Undgå hård hud på fødderne og slip for ubehag, for kender vi ikke alle sammen til det med irriterende hård hud?

Det er noget som både kvinder og mænd får, men dog noget som primært kvinder gør mest for at forhindre og forbygge, men stadig noget der er irriterende for begge køn. Derfor er de enkle hudpleje tips til mænd og kvinder som du finder her, måske lige præcist hvad du søger.

Hvordan opstår hård hud?

Ubehaget ved hård hud kender du sikkert alt til. Men ved du også, hvordan du får dannet hård hud på fødderne?

Det opstår når dine fødder bliver udsat for tryk eller for meget friktion på de forskellige puder, som ofte er fordi noget skarver på huden. Det giver en naturlig reaktion i form af hård hud.

Det sker logisk nok jo mere du bevæger dig, som ved at løbe eller gå meget. Men også ved forkerte sko der f.eks. ikke giver luft nok til fødderne, også derved udsætter fødderne for dannelse af hård hud.

Hvad hård hud kan gøre ved fødderne?

Udover hård hud kan give ildelugtende fødder, kan det faktisk også udvikle sig til infektion.

Det giver ubehag ved at huden bliver øm og rød, hvilket dog kan klares ved hjælp af f.eks. krokodille olie.

Fjern den hårde hud?

Du skal selvfølgelig gøre noget ved hård hud, og sørge for at holde det nede ved at bruge de daglige hudpleje rutine tips.

Først og fremmest begynder du med at bløde fødderne op med et hånd- eller fodbad, der indeholder sæbe og varm vand. Dernæst skal du i gang med en fil og file den hårde hud af, alt afhængig af hvor meget du har.

Du kan også bruge pimpsten eller sandpapirs skiver, hvis der er rigtig meget hård hud. Men en god fil burde dog være rigelig.

Hvordan forebygger eller undgår du hård hud på fødderne?

Den hårde hud der kommer på grund af, at noget skaver imod huden eller at skoen klemmer, hvilket især er udbredt blandt kvinder der går i smalle sko, så er det heller ikke så svært at forebygge det.

Du skal huske at bruge strømper og sko der passer. Det betyder, at huden ikke bliver udsat for noget der skaver eller gnider. Helt ligesom hvis du lider af hård hud på hænderne, så skal du huske at bruge handsker.

Husk at smøre både hænder og fødder med noget creme der blødgører huden, så skulle du være ret sikker på at undgå de værste gener og undgå hård hud på fødderne.

5/5 (1 Review)