Skab ekstra motivation omkring din yndlingssport

Skab ekstra motivation omkring din yndlingssport

I mange hjem i det danske land kræver forældre, at deres børn skal gå til sport mindst én gang om ugen. Det betyder altså, at rigtig mange af os er opvokset med at skulle dyrke sport, og det er derfor blevet en inkorporeret del af vores hverdag, også efter at vi er blevet ældre og voksne. Dog skifter det i perioder, hvor meget vi nyder den sport, som vi dyrker. Der kommer altid perioder, hvor motivationen er helt i bund, og det føles som om, at alt er vigtigere end at komme ud at røre sig. Det er på disse tidspunkter, hvor mange falder fra, og det må ikke ske. Derfor bliver man nødt til at finde en motivation i det, man laver.

 

Lav noget med de andre

Denne motivation kan findes på mange måder. Ofte er det dem, der dyrker sport alene, som falder fra. Her er der nemlig ikke nogen andre end en selv, der afhænger af ens fremmøde og præstation. Derfor kan det være en rigtig god ide at søge sammen med andre, der dyrker den samme solosport som dig og måske også står i samme situation. På den måde kan I nemlig motivere hinanden til at komme i gang og afsted. Hvis det f.eks. er løb, du dyrker, kan I tage ud på nogle fælles løbeture et par gange om ugen. På den måde er det ikke kun dig selv, der forsøger at komme op af sofaen.

Det er dog ikke kun ved solosport, at man føler, at man mangler noget socialt. Selvom du dyrker holdsport, er det ikke ensbetydende med, at I har noget socialt sammen, og den sociale del er utrolig vigtig – især hvis man vil blive ved med at nyde den sport, som man dyrker. Måden, hvorpå du kan ændre dette, er ved at sætte gang i nogle sociale ting. Du kan f.eks. foreslå, at I skal lave noget efter endt sport som at tage ud og spise sammen eller lignende. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du finder på, I kan lave sammen.

 

Tag til stævner og konkurrencer

Noget andet, der kan være med til at motivere dig i din sport, er, hvis jeres hold eller du selv melder jer til nogle stævner og konkurrencer. Hvis du f.eks. løber, er det med at melde dig til nogle løb jævnligt, så du hele tiden har et nyt mål at sigte efter. Det behøver ikke at være lange distancer, men bare nogle distancer, der kan holde dig i gang. Hvis du i stedet dyrker sådan noget som fodbold, er det en rigtig god ide at få dit hold med til nogle stævner, da det både vil forbedre jeres indbyrdes forhold og jeres færdigheder som både hold og individer. Find et fodboldstævne her.

Uanset hvilken alder du har, bliver du aldrig for gammel til at dyrke motion eller indgå i et fællesskab, og en sportsgren er den perfekte måde at holde begge ting ved lige.

4.6/5 (52 Reviews)

No Responses

  1. Anonym

Din kommentar?