brug vægtvest test til at finde den bedste

De bedste vægtveste til optimering af træningen

Hvis du vil styrke musklerne mere under løb, crossfit, fodbold, styrketræning eller vandring, kan en vægtvest være det rigtige træningsudstyr til hjemmetræning, fitnesscenter eller diverse outdoor aktiviteter. Med en vægtvest kan du øge din styrke og udholdenhed helt ligesom ankelvægte, håndledsvægte m.m.

I denne vægtvest test kan du finde de bedste vægtveste i 2021. Vi har ikke selv testet produkterne, men fundet de bedste veste ud fra forskellige uafhængige tests og anmeldelser. Det giver dig det hurtige og nemme overblik over mulighederne.

 

Abilica WeightVest Flexi – 10 kg


ForhandlerTotalprisLæs mere
778,00 Til butik →
900,00 Til butik →
937,00 Til butik →
959,00 Til butik →

Abilica WeightVest Flexi er en robust og justerbar vest i neopren materiale med maksimal livvidde på 130 cm. Vesten er god at have på og kommer med to ekstra lommer til praktisk opbevaring af f.eks. nøgler. En nemmere løsning end Flipbelt og lignede opbevarings tilkøb.

Vesten kommer med kropsbelastning fra 1,25 til 10 kg. Et fint spænd der gør vesten velegnet til dig der vil starte med at træne med den ekstra vægt under træningen. Den kommer med 8 vægtposer i nylon indeholdende jernsand, som du bruger til at juster vægten. Her vil det være tilrådeligt at starte stille ud som nybegynder, så du ikke starter med ømhed eller skader.

Du kan tage vægtposerne ud og vaske vægtvesten i hånden.

 • Maks livvidde: 130 cm
 • 8 vægtposer
 • Vægt belastning: 1,25 kg – 10 kg

 

 

Kinetik VX1 pro vægtvest

Kinetik bedst i test vægtvest til træning

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.495,00 Til butik →

Kinetik VX1 er kåret som testvinder i forskellige test. Du får en høj kvalitet i design, materialer og pasformen. Hvor vægtbelastningen kan justeres fra 1 – 15 kg.

Kinetik vægtvesten er slidstærk, kompakt og fleksibel i forhold til pasform og ydelse. Prisen er dog også i den høje prisklasse, hvilket nok er den største ulempe ved modellen.

Du lukker med stikspænder og velcro så den sidder godt og sikkert på kroppen.

 • Vægtbelastning: 1 – 15 kg
 • Materiale: Nylon Cordura 1000D

 

 

Iron Gym vægtvest  – 10 kg

køb den poopulære IRON GYM® Weight Vest

ForhandlerTotalprisLæs mere
849,00 Til butik →

Iron Gym vesten har en vægtbelastning fra 1 – 10 kg. og kan justeres med 250 gram intervaller. Vesten har 38 sandposer med 250 gram indholder. De er hurtige og nemme at tage ud og ind, helt ligesom vægten fordeles jævnt i vesten.

Du får en god pasform og kvalitet i materiale. Der er ekstra polstring i skulderstropper og vesten sidder tæt men behageligt på kroppen, selv under hårde og krævende øvelser. Der er lange velcrobånd til fastgørelse, hvor den lange længde gør vesten velegnet til stort set alle taljer.

 • Vægtbelastning: 10 kg
 • 38 aftagelige sandsække, hver 250 gram

 

 

X-Style vægtvest til løb – 5, 8 eller 10 kg


ForhandlerTotalprisLæs mere
349,00 Til butik →

Hvis du vil styrke udholdenhed og musklerne under løb, kan denne populære X-Style vægtvest være det helt rigtige valg.

Gorilla Sports vesten er speciel designet til udholdenhedssport som løb, cykling og lignede. Her er vægten fordelt ligeligt på overkroppen. Det giver dig bedst mulig bevægelsesfrihed og din balance hæmmes ikke.

Vesten findes i tre forskellige vægtklasser. Du kan købe modellen i 5, 8 eller 10 kg. model. Modellen til en fornuftig pris i den billige prisklasse, har en fin ventilation og fremstillet i neopren / nylon materiale til nemmere rengøring.

 • Materiale: Neopren / Nylon
 • One size
 • Lukkemekaniske foran
 • Vægtbelastning: 5, 8 eller 10 kg

 

 

Titan vægtvest – 30 kg


ForhandlerTotalprisLæs mere
1.180,00 Til butik →
1.495,00 Til butik →
1.499,00 Til butik →
1.699,00 Til butik →
1.935,00 Til butik →

Titan Life vesten er i fin kvalitet og med mulighed for stor vægtjustering. Vesten har mulighed for at anvende vægt belastning fra 1 kg og helt op til 30 kg.

Titan vægtvesten leveres med 30 lommer. Her kan der sættes 1 kg belastninger i, alt afhængig af hvilken vægt belastning du ønsker. Det giver mulighed for en gradvis opbygning over tid. Med 30 kg som maksimum vægtbelastning kan vesten bruges lang tid frem.

Du får en justerbar vest, der sidder godt og tæt på kroppen. Vesten spændes med velcro og klik spænde. Kvaliteten er robust og komfortabel, hvor ydermateriale er fremstillet i polyester og neopren. Klodserne er fremstillet i jern.

 • Vægt belastning: 1 – 30 kg
 • Antal vægtklodser: 30 stk
 • Materiale: Polyester / Neopren

 

 

Vægtvest med 10, 20 eller 30 kg


ForhandlerTotalprisLæs mere
449,00 Til butik →

En billig vægtvest til crossfit eller anden træning, der kan købes med enten 10, 20 eller 30 kg vægt, som du bestemmer ved bestilling.

Du får en onesize vest der giver fin bevægelsesfrihed og i en robust kvalitet. Modellen er fremstillet i nylon til den nemme rengøring.

Vægten fordeles i små tasker som du monterer eller afmonterer efter behov.

Modellen med 10 kg. kommer med vægte af 0,5 kg.

20 kg modellen kommer med vægte af 1 kg og den største model med 30 kg. kommer med vægte af 1,5 kg.

Fint udstyr til billig pris der kan kombineres med håndvægte, pull-up bar, sjippetov og andet udstyr. De store ulemper ved modellen er vægten der ikke kan justeres. Og materialet er i lidt dårligere kvalitet i forhold til komforten.

 • Materiale: Neopren / Nylon
 • Farve: Sort
 • One size

 

 

Abilica vest – 3 kg

køb en let vægtvest med justerbare stropper

ForhandlerTotalprisLæs mere
449,00 Til butik →

Abilica vægtvest i en let model med maksimal vægtbelastning på 3 kg. Vesten i den lave vægtklasse kan justeres ved at tage to 0,5 kg. vægtposer ud. Her er vægtlommerne fyldt med jernsand.

Pasformen er ganske fin og one size model. Den lette Abilica vest er fremstillet i tykt neopren og med to justerbare spænder. Bagpå vesten er der netlomme til nøgler og andet.

Modellen er velegnet til dig der er nybegynder eller ønsker den lette belastning til vandring, håndbold, fodbold, løb, kampsport, løb og alt andet.

 • Vægtbelastning: 3 kg
 • Justerbare spænder

 

 

cPro9 vægtvest – 30 kg


ForhandlerTotalprisLæs mere
0,00 Til butik →

cPro9 vægtvesten er i høj kvalitet og ydelse. Og prisen følger med, da vesten hører til den høje prisklasse af de viste modeller i denne guide / test.

Du får en god pasform, der er velegnet til mange motionsformer men dog ikke løb og lignede. Vesten spændes godt til kroppen med velcro og klik spænde, men samtidig sidder den ikke helt ind til kroppen til bedre manøvrefrihed under øvelser med vægte eller andet. Hvor en vest der sidder helt tæt på kroppen, er bedre velegnet til f.eks. løb for at undgå forkert belastning under træning.

C9Pro vesten kommer med vægtbelastning fra 1 kg og helt op til 30 kg. Der er 30 stk vægtklodser med vægt på 1 kg. Det giver dig mulighed for at bygge langsomt op.

 • Vægt belastning: 1 – 30 kg
 • Antal vægtklodser: 30 kg
 • Materiale: Polyester / Neopren

 

 

Nordic Fight vægtvest 1-17 kg

find en vest med høj vægtbelastning

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.449,00 Til butik →

Nordic Fighter vest der kan justeres mellem 1 – 17 kg. i vægtbelastning. Modellen kan købes i 4 forskellige vægtklasser, hvor du kan vælge mellem vestvægte på 5, 9, 13 eller 17 kg.

Vægten justeres med to kraftfulde mavespænder efter behov. Der bruges velcro spændetyper hvor du skal huske at justerer vesten præcist til træningen, så du ikke får muskelskader.

Hvis du ønsker at presse dig selv, er vesten velegnet til træning med pull ups, push ups, squats, løb eller anden styrketræning med vægte og kettlebells.

 • Vægtbelastning: 1 – 17 kg
 • Bomuld og syntetisk fiber materiale

 

 

Tunturi vægtvest 5 kg

justerbar vægtvest til løbetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
325,00 Til butik →

Tunturi der er kendt for fremstille god kvalitet indenfor træningsudstyr og maskiner, laver også vægtveste som denne model på 5 kg. Tunturi vesten har en lav vægt der gør modellen velegnet til begyndere.

Vesten er one size model og tilpasses så den sidder rigtig under løb, gang eller indendørs træning. Modellen er fremstillet i neopren og har en praktisk holder til telefonen. Hvilket er en dejlig detalje til os der elsker at høre musik eller podcasts mens du løber/træner.

 • Vægt: 5 kg
 • Materiale: Neopren
 • Lomme til telefon/musikafspiller

 

 

Aserve vægtvest 1 – 10 kg

køb Aserve vægtvest med op til 10 kg belastning

ForhandlerTotalprisLæs mere

Billig vægtvest fra Aserve med en vægtbelastning fra 1 – 10 kg. Vesten kan nemt justeres til dit træningsbehov i center eller udendørs træning. Der bruges klik spænde til vesten. Og vestklodser er jernsand i poser.

Aserve vesten er fremstillet i neopren/oxford stof med ekstra skulderpolstring til at forstærke. Det gør vesten slidstærk til at klare belastningen under træningen.

 • Vægt: 1-10 kg
 • Materiale: Neopren & oxford stof

 

 

Eurosport justerbar vægtvest 30 kg

find en billig vest til styrketræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.900,00 Til butik →

Eurosport vest i den tunge vægtklasse med en vægtbelastning mellem 1 – 30 kg. Velegnet til dig der har trænet længe og ønsker mere belastning.

Vestren kommer med 30 vægtklodser i solid jern med 0,9 kg. justerings interval. Vesten er fremstillet i polyester og neopren til at sidde godt og samtidig være slidstærk. Spændetype er velcro og klik til bedre pasform.

 • Vægt: 1 – 30 kg
 • Justerings interval: 0,9 kg
 • 30 stk vægtklodser
 • Materiale: Polyester & neopren

 

 

Sklz vægtvest 0,5 – 4,5 kg

køb en let vægtvest til fodbold, håndbold, volleybold

ForhandlerTotalprisLæs mere

Sklz vægtvest med lav vægtbelastningen der kan justeres fra 0,5 til 4,5 kg. En god begynder vest til dig der ønsker ekstra belastning f.eks. under boldsport som fodbold, håndbold eller anden træning. Helt ligesom vesten selvfølgelig er anvendelig til andet fysisk træning.

Vægten justeres med klodser af 250 gram størrelse. Vesten er fremstillet i nylon og design til at kroppen kan ånde.

 • Vægt: 0,5 – 4,5 kg
 • Materiale: Nylon

 

Hvad er en vægtvest?

Kort fortalt er en vest træningsudstyr på højde med håndvægte og andet. Vesten kommer med lommer hvor du kan putte små stænger af jern, stål og poser med vægte i, så vesten giver dig en ekstra belastning når du træner.

Formålet med en vest er, at du kan optimerer din træning med styrke og udholdenhed ved at tage vesten på mens du træner fodbold, cykling eller måske løfter vægte.

Vægtveste bruges ofte i forbindelse med:

 • Crossfit
 • Fitness
 • Styrketræning
 • Cykling
 • Håndbold
 • Fodbold
 • m.m.

Hvorfor bruge en vest?

Hvis du vil tabe dig, få bedre udholdenhed eller stærkere muskler, kan en vest på højde med meget andet udstyr, være med til at presse dig til at nå målet.

Træning vil flade ud og nå et leje, hvor det gælder om at udfordre eller presse sig selv om dette vakuum.  Og her vil en vest være en nem tilføjelse til det meste træning, og samtidig være med til at give dig ekstra udfordringer. Derfor skal du købe en af forskellige vægtveste der passer i størrelse til dit træningsbehov.

Hvilken vest skal du vælge?

Du skal først og fremmest finde en vest der passer til dine ambitioner med og hvilken form for træning.

Hvis du skal bruge en vest til løbetræningen, skal vesten nok ikke være alt for tung. Hvor en tungere vest til styrketræning eller fitness med masser af burpees nok er nødvendig. Til især styrketræning gælder det om at vælge en tilpas høj nok vægt til modstand i øvelserne.

Der findes vestvægte med fast vægt eller veste hvor du kan justerer vægten. Her vil en justerbar vægt nok altid være det bedste valg, hvad end du løber, cykler, vandrer eller løfter tungt.

Træningsformen afgør også, om du skal vælge en vest der sidder stramt eller måske skal være lidt løsere, så kroppen bedre kan bevæge sig. Ved vandsport gælder det om at finde en vest i nylon eller mesh der ikke suger vand til sig.

Hvor tung vest?

Vægtveste kommer i forskellige størrelser og helt ligesom med kettlebells, vægtstænger og andet, så gælder det selvfølgelig om at kende dine begrænsninger. At smide flere kilo på kroppen under f.eks. løb vil belaste din knæ mere, og måske dine knæ ikke kan klare for høj belastninger.

De populære vægtveste er ofte i størrelserne:

 • 3 kg
 • 5 kg
 • 10 kg
 • 20 kg
 • 30 kg
 • 50 kg

Ofte stillede spørgsmål

Bedst i test vægtvest?

Kinetik Vx1 med 15 kg. maks. vægtbelastning er en god vest i den dyre prisklasse og velegnet til forskellige motionsformer og træning. Abilica Flexi vesten er kåret bedst som vest med tung vægtbelastning på 30 kg.

Hvordan finder du en god vægtvest?

Du skal købe vest ud fra dine ønsker til træningen. Her er kvalitet, vægt og pris ofte de afgørende ting. Hvor du som nybegynder måske sagtens kan købe en billig vest i dårligere kvalitet. Mens du med tiden hvor træningen bliver intensiveret, måske har behov for højere kvalitet i forhold til træningen.

Hvad du bruger en vægtvest til?

Vesten bruges til øge din kropsvægt under fysisk udfoldelse så træningen bliver mere udfordrende.

Kilder:

 • Springer.com “Metabolic response of endurance athletes to training with added load”
 • Lww.com “The Effect of Weighted Vest Walking on Metabolic Responses and Ground Reaction Forces”
 • Jsams.org “Warm-up with a weighted vest improves running performance via leg stiffness and running economy”
 • PubMed.gov “The Effect of Weighted Vest Walking on Metabolic Responses and Ground Reaction Forces”

Din kommentar?