt med det gode håndklæde udover din yoga måtte.

 

køb et yogahåndklæde til bikram yogaeQua yoga mat håndklæde 218 cm.

Du får med dette håndklæde, et let, holdbart, plysset, absorberende og dejlig hurtigtørrende håndklæde i microfiber med wet grip. Et perfekt håndklæde der stikker enhver polyester eller bomuldshåndklæde, og som kommer i lilla eller grå.

Håndklædet er set til 339 kr. ved Denintelligentekrop her

 

 

køb et håndklæde som udstyr til hot yogaeQua hot yoga håndklæde 183 cm.

Du finder nogenlunde det samme håndklæde i 183 cm. størrelsen, der passer til de fleste yoga måtter. Et godt microfiber håndklæde for optimal fug absorption og fordampning til Power yoga, Bikram eller måske Vinyasa Flow.

Håndklædet koster 399 kr. ved den Intelligentekrop

 

 

Yoga tæppe

Et tæppe er ikke det uundværlige udstyr, men det er dog ret dejlig at have med til undervisningen. Tæppet bruges mest til meditationsøvelserne, og du kan som sådan bruge stort set alle slags, men det er dog ideelt med et tæppe der er designet til yoga, for så slipper du for at det kradser, og samtidig ikke holder din lun.

 

køb det gode bomulds yogatæppeYogatæppe i 100% bomuld

Dette tæppe i 100% håndvævet bomuld er et blødt tæppe til enten kroppen eller over yogamåtten. Tæppet giver en afstemt støtte der samtidig holder formen, og det er jo netop, hvad et godt yogatæppe skal gøre og kunne.

Tæppet er set til 249 kr. ved Denintelligentekrop.dk her

 

 

brug det gode yogatæppeUld tæppe af genbrugsfibre

Et andet lækkert tæppe som måske er det helt rigtige for dig, kunne være det eco venlige tæppe der er lavet af 75% uld og 25% syntetiske fibre af en genanvendelig blanding. Perfekt at folde ud og sammen til brug.

Tæppet er set til  289 kr. ved Denintelligentekrop her

 

 

Yoga meditationspuder

en zafu eller yogapølle er til den ideelle pude til meditation, så du får støtte til både liggende og stående stillinger. En sidde pude var oprindelig forbundet med Zen meditation, men bruges også i de mere almindelige yoga former nu til dags, og er blevet en integreret del af yogaustyr de fleste steder.

 

køb en god yogapølle til træningenAsana zafu meditationspude

Du kan få forskellige former for puder, hvor ½ måne puden adskiller sig i formen, men bruges på helt sammen måde som den runde zafu pude. Du kan opnå en bedre rank holdning med halmåne formen, og derved opnå en bedre cirkulation, da hæle og ankler nemmere kan trækkes ind til kroppen.

Puden finder du til 299 kr. ved Denintelligentekrop her

 

 

køb den gode yoga pølle til meditationYoga pølle

Du kunne også vælge at købe en pølle, hvor denne kommer med 100% økologgisk og GOTS certificeret bomuldstrækt, og indmad af boghvedeskaller. Det giver en dejlig fast fornemmelse samtidig med at det hjælper til at holde formen på pøllen.

Pøllen finder du til 319 kr. ved samme forhandler

 

 

Teknikker og stilarter i yoga

Hvis du ikke kender de forskellige stilarter i yoga, så er det lidt mere “kompliceret” end bare lidt hygge på en måtte. De mest almindelige former og teknikker skal du selvfølgelig have det hurtige overblik over.

  • Hatha: Hvis du er helt nu, så er dette nok den bedste form at kaste sig ud i. Hatha er nemlig fundamentet for alle stilarter, og består af restorative og kraftige øvelser.
  • Ashtanga: Det er nok den mest udbredte og kendte form. Denne form anses for afstressende, og har en god indvirkning på disciplin og form. Ashtanga består af en række af faste stillinger, der forbindes i et højt flow.
  • Vinyasa: Denne form har sin oprindelse i Ashtanga, men følger dog ikke faste serier, men mere et langt flow der kombinerer styrke og puls, hvilket giver dig sved på panden.
  • Jivamukti: Det er meget fysisk krævende, og kan minde om Vinyasa og det lange flow der er her. Det spirituelle anses ofte som en del af denne, da fokus her meget ligger på tema, hvor man udforsker og laver åndedrætsøvelser.
  • Bikram: Hot yoga er nok noget de fleste efterhånden kender, for det er blevet utroligt populært overalt i vesten. Træningen foregår i et opvarmet lokale, hvor temperaturen kan nå op på 40 grader. En god form der kan øge din smidighed, og selvfølgelig, giver dig sved på panden.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Sending
User Review
5 (1 vote)