Brug en Skridttæller test til at finde rigtige

Skridttællere – Den nemme hjælp/motivation til at holde styr på din fysiske aktivitet

Hvis du gerne vil tabe dig lidt, er det selvfølgelig muligt uden motion. Men det er dog ikke særligt sundt ikke at bevæge sig.

En skridttæller kan være et redskab der giver dig motivation til at bevæge dig mere. Den lille gadget eller ur har bevist sit værd ifølge forskningen som du kan læse mere om her. En tæller af skridt er udbredt og bruges også i firmaværdi med tiltag som tælskridt.dk, hvor der konkurreres om antal skridt.

En skridttæller får dig til at bevæge dig mere i det daglige. Og netop det at bevæge sig hver dag er det bedste udgangspunkt både til at tabe dig på den bedste naturlige måde og for din sundheds skyld.

I denne skridttæller test / guide finder du de bedste eller populære skridttællere. Vi har ikke selv testet modellerne med fundet dem ud fra testvinder og anbefalet modeller i diverse uafhængige online testsider. Det giver dig det hurtige og nemme over mulighederne i 2021.

 

Garmin Vivofit 4

ur med skridtæller kvinder

ForhandlerTotalprisLæs mere
399,00 Til butik →
425,00 Til butik →
550,00 Til butik →
557,00 Til butik →

Vivofit 4 er ikke bare en skridttæller, men et ur med Garmin Move IQ der måler din aktivitet. Vivofit aktivitetsuret kan automatisk registrerer din gang, løb, cykling, trappegang, svømning med mere. Det er et populær aktivitetsur der får gode anmeldelser og høje karakter i diverse test.

Uret har 1+ års batteritid og er vandtæt. Det giver dig mulighed for at bruge aktivitetsmåleren til svømmetræning hvis ønsket. Du kan personliggøre displayet og uret har GPS samt Bluetooth tilslutningsmuligheder med understøttelse af Android eller iOS.

Du kan forbinde uret via bluetooth og f.eks. tjekke din træningsdata i Garmin Connect. Vivofit 4 aktivitetsuret måler ting som skridt, afstand, kalorier, inaktive perioder eller søvn.

Hvis du elsker at cykle, kan du tjekke den illustreret udgave af vejrudsigten. En smart funktion der kan være rar i forhold til om du skal vente eller køre.

  • Aktivitetsmåler

 

 

Sportsbuddy Veryfit V1

ForhandlerTotalprisLæs mere
539,00 Til butik →

Sportsbuddy Vision V1 er et populært armbånd der også er favorit hos Iform til at måle din aktivitet.

V1 armbåndet/uret kan måle skridt, afstand, puls, søvn og aktivitet. Du får et smart design på højde med Vivofit og lignede modeller. Der er touch LED display og uret er i vandtæt form, så uret kan bruges til svømmetræning.

Uret passer til håndledsomkreds på 13 – 19 cm. Funktionerne i uret dækker over kalorietæller, skridttæller, pulsmåler, alarm, søvntracker, multi-sports mode, opkald & SMS notifikationer og brug med den medfølgende Veryfit app. Uret vejer 25 gram og har en batteritid på 5 – 10 dage alt afhængig af brug.

  • Sportsur

 

 

Tanita PD 637 Skridt- og kalorietæller


ForhandlerTotalprisLæs mere
299,00 Til butik →

Tanita PD tælleren er en populær model i mellem prisklassen og ganske fin kvalitet. Tanita leverer høj kvalitet, hvor især deres Tanita kropsanalysevægte er populære.

Tanita PD 637 har en praktisk og lille størrelse med en vægt på 28 gram og mål af 50 x 40 x 25 mm. Modellen med 2 års garanti er fremstillet i et slidstærk plastmateriale med fin holdbarhed. Der er en lille skærm, som dog er ganske letlæselig for de fleste. PD 637 modellen tæller dine skridt, men du får også data om antal kilometer du har gået. Og der vises også antal forbrændte kalorier via din fysiske aktivitet. Det sker ved, at du indtaster alder og vægt helt ligesom på en badevægt, crosstrainer eller andet elektronisk instrument med denne mulighed.

Husk dog på, at kalorietæller på en gadget der ligger i lommen, ikke er et præcist tal men en gennemsnitsværdi ud fra formodet kalorieforbrænding i fast tempo over den bestemte afstand du har tilbagelagt.

Den lille fitness gadget har ur og stopur, samt en pace-funktion som er en ganske smart funktion. Du indstiller du tælleren til at sætte tempoet ved f.eks. løb, hvor modellen så hjælper dig til at holde dette tempo med biptoner.

  • Skridttæller / Kalorietæller / Distanceberegner

 

 

Omron Walking Style IV – Nem og driftsikker


ForhandlerTotalprisLæs mere
-0,02 Til butik →
266,95 Til butik →
386,00 Til butik →

Omron er kendt for at lave gode elektroniske gadgets som de populære blodtryksmålere. Men du finder også denne Walking Style 4 skridttæller i en god kvalitet med accelerometer samt kompakt størrelse. Og den lille størrelse giver mulighed for have dèn liggende i bukselommen eller tasken, frem for at sidde i buksekanten mens du bevæger dig.

Modellen minder meget om Omron Walking Style Pro 2 eller Select skridttælleren, hvor denne Omron Walking Style 4 er indbygget hukommelse der kan lagre op til syv dages aktivitet. Prisen er dog også højere end den lille Select model, så hvis du ikke har brug for hukommelse eller accelerator, er de billigere modeller gode nok til formålet med at tælle skridt.

Omron Walking Style 4 tælleren har afstandstæller. Forbrændte kalorier tælles også hvor nøjagtighed slet ikke er retvisende. Modellen der også viser ur, har automatisk reset og auto skridtlængde funktioner.

  • Skridttæller / Kalorietæller / Distanceberegner

 

 

Garmin Forerunner 45

find skridttæller ur elgiganten

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.111,00 Til butik →
1.186,00 Til butik →
1.249,00 Til butik →
1.262,00 Til butik →
1.381,00 Til butik →

Garmin Forerunner 45 pulsur er til dig der ønsker at træne på puls, hvor uret hovedsagligt bruges til fitness- og løbeentusiaster. Men selvfølgelig også til dig der ønsker at tælle dine daglige skridt, så du efterlever anvisningen fra Sundhedsstyrelsen om 10.000 daglige skridt.

Garmin pulsuret er afløser til det populære Garmin Forerunner 35 ur. Den nye Forerunner 45 har forskellige funktioner som indbygget GPS, bluetooth tilslutning til telefonen, skridttæller, pulsmåler, kalorietæller, musikstyring, løbeprofiler, accelerationsmåler, workout alarmer og aktivitetshistorik til at følge træningen. Der kan opbevares op til 200 timers træningsdata på uret, hvis du er uden online adgang til synkronisering/opdatering.

Uret er letvægt og vandtæt med 5ATM vandbestandighed. Urets design og materialer gør at uret sidder godt på håndleddet.

Garmin sportsuret er velegnet til gang, løb, svømning, cykling m.m. og kan holde batteri op til 9 dages aktivitet. Prisen er væsentlig højere end almindelige skridttællere, og er nok kun det bedste køb hvis du ønsker at holde styr din fysiske aktivitet i forhold til en træningsform.

  • Pulsur

 

 

Fitbit Charge 4

køb garmin aktivitetsur med skridttæller

ForhandlerTotalprisLæs mere
871,00 Til butik →
894,00 Til butik →
1.095,00 Til butik →
1.195,00 Til butik →
1.299,00 Til butik →

Fitbit Charge 4 aktivitetsmåler er et populært ur i lille og stilren design. Modellen der er afløser til Fitbit Charge 3 sidder ubemærket på hånden og giver mulighed for at holde styr på din fysiske aktivitet, træning eller sport.

Fitbit uret har en PMLOED touchskærm hvor du kan styre de forskellige funktioner. Uret byder forskellige muligheder som tælle skridt, 24/7 pulsmåling, søvnmåler, GPS, generel måling af aktivitet, smartphone synkronisering eller kvindelig pulsmåling i form af at holde styr på menstruation eller beregne ægløsning. Mål dit søvnmønster og optimerer imod at få den nødvendige søvn.

Urets måler puls gennem håndleddet, hvor du kan få et estimeret mål på forbrændte kalorier i forhold til træningen. Den vandtætte ur (ned til 50 meter) har 7 dages batterilevetid før genopladning.

Helt ligesom du kan bruge uret til betjening af f.eks. musik via Spotify Connect, så du slipper for at skulle finde telefonen frem.

  • Aktivitetsmåler

 

 

Garmin Running Dynamics Pod

skridttæller ur billig

ForhandlerTotalprisLæs mere
397,00 Til butik →
437,00 Til butik →
458,00 Til butik →
489,00 Til butik →

Garmin Running Dynamics Pod skridttæller kan være velegnet til dig, der ikke bare ønsker at tælle skridt, men også holde styr på f.eks. løbetræningen. Det giver mulighed for at optimerer dit løb og sætte nye mål.

Garmin modellen kan købes i en sporty grøn farve. Og samtidig er det en lille gadget med vægt på 12 gram som kan sidde fast i din bukselinning. Du kan parre Garmin Running Dynamics Pod med dit sportsur.

Skridttælleren måler kadence, antal skridt pr. minut, skridtlængde, vertikalt udsving, tid og balance i jordkontakt.

  • Beregnet til GPS-ur

 

 

Beurer AS 97 aktivitetstracker

køb et beurer sportsur med skridttæller

ForhandlerTotalprisLæs mere
639,00 Til butik →

Beurer AS 99 aktivitetsur kan holde styr på din fysiske aktivitet og måling af din søvn. Ligesom med de andre viste aktivitetsmålere kan du måle dine skridt, distance, kalorieforbrug, pulsmåling, søvnanalyse, tilkoble til din smartphone og få alarm om for længe inaktivitet.

AS 99 aktivitetsuret fra tyske Beurer har optisk sensor til at måle pulsen i håndleddet. Der er et stort touchdisplay, og du kan parre med telefonen og få besked om opkald, beskeder m.m. på uret. Beurer uret har hukommelsesplads til 15 dage og nætter.

Brug uret til at analyser din søvn og kombinerer med appen Healt Manager. Uret er vandtæt ned til 30 meter, så kan også bruges til svømmetræning og under bruseren.

  • Puls og aktivitetsmåling

 

 

Skridttæller m 2D sensor- Billig, nem og fiks


ForhandlerTotalprisLæs mere
139,00 Til butik →

Hvis du ønsker en god billig skridttæller til under 100 kr. kan denne gadget med 2D sensor måske være det rette valg for dig.

Du får en model der ikke har helt samme funktioner og hårde kvalitet som Tanita, men er samtidig tre gange biligere og i en okay robust stand. Modellen har et låg på korpus, så du kan sikre at du ikke kommer til at trykke på noget utilsigtet under brug. Det er dejlig praktisk, hvis du f.eks. bukker dig ofte og støder på den i bæltet.

Displayet har en fin størrelse der er ganske nem at læse for de fleste. Helt ligesom modellen er med 2D accelerations sensor til at give en mere præcis måling. Kan måle fra 0 – 999.9999.

Lille og nem pedometer der ikke måler de første 6 skridt, så små skridt på stedet eller kontorstolen ikke bliver anvendt.

  • Skridttæller

 

 

Select skridttæller – Billig og enkel model


ForhandlerTotalprisLæs mere
125,00 Til butik →

Det danske Select brand er nok mest kendt for at producerer fodbolde, udstyr og fodboldtøj, men du finder dog også produkter i den billigere prisklasse indenfor diverse motionsudstyr. Og her finder du denne forholdsvis billige skridttæller der giver dig formålet – nemlig at tælle dine skridt mens den tælleren f.eks. sidder fast i buksekanten.

Du får en billig og lidt skrabet model. Den kan dog både tælle skridt, med ur funktion og kan vise en estimeret kalorieforbrænding under den daglige motion.

Det med at vise forbrænding af kalorier skal du dog se på med skepsis, for de færreste maskiner kan give dig rigtige tal. Her er det formodninger ud en præmis om at alle brugere er ens. Hvis du går op i data som kalorieforbrænding, vil ingen at disse modeller kunne give et præcist tal. Her bør du overveje dyre produkter til formålet.

  • Skridttæller (km. visning)

 

Hvad er en skridttæller?

Et andet ord for tælleren er pedometer. Den bruges som du sikkert allerede ved ud fra navnet skridttæller, at den registrerer antallet af skridt du tager per dag.

Her finder du forskellige modeller der kan komme som armbånd, ur, de gamle ankelsiddende modeller der dog heldigvis ikke kan købes i Danmark mere eller som model til at hænge i taljen med et enkelt display der viser antal skridt.

Hvordan og hvilken skridttæller?

Ligesom fitness armbånd så finder du også forskellige skridttællere. Nogle kommer med krystal til at omsætte din krops bevægelser til signal, mens andre kommer med pendul, magnet eller måske fjedermekanismer. Desuden finder du forskellige tællere til f.eks. dans, løb, søvnrytme eller lignede.

Det vigtigste du skal vide ved en skridttæller i forhold til dine forventninger er, at du ikke finder nogen skridttæller der er 100% nøjagtige, men dog er de fleste nyere modeller ganske fine til almindelig behov. Forskellig nøjagtig kan skyldes udsving i selve teknikken men også måden hvordan du bærer den på. Her giver brugsanvisningen dig svaret på den mest nøjagtige måde at bære den. Helt lige som din hastighed kan have indflydelse på tælling af skridt.

Når du skal vælge en skridttæller, så vælg ud fra dit behov. Skal den kun tælle skridt, så er andre funktioner som ur, søvn, apps og lignede måske ligegyldige. Nedenfor finder du forskellige modeller i prisklassen 100 – 400 kr. hvor den til 100 kr. er ganske fin til det primære formål – At overholde de anbefalede 10.000 daglige skridt som Sundhedsstyrelsen har udsendt.

Hvordan du bruger skridttælleren?

Det kræver ikke de store færdigheder at bruge et pedometer. I alt enkelthed skal du have den på din krop, hvor bukselommen eller tasken alt afhængig af type, kunne være det simple sted at bære den.

 

Hvorfor tælle dine skridt?

Som voksen er det det anbefalet at tage 10.000 daglige skridt og for børn er tallet 12.000. Det er trods alt en del, hvis du ligesom så mange af os andre, måske sidder ned på arbejde. Arbejdet udgør trods alt den største del af dine vågne timer.

Hvorfor du skal tælle dine skridt ved at investerer i en gadget, skyldes at denne rent psykologisk har en positiv effekt, så du kan få bevæget dig efter de sundhedsmæssige smarte anbefalinger.

Om grunden til at købe et pedometer for dig er, om det skyldes lidt nærighed fordi hvis du har brugt penge på noget, så skal det også bruges. Eller at det skyldes det faktum, at der går lidt sport i den fordi du kan følge med i at du bevæger dig, er logisk nok afhængig af din person.

Det vigtige er dog, at den kan hjælpe langt de fleste til at komme i gang med at røre sig noget mere. Og hvis det giver dig basis for at nå flere og flere skridt per dag, gør det kun investeringen endnu bedre. Problemet er selvfølgelig, hvis du ikke følger op på det og smider skridttælleren i skuffen efter 5 dage, som er sket for rigtig mange af os efter vi købt noget udstyr, hvad end det er denne gadget eller andet motionsudstyr.

Gå flere skridt i hverdagen?

Som fortalt er det tilrådeligt at gå mindst 10.000 skridt om dagen. Her er motivation det vigtigste redskab til at opnå den fysiske aktivitet, men det betyder ikke, at du ikke skal bruge noget til at skubbe på motivationen.

En skridttæller er redskabet der gør det nemmere at sætte mål om at gå mere, hvor motivationen måske er at opnå en sundere, flottere eller mere sexet krop fordi du vil blive mere glad eller se godt ud på stranden.

Hvad end du bruger noget træningsudstyr til hjemmet eller ej, så starter livet eller rejsen med at tage det første skridt. Her kan et pedometer være basis for at sætte gang i forbrændingen så du føler dig tryg i bikinien eller badeshorts. Det er ikke en gadget er der nødvendig for at du kan gå, og derfor skal du selvfølgelig også kun købe en gadget, hvis du også har motivation til at bevæge dig udenfor med den på.

No Responses

Din kommentar?