Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Har du problemer med ryggen hvor lænden giver jag eller måske faktisk giver konstant smerte? En skråpude til kontorstolen, sengen eller bilen kan være den gode ide at investerer i, hvis du oplever problemer med ryggen.

Ryg skavanker er nemlig et stigende problem for danskere. Og dels rammer det mange i den ældre generation alene af den grund, at levetiden er blevet længere for os danskere. Skader, slid og så at mange af os måske ikke lever så sundt som vi burde, er andre grunde til at flere og flere har problemer med ryggen.

En skråpude der ikke skal forveksles med en noget anderledes siddepude, kan være med til at afhjælpe og forebygge rygproblemer fra teenager til pensionisten.

Skråpude hvis du sidder ned i længere tid

En ergonomisk skråkile/skråpude til kontorstolen kan være en god ide, hvis du sidder ned i længere tid ad gangen. Du vil helt automatisk synke og krympe sammen, hvis du sidder i længere tid på stolen foran computeren, i kørestol eller måske i bilen.

Det at du krymper sammen, gør at du skaber en dårlig krumning i ryggen og kan skabe belastning på rygsøjlen. Du vil nemlig helt automatisk læne dig frem mod bordet fra tid til anden fra den nedsunken stilling, som på sigt kan give varig men, men du kan dog bryde dette dårlige mønster.

Skråpuden ”løfter” dig

Puden på kontorstolen, kørestol eller i bilen vil være med at du bliver løftet op, så du sidder korrekt uden krumning i ryggen. Ved at gøre dette, så aflaster du din læn der ikke bliver trykket sammen, hvor du måske allerede har en lændepude til rygstøtte for at aflaste lændesmerter.

Skråpude størrelser

Da skråpuder kan bruges af forskellige aldre og kropstyper, så finder du dem selvfølgelig også i forskellige størrelser/højder. Størrelserne til voksne er ofte i 6, 8, 10 og 12 centimeter, hvor vægten er afgørende for tykkelse på puden. Og selvfølgelig i hvilken grad du har brug for støtte. Puderne også kommer med eller uden betræk afhængig af model, type og brug. Standard pude hvis du ikke har fået ”ordineret” brugen af pude fra sundhedssystemet, er en pude med højde på 6 centimeter, som nok er den, de fleste skal vælge.

 • Skråpude til seng: Hvis du skal bruge en skråpude til seng, så vælg en pude med en stor overflade, hvor 45 x 45 cm. kan placeres under hele din hovedpude til den gode støtte.
 • Skråpude til bil: Til bilen skal du vælge en pude der er lidt mindre i størrelse, hvilket kan være omkring 37 x 37 cm. og en lav højde som udgangspunkt, hvis du ikke har brugt en skrå- eller kilepude før.
 • Skråpude til stol: Her er samme udgangspunkt ofte ligesom i bilen hvor en pude på 37 x 37 cm. vil passe godt til de fleste.
 • Skråpude til kørestol: Størrelsen af pude til en kørestol er individuelt, for her skal brugeren ofte sidde alle vågne timer i stolen. En skråpude kan bruges som variation til kørestolen, men er ikke noget, som brugeren kan bruge alene hele dagen uden andre hjælpemidler til den gode variation.

Vælg skråpude

Din rygmuskulatur skal arbejde mere med en skråpude. Musklerne spænder mere med en pude end før, hvor musklerne fladede ud. Og derfor kan det godt føles hårdt at sidde på puden i starten. Jo højere en pude er, jo mere energi kræves det at sidde på den, så start ud i den lave højde på 6 cm.

Vi har fundet et udvalg af gode produkter i forskellige mærker og priser, så du bruge inspiration her som test til at sammenligne pris og brug.

Skråkile med bomuldsbetræk

Hvis du ønsker en skråpude der er komfortabel, og samtidig kommer til en fornuftig billig pris, er denne model på 37 x 37 cm. måske det gode valg for dig.

Skråpuden kommer med den gode ergonomiske hældning som sikrer dig den korrekte siddestilling. Materialet i pude kommer i granulatskum og kommer med en højde på 6 eller 8 cm, som gør den velegnet til både spisebordsstolen eller en kontorstol.

 • Størrelse: 37 x 37 x 6/8 cm.
 • Kommer med betræk
 • Pris: 200,- kr.

Tempur kilepude

Tempur er kendt for at lave gode ergonomiske produkter, og denne kilepude er ingen undtagelse.

Du får en pude der aflaster din ryg på en god naturlig måde, hvilket sker ved at pudens facon skyder dine hofter fremad og rettet ryggen mere naturlig op.

Den perfekte pude til meget siddende arbejde f.eks. foran computeren i en kontorstol.

 • Størrelse: 40 x 40 x 9/1 cm.
 • Strech jersey betræk
 • Pris 399,- kr.

Comfortex skråkile i skum

En noget mindre CE skråpude er, hvad du får med denne Comfortex i regenereret skum og aftageligt betræk i 100% bomuld og med bærehåndtag.

Puden kommer med en 9,5 graders vinkel der er med til at give dig den rigtige holdning/svaj i stol.

En populær skråpude til både stolen for ældre som den noget yngre der sidder foran en computer hele dagen.

 • Størrelse: 33 x 33 x 6 cm.
 • Manchester aftagelig betræk
 • Pris: 275,- kr.

Dynair Premium siddepude/skråpude

Denne Dynair Premium siddepude kommer fyldt med luft frem for stof som de andre modeller. En populær pude som det gode alternativ til en stor træningsbold til brug som stol.

Du får en ergonomisk udformning med hældning, så den fungere som skråpude der retter op på den forkerte svaj der sætter sig i lænden.

Puden kommer med to forskellige sider, så du har mulighed for at sidde på en glat overfalde eller med knopper. Perfekt og populær model der kan bruges til både bilen, skolen, arbejde eller hjemmet.

 • Størrelse: 35 x 35 x 6 cm.
 • Pumpe medfølger
 • Pris: 399,- kr.

Stor skråpude med vandtæt betræk

Hvis du søger en stor kilepude til sengen, kommer denne model i størrelse 45 x45 og højde på 6, 8 eller 10 cm. Du finder den i normal materiale til en pris på ca. 300,- kr. og fra 350,- kr. hvis du ønsker vandtæt betræk.

Du får en pude med læder-lignede look og et betræk der er vandtæt, hvilket kan være ganske praktisk.

En god og populær model i ældreplejen og selvfølgelig også til alle andre der skal bruge den store model indenfor skråpuder.

 • Størrelse: 45 x 45 x 6/8/10 cm.
 • Kraftig skum
 • Pris 369,- kr.

Skråpude til bil med rund bagkant

Hvis du ønsker en skråpude til bilen, så vælg en der er designet hertil. En rund bagkant så den glider korrekt ind i rundingen af ryglænet på bilsædet.

En pude til en fornuftigt pris som kan være det helt rigtige valg til at hjælpe på dine rygproblemer. Hvis du oplever at det er svært at komme ud af bilen, eller lænden bare gøre ondt som ind i Søren, så kan denne eller andre puder være den gode investering.

 • Størrelse: 37 x 37 x 7 cm.
 • Rund bagkant
 • Pris 229,- kr.

Skråpude til børn

Du finder også skråpuder til børn hvor de afhjælper børn med forkølelse, luftvejsinfektioner eller øreinfektioner.

En skråpude kan give en bedre nattesøvn for den lille, hvis puden er placeret under barnets hovedpude. Du kan læse mere om skråpuder til børn her på siden, eller se tre af de bedste modeller ved Coop.

Se udvalget af kvalitets puder til en god pris ved Coop

4.9/5 (47 Reviews)