Skråpude til stol, seng, baby eller bil

Har du problemer med ryggen, hvor lænden giver jag eller måske giver konstant smerte? En skråpude til kontorstolen, sengen eller bilen kan være den gode investering, hvis du oplever problemer med ryggen.

Ryg skavanker er nemlig et stigende problem for danskere. Og dels rammer det mange i den ældre generation, alene af den grund at levetiden er blevet længere for os danskere. Skader, slid og at mange måske ikke lever så sundt som man burde, er andre grunde til at flere og flere har problemer med ryggen.

En skråpude der ikke skal forveksles med den noget anderledes siddepude, kan være med til at afhjælpe og forebygge rygproblemer fra teenager til pensionisten.

 

3 forskellige gode puder

Kilepude

med bomuldsbetræk

Tempur kilepude

perfekt til kontorstol

Dynair Premium

Med luft

 

Skråpude hvis du sidder ned i længere tid

En ergonomisk skråkile/skråpude til kontorstolen kan være en god ide, hvis du sidder ned i længere tid ad gangen. Du vil helt automatisk synke og krympe sammen, hvis du sidder i længere tid på stolen foran computeren, i kørestol eller måske i bilen.

Det at du krymper sammen, gør, at du skaber en dårlig krumning i ryggen og kan skabe belastning på rygsøjlen. Du vil nemlig helt automatisk læne dig frem mod bordet fra tid til anden fra den nedsunken stilling, som på sigt kan give varig men, men du kan dog bryde dette dårlige mønster.

 

Skråpuden ”løfter” dig

Puden på kontorstol, kørestol eller i bilen vil være med til at du bliver løftet op, så du sidder korrekt uden krumning i ryggen. Ved at gøre dette aflaster du din læn, som ikke bliver trykket sammen, hvor du måske allerede har en lændepude til rygstøtte for at aflaste lændesmerter.

 

Skråpude størrelser

Da skråpuder kan bruges af forskellige aldre og kropstyper, så finder du dem selvfølgelig også i forskellige størrelser/højder.

Størrelserne til voksne er ofte i 6, 8, 10 og 12 centimeter, hvor vægten er afgørende for tykkelsen på puden. Og selvfølgelig i hvilken grad du har brug for støtte.

Puderne kommer med eller uden betræk afhængig af model, type og brug.

Vælg standard pude hvis du ikke har fået ”ordineret” brugen af pude fra sundhedssystemet, er en pude med højde på 6 centimeter, som nok er typen, de fleste skal vælge og selvfølgelig typen til formålet som disse:

 • Skråpude til seng: Hvis du skal bruge en skråpude til seng, så vælg en pude med en stor overflade, hvor 45 x 45 cm. kan placeres under hele din hovedpude til bedre støtte.
 • Skråpude til bil: Til bilen skal du vælge en pude der er lidt mindre i størrelse, hvilket kan være omkring 37 x 37 cm. og en lav højde som udgangspunkt, hvis du ikke har brugt en skrå- eller kilepude før.
 • Skråpude til stol: Her er samme udgangspunkt ofte som puden til bilen hvor en pude på 37 x 37 cm. vil passe godt til de fleste.
 • Skråpude til kørestol: Størrelsen af pude til en kørestol er individuelt, for her skal brugeren ofte sidde alle vågne timer i stolen. En skråpude kan bruges som variation til kørestolen. Men er ikke noget brugeren kan bruge hele dagen uden andre hjælpemidler til den gode variation.

 

Vælg skråpude

Din rygmuskulatur skal arbejde mere med en skråpude. Musklerne spænder mere med en pude end før hvor musklerne fladede ud. Og derfor kan det godt føles hårdt at sidde på puden i starten. Jo højere en pude er, jo mere energi kræves der for at sidde på den; Så start ud i den lave højde på 6 cm.

Vi har fundet et udvalg af gode produkter i forskellige mærker og priser som inspiration, så du hurtigt kan danne dig et overblik over udvalget på markedet.

 

Skråkile med bomuldsbetræk

Hvis du ønsker en skråpude der er komfortabel, og samtidig kommer til en fornuftig billig pris, er denne pude på 37 x 37 cm. måske det rigtige valg for dig.

Skråpuden kommer med den gode ergonomiske hældning som sikrer dig den korrekte siddestilling.

Materialet i pude kommer i granulatskum og kommer med en højde på 6 eller 8 cm, som gør den velegnet til både spisebordsstol eller kontorstol.

 • Størrelse: 37 x 37 x 6/8 cm.
 • Kommer med betræk
 • Materiale: Granulatskum

 

 

 

 

Tempur kilepude

Tempur er kendt for at lave gode ergonomiske produkter, og denne kilepude er ingen undtagelse.

Du får en pude der aflaster din ryg på en god naturlig måde. Det sker ved, at pudens facon skyder dine hofter fremad og retter ryggen op mere naturligt.

Den perfekte pude til meget siddende arbejde f.eks. foran computeren i en kontorstol.

 • Størrelse: 40 x 40 x 9/1 cm.
 • Strech jersey betræk

 

 

 

 

Comfortex skråkile i skum

En noget mindre CE skråpude er, hvad du får med denne Comfortex pude.

Puden er i regenereret skum og med aftagelig betræk i 100% bomuld samt bærehåndtag.

Comfortex puden kommer med en 9,5 graders vinkel, der er med til at give dig den rigtige holdning/svaj i stol.

En populær skråpude til både stolen for ældre som den noget yngre der sidder foran en computer hele dagen.

 • Størrelse: 33 x 33 x 6 cm.
 • Manchester aftagelig betræk
 • Materiale: 100% bomuld

 

 

 

 

Dynair Premium siddepude/skråpude

Denne Dynair Premium siddepude er fyldt med luft frem for skum som de andre modeller. En populær pude som alternativ til f.eks. en balancepude og bold der ofte bruges som kontorstol.

Du får en ergonomisk udformning med hældning, så den fungere som skråpude der retter op på den forkerte svaj der sætter sig i lænden.

Puden kommer med to forskellige sider, så du har mulighed for at sidde på en glat overfalde eller med knopper. Perfekt og populær model der kan bruges til både bilen, skolen, arbejde eller hjemmet.

 • Med luft
 • Størrelse: 35 x 35 x 6 cm
 • Pumpe medfølger

 

 

 

 

Stor skråpude med vandtæt betræk

Hvis du søger en stor kilepude til sengen, kommer denne model i størrelse 45 x 45 cm. og højde på 6, 8 eller 10 cm.

Du finder puden i normal materiale til en pris på ca. 300,- kr. og fra 350,- kr. hvis du ønsker vandtæt betræk.

Du får en pude med læder-lignede look og et betræk der er vandtæt, hvilket kan være ganske praktisk.

En god og populær model i ældreplejen på højde med massagepuder, vippebræt, massagestole m.m. Og modellen er selvfølgelig også velegnet til alle andre der skal bruge den store model indenfor skråpuder.

 • Størrelse: 45 x 45 x 6/8/10 cm.
 • Kraftig skum

 

 

 

 

Skråpude til bil med rund bagkant

Hvis du ønsker en skråpude til bilen, så vælg en der er designet hertil.

Vælg en pude med en rund bagkant så puden glider korrekt ind i rundingen af ryglænet på bilsædet.

En pude til en fornuftigt pris som kan være det helt rigtige valg til at hjælpe på dine rygproblemer. Hvis du oplever at det er svært at komme ud af bilen, eller lænden bare gøre ondt som ind i Søren, så kan denne eller andre puder være den smarte investering.

 • Størrelse: 37 x 37 x 7 cm.
 • Rund bagkant

 

 

 

 

Skråkile 37 x 37 cm

Hvis du søger en billig pude der kan bruges til de fleste stole, kan denne model uden betræk måske være hvad du søger.

Puden kommer i en størrelse på 37 x 37 cm. Den er velegnet både til kontorstolen eller den mere normale stol ved spisebord, køkkenbord eller lænestol.

Puden kommer i to forskellige højder, hvor du kan vælge mellem 6 cm eller 8 cm i højden.

 • Uden betræk
 • 37 x 37 cm
 • 6 og 8 cm højde

 

 

 

 

Skråpude med luft

En pude i gummi med luft som er en kombination af luftpude og en skråpude.

Puder med luft giver dig en bedre bevægelighed en standard pude med skum. Det er godt for kroppen, så du ikke bliver ”låst fast” i samme ensartet stilling. Det er godt for kroppen og samtidig er pudens kileform designet, så du sidder mere oprejst uden at synke sammen.

Puden kommer i en højde af 6 cm og måler 37 x 37 cm. der er velegnet til de fleste stole på kontor og hjem.

 • Materiale: Gummi
 • Farve: Blå
 • Højde: 6 cm
 • Størrelse: 37 x 37 cm

 

 

 

 

Trykaflastende skråpude med sort betræk

Denne trykaflastende skråpude kommer i den dyre prisklasse, men giver også en række fordele som du ikke finder i andre modeller.

Puden er fremstillet i 100% allergivenlig Safe ViscoPore skum. Dèn kommer med sort soft-cell betræk og i en stor størrelse af 40 x 40 cm.

Trykaflastende betyder, at puden former sig efter din krops kontur. Det giver støtte og hjælper dig med at skubbe hoften frem så rygsøljen rettes ud.

Betrækket er åndbar og kan vaskes ved 60 grader.

 • Størrelse: 40 x 40 cm
 • Højde: 6 cm
 • Soft-cell betræk
 • Maksimal belastning: 110 kg

 

Skråpude til børn

Du finder også skråpuder til børn hvor puderne afhjælper børn med forkølelse, luftvejsinfektioner eller øreinfektioner.

En skråpude kan give en bedre nattesøvn for den lille, hvis puden er placeret under barnets hovedpude. Du kan læse mere om skråpuder til børn her på siden, eller se tre af de bedste modeller ved Coop – Se udvalget af kvalitets puder til en god pris ved Coop

No Responses

 1. admin
 2. Anonym

Din kommentar?