Gode skråpuder der kan afhjælpe ryggen

Har du problemer med ryggen, hvor lænden giver jag eller konstant smerte? En skråpude til kontorstolen, sengen eller bilen kan være den gode investering der kan lindre og aflaste.

Vi har fundet et udvalg af gode skråpuder til de forskellige formål. Det giver dig et hurtig og nemt overblik over mulighederne. Ryg skavanker er nemlig et stigende problem for danskere. Og rammer især mange i den ældre generation, alene af den grund at levetiden er blevet længere for os danskere. Skader, slid og at mange måske ikke lever så sundt som man burde, er andre grunde til at flere og flere har problemer med ryggen.

En skråpude der ikke skal forveksles med den noget anderledes siddepude, kan være med til at afhjælpe og forebygge rygproblemer fra teenager til pensionisten.

 

Tempur kilepude

Tempur er kendt for at lave gode ergonomiske produkter, og denne kilepude er ingen undtagelse. Du får en pude der aflaster din ryg på en naturlig måde. Det sker ved, at pudens facon skyder dine hofter fremad og retter ryggen op mere naturligt. Den perfekte pude til meget siddende arbejde f.eks. foran computeren i en kontorstol, men dog også dyrere end mange andre lignede puder.

 • Størrelse: 40 x 40 x 9/1 cm
 • Strech jersey betræk

 

 

Dynair Premium siddepude/skråpude

Denne Dynair Premium siddepude er fyldt med luft frem for skum. En populær pude som alternativ til f.eks. en balancepude eller bold der ofte bruges som kontorstol. Du får ergonomisk udformning med hældning, så den fungere som skråpude der retter op på den forkerte svaj der sætter sig i lænden.

Puden kommer med to forskellige sider. Det giver mulighed for at sidde på en glat overfalde eller overflade med knopper. Perfekt og populær model der kan bruges til både bil, skole, arbejde eller hjemmet.

 • Med luft
 • Størrelse: 35 x 35 x 6 cm
 • Pumpe medfølger

 

 

Skråkile med bomuldsbetræk

Hvis du ønsker en komfortabel skråpude, der samtidig kommer til en fornuftig pris, er denne pude på 37 x 37 cm. måske det rigtige valg for dig. Skråpuden har en god ergonomisk hældning, der sikrer dig den korrekte siddestilling. Materialet er i granulatskum og puden findes i højde på 6 eller 8 cm. Det gør puden velegnet til både spisebordsstol og kontorstol.

 • Størrelse: 37 x 37 x 6/8 cm
 • Kommer med betræk
 • Materiale: Granulatskum

 

 

Comfortex skråkile i skum

Comfortex puden er en noget mindre CE skråpude. Puden er fremstillet i regenereret skum og med aftagelig betræk i 100% bomuld samt bærehåndtag. Comfortex puden har en 9,5 graders vinkel, der er med til at give dig den rigtige holdning/svaj i stol. En populær skråpude til både stolen for ældre, som den noget yngre person der sidder foran en computer hele dagen.

 • Størrelse: 33 x 33 x 6 cm
 • Manchester aftagelig betræk
 • Materiale: 100% bomuld

 

 

Stor skråpude med vandtæt betræk

Hvis du søger en stor kilepude til sengen, findes denne model i størrelse 45 x 45 cm. og højde på 6, 8 eller 10 cm. Du kan købe puden i normal materiale til en pris på ca. 300,- kr. og fra 350,- kr. hvis du ønsker vandtæt betræk.

Puden er med læder-lignede look og vandtæt betræk, hvilket kan være ganske praktisk. En god og populær model i ældreplejen på højde med massagepuder, vippebræt, massagestole m.m. Og modellen er selvfølgelig også velegnet til alle andre der skal bruge den store model indenfor skråpuder.

 • Størrelse: 45 x 45 x 6/8/10 cm.
 • Kraftig skum

 

 

Skråpude til bil med rund bagkant

Hvis du søger en skråpude til bilen, så vælg en der er designet til formålet. Vælg en pude med en rund bagkant, så puden glider korrekt ind i rundingen af ryglænet på bilsædet. Hvilket du får med denne pude til en fornuftigt pris. Hvis du oplever at det er svært at komme ud af bilen, eller lænden bare gøre ondt som ind i Søren, kan en pude ikke løse problemet men afhjælpe smerterne.

 • Størrelse: 37 x 37 x 7 cm.
 • Rund bagkant

 

 

Skråkile 37 x 37 cm

Hvis du søger en billig pude der kan bruges til de fleste stole, kan denne model uden betræk måske være hvad du søger.Puden har en størrelse på 37 x 37 cm. Modellen er velegnet både til kontorstolen eller den mere normale stol ved spisebord, køkkenbord eller lænestol. Puden kommer i to forskellige højder, hvor du kan vælge mellem 6 cm eller 8 cm i højden.

 • Uden betræk
 • 37 x 37 cm
 • 6 og 8 cm højde

 

 

Skråpude med luft

En pude i gummi med luft som er en kombination af luftpude og en skråpude. Puder med luft giver dig en bedre bevægelighed end en standard pude med skum. Det er godt for kroppen, så du ikke bliver ”låst fast” i samme ensartet stilling. Samtidig er pudens kileform designet, så du sidder mere oprejst uden at synke sammen.

Puden kommer i en højde af 6 cm og måler 37 x 37 cm. der er velegnet til de fleste stole på kontor og hjem.

 • Materiale: Gummi
 • Højde: 6 cm
 • Størrelse: 37 x 37 cm

 

 

Trykaflastende skråpude med sort betræk

Denne trykaflastende skråpude kommer i den dyre prisklasse, men giver også en række fordele som du ikke finder i andre modeller. Puden er fremstillet i 100% allergivenlig Safe ViscoPore skum. Dèn kommer med sort soft-cell betræk og i en stor størrelse af 40 x 40 cm.

Trykaflastende betyder, at puden former sig efter din krops kontur. Det giver støtte og hjælper dig med at skubbe hoften frem så rygsøljen rettes ud. Betrækket er åndbar og kan vaskes ved 60 grader.

 • Størrelse: 40 x 40 cm
 • Højde: 6 cm
 • Soft-cell betræk
 • Maksimal belastning: 110 kg

 

 

Skråpude med 2-lags skum

køb skråpude velegnet til personer med inkontinens

Skråpude med 2-lags skum og grå decutex betræk. Puden har god siddekomfort med granulatskum i det nederste lag, og viskoelastisk skum i det øvre lag til at give komfort. Pudens betræk er meget rengøringsvenlig, og gør puden egnet til folk med inkotinens.

 • Størrelse: 45 x  43 cm
 • Højde: 10 cm

 

Skråpude til børn

Du finder også skråpuder til børn hvor puderne afhjælper børn med forkølelse, luftvejsinfektioner eller øreinfektioner.

En skråpude kan give en bedre nattesøvn for den lille, hvis puden er placeret under barnets hovedpude. Du kan læse mere om skråpuder til børn her på siden, eller se tre af de bedste modeller ved Coop – Se udvalget af kvalitets puder til en god pris ved Coop

 

Skråpude hvis du sidder ned i længere tid

En ergonomisk skråkile/skråpude til kontorstolen kan være en god ide, hvis du sidder ned i længere tid ad gangen. Du vil helt automatisk synke og krympe sammen, når du sidder i længere tid på stolen foran computeren, i kørestol eller måske i bilen.

Det at du krymper sammen, gør, at du skaber en dårlig krumning i ryggen og kan skabe belastning på rygsøjlen. Du vil helt automatisk læne dig frem mod bordet fra tid til anden fra den nedsunken stilling, som på sigt kan give varig mèn, men du kan dog bryde dette dårlige mønster.

 

Skråpuden ”løfter” dig

Puden på kontorstol, kørestol eller i bilen vil være med til, at du bliver løftet op og sidder korrekt uden krumning i ryggen. Derved aflaster du din læn, det ikke bliver trykket sammen, hvor du måske allerede har en lændepude til rygstøtte for at aflaste lændesmerter.

 

Skråpude størrelser

Da skråpuder kan bruges af forskellige aldre og kropstyper, finder du selvfølgelig også puder i forskellige størrelser/højder.

Størrelserne til voksne er ofte i 6, 8, 10 og 12 centimeter, hvor vægten er afgørende for tykkelsen på puden. Og selvfølgelig i hvilken grad du har brug for støtte.

Puderne kommer med eller uden betræk afhængig af model, type og brug.

Vælg standard pude hvis du ikke har fået ”ordineret” brugen af pude fra sundhedssystemet, er en pude med højde på 6 centimeter, som nok er typen, de fleste skal vælge og selvfølgelig typen til formålet som disse:

 • Skråpude til seng: Hvis du skal bruge en skråpude til seng, så vælg en pude med en stor overflade, hvor 45 x 45 cm. kan placeres under hele din hovedpude til bedre støtte.
 • Skråpude til bil: Til bilen skal du vælge en pude der er lidt mindre i størrelse, hvilket kan være omkring 37 x 37 cm. og en lav højde som udgangspunkt, hvis du ikke har brugt en skrå- eller kilepude før.
 • Skråpude til stol: Her er samme udgangspunkt ofte som puden til bilen hvor en pude på 37 x 37 cm. vil passe godt til de fleste.
 • Skråpude til kørestol: Størrelsen af pude til en kørestol er individuelt, for her skal brugeren ofte sidde alle vågne timer i stolen. En skråpude kan bruges som variation til kørestolen. Men er ikke noget brugeren kan bruge hele dagen uden andre hjælpemidler til den gode variation.

 

Vælg skråpude

Din rygmuskulatur skal arbejde mere med en skråpude. Musklerne spænder mere med en pude end før hvor musklerne fladede ud. Og derfor kan det godt føles hårdt at sidde på puden i starten. Jo højere en pude er, jo mere energi kræves der for at sidde på den; Så start ud i den lave højde på 6 cm.

Vi har fundet et udvalg af gode produkter i forskellige mærker og priser som inspiration, så du hurtigt kan danne dig et overblik over udvalget på markedet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke størrelse skråpuder kan man købe?

Størrelserne til voksne er ofte i 6, 8, 10 og 12 centimeter, hvor vægten er afgørende for tykkelsen på puden

Hvilken tykkelse i skråpude skal man vælge?

Vægten er afgørende for tykkelsen på puden, så jo tungere du vejer, jo tykkere pude skal du købe

Hvorfor bruge en skråpude?

Hvis du sidder meget, har de fleste en tendens til at falde sammen. Og her vil puden hjælpe dig med en god siddestilling der aflaster ryggen

 

No Responses

Din kommentar?