For en mindre andel af den danske befolkning er stress noget, der fylder en stor del af hverdagen. Er det noget, du selv kender til, så er det vigtigt, at du har fokus på, at holde dit stressniveau i bund. Det er noget, der kan have stor indflydelse på dit helbred, humør og dermed også din dagligdag, uanset om du arbejder, studerer eller lignende.

Hvis ikke du er opmærksom på dit stressniveau, vil det på sigt kunne nedbryde din krop. I sidste ende vil du føle dig så nedbrudt og udkørt, at du går helt ned – og det er ikke en sjov oplevelse. Mange bruger flere år på at vende tilbage til arbejdsmarkedet, hvis de først er gået ned med stress, hvilket er med til at understrege, at det er meget alvorligt.

Før i tiden blev stress ikke taget seriøst. Folk betragtede det som værende en indbildsk sygdom, der kun eksisterede i folks eget hoved. I dag har folk dog accepteret, at det er alvorligt og derfor også noget, der skal tages seriøst. Der findes ikke nogen opskrift på, hvordan du kan holde dit stressniveau i bund, selvom det vil gøre livet mere simpelt.

Undgåelse af stress er en individuel vurdering

Som der er givet udtryk for ovenfor, så findes der ikke nogen opskrift til, hvordan du kan undgå stress. Derfor er det også en individuel vurdering, hvordan du bedst muligt undgår, at ende i en stresset tilstand. Det er dog ikke alle, der har lige nemt ved at vurdere, hvad der skal til, før de kan lade deres krop og sind koble fuldstændig fra og stresse af.

Endvidere, så skal det også understreges, at det ikke er alle, der har lige nemt ved at stresse. Der er folk, der har behov for mere søvn, afslapning og sjov, hvis de skal føle sig afslappede, end andre. Derfor er det også essentielt, at du ser indad og dermed også vurderer, hvordan du bedst opnår en situation, hvor du kan slappe af og ikke tænke for meget.

For nogen handler det blot om, at kunne synke ned i sofaen og spille en smule roulette fra iPad’en, mens de nyder en kop te. Andre føler i stedet, at de har behov for, at kunne tage i wellness, da det er dét, der skal til, før de føler, at deres krop kobler fra. I bund og grund, så er det op til dig selv at vurdere, hvad du har behov for i denne forbindelse.

Du skal have respekt for dit helbred – og stress

Hvis du ikke har respekt for stress, så har du heller ikke respekt for dit helbred. Derfor er det også vigtigt, at du ikke går på kompromis med, hvad du mener, der er krævet for at holde dit stressniveau i bund. Hvis du gør det, så kan du – som sagt – risikere, at ende i en meget stresset tilstand, der gør det helt umuligt for dig at tage på arbejde eller i skole.

Sending
User Review
0 (0 votes)