Sjippetov træning er godt til en hurtig gang konditionstræning. Det bliver ofte brugt i kampsport, boksning og lignede sportsgrene, hvor styrke, balance, hurtighed, koordination og kondition skal trænes.

Hvis du går til sport, dyrker styrketræning eller måske ønsker et vægttab, så kunne et sjippetov være den gode og hurtige måde til træning af cardio og forbrænde fedt.

Det at mestre et sjippetov kræver øvelse før teknikken sidder der(især for mænd). Det kan være ret irriterende, men fordelene ved at købe et godt træningsredskab der samtidig er ganske billigt, er besværet værd når du mestrer teknikken.

 

To gode sjippetov til hjemmetræning du kan finde til under 100 kr.

køb et godt pro sjippetov til hjemmetræningGodt sjippetov m. stål

køb et sjippetov i natur rebGodt sjippetov m. bomuld

 

Er sjippetov træning godt for dig?

køb det bedste sjippetov som mand

Et sjippetov er obligatorisk træningsudstyr for boksere på højde med et par boksehandsker eller en boksesæk, helt ligesom det er et klassisk redskab i arsenalet af MMA udstyr. Træningen giver nemlig den gode træning til at skærpe koordinationen mellem hænder og fødder. Selv Rocky blev nødt til at svede med sjippetovet, helt ligesom alle andre udøvere der tager deres sport seriøst.

Til dig der måske ikke dyrker boksning, MMA eller kampsport er der dog også klare fordele. Når du mestrer teknikken, får du en super god konditionstræning, som kan give en hurtigere cardio træning end så mange andre klassiske motionsformer.

Vægttab er noget, som du også opnår ved at sjippe helt ligesom andre træningsformer der sætter forbrænding og puls op. Du forbrænder nemlig rigtig mange kalorier ved at sjippe, for det kan være ganske hårdt.

 

Fordele ved sjippetov

 • Kondition, vægttab & balance: Det giver god kondition da pulsen bliver sat op. Det gør forbrændingen også, så du kan smide overflødigt fedt. Derudover, opnår du en bedre balance ved at sjippe.
 • Billigt træningsudstyr: Et ganske fint sjippetov til almindelig god hjemmetræning koster under 100 kr. som vist længere nede på siden.
 • Nemt at komme i gang: Du skal bare købe et godt sjippetov og så ellers bare træne indtil du mestrer teknikken. Kvinder er generelt bedre til diciplinen, men mon ikke alle mænd kan lære det.
 • Fylder intet: Du kan tage et sjippetov med i rejsetasken.

For at opnå gevinsterne ved træningen skal du selvfølgelig mestre teknikken, hvor du kan finde inspiration indenfor øvelser med sjippetov/ speed robe på Aktivtræning her.

Du kan være heldigt at finde et sjippetov i Føtex, Coop eller andet sted hvor du gør dine daglige indkøb. Du gør dig selv en tjeneste, ved at give et par kroner mere for et sjippetov med korrekt længde, materiale og vægt, hvilket du sjældent finder i byggemarked og supermarkeder.

 

Hvor kan man købe sjippetov?

brug gymnastikbold, handsker og sjippetov til boksetræning

Som fortalt, finder du ofte sjippetov i de butikker som du besøger jævnligt. De er dog sjældent i en god kvalitet, da de fleste kommer med plastic snore og længde, håndtag og vægt ofte virke til at være noget skrammel, eller slet og ret er sjippetov til børn.

Hvis du vil undgå transport for at købe et sjippetov i et en okay eller rigtig god kvalitet, kan du med fordel finde et udvalg online ved forhandlere af motionudstyr. Online shops hvor du kan købe et sjippetov:

 

Sjippetov hvor langt?

En korrekt længde på sjippetov er nødvendigt for den optimale træning. Et sjippetov i plastic der er for kort, vil aldrig give den rette teknik som logisk nok gør, at din træning ikke bliver optimal. Her er speed nemlig afgørende for træningen, for jo tungere og længere snoren er, jo hurtigere kan du sjippe.

 

Materiale?

Du finder sjippetov i forskellige materialer, og kvaliteten er også afhængig af materialet.

De billigste modeller kommer med en snor og håndtag i plastic. Med en ordentlig længde på snoren kan dette sjippetov være fint nok til dig som nybegynder. Du vil dog aldrig kunne sjippe særligt hurtigt i forhold til de tungere materialer.

De bedre sjippetov til dig der er mere øvet, kræver nemlig et tungere materiale som bomuld, læder, stål og lignede.

Håndtaget er også vigtig, hvis du vil opnå den optimale træning. Udover håndtaget skal være komfortabel, hvor gummi er noget bedre end et håndtag med plastic.

Du finder også forskellige andre muligheder, hvor f.eks. et Casall sjippetov med vægt kan forøge pulsen. Eller et Kettler sjippetov med tæller/kalorietæller til optimeringen af træningen.

 

Sjippetov test

Som sagt, så finder du sjippetov i mange forskellige størrelser, priser, kvalitet og materialer. Et par af de gode modeller til den lidt mere seriøse hjemmetræning, er selvfølgelig modellerne der har klaret sig bedst i test.

 

Prof. sjippetov med stål

Et godt sjippetov til træning i hjemmet, hvor du måske følger et træningsprogram til at komme i god form. Du får nemlig et professionelt sjippetov med stålvejer der er plastbelagt. Håndtag kommer med kuglelejer og blød mosgummi, som du finder i farverne pink, blå og lilla.

 

 

Abilica nature rope

Et andet godt sjippetov er dette i natur materialer. Du får nemlig et godt langt sjippetov, som er lavet i et slidstærk bomuld og gode træhåndtag.

Du får et klassisk sjippetov indenfor gymnastikredskaber, der også er testvinder mange steder. For udover de gode nedbrydelige materialer, hvor træ ofte holder længere end f.eks. plastik, så er håndtaget godt at holde ved, og du kan juster længden til max. 280 cm. i håndtagets bund.

 

 

Reebok Speed Rope

 • Hvad hedder sjippetov på engelsk?Forhandler: Fit4fight.dk
 • Pris: 79,- kr.
 • Længde: 300 cm.
 • Snor: PVC

Hvis du i vildrede om betegnelse speed rope, så bruges denne betegnelse ud fra det engelske ord om produktet. Jump rope er det engelske ord for sjippetov, og speed rope indikerer bare, at det er hurtigere end et standard sjippetov. Det er nemlig hvad du får med dette produkt, som godt nok kommer i plastic, men er tungt nok til at give en god hjemmetræning.

De to sjippetov fra Abilica er bedre produkter, men dette fra Reebok er dog længere og giver dig med garanti god træning også.

 

 

Reebook Speed Rope stål

 • køb det eksklusive sjippetov i stål til træningenForhandler: Wupti.dk
 • Pris: 279,- kr.
 • Længde: 305 cm.
 • Snor: Stålvejer

Om det bedste sjippetov også nødvendigvis koster mere, skal være usagt. Men dette Reebok koster dog tre gange så meget eller mere, end de andre viste modeller. Det er dog også i en lidt mere robust kvalitet, som er perfekt til crossfit, boksetræning sammen med gymnastikbold, vægte og hvad ellers der indgår i din træning.

Du får et justerbart sjippetov på 3 meter med et coated stål kabel. Håndtaget der er vægtet, kommer med kuglelejer til en jævn og super hurtig bevægelse under træningen.

 

 

Everlast læder sjippetov med vægt

 • køb et godt kvalitets sjippetov i læderForhandler: Fit4fight.dk
 • Pris: 199,- kr.
 • Længde: 240 cm.
 • Materiale: Læder

Et andet robust og solidt sjippetov er dette Everlast i læder. Snoren kommer med en længde på 2,4 meter hvilket betyder, at dette sjippetov er det korteste af de viste modeller.

Du får dog et sjippetov der er tungere end standard, for det kommer med ekstra vægt i håndtagene i træ og med præcisions kuglelejer.

 

Sjipning

For at opnå den største effekt så skal sjippetræningen selvfølgelig i kombination med andet træning og udstyr. Et billigt Kettler sjippetov kan bære dig langt, men f.eks. træner du ikke musklertræning. Til hjemmetræningen kan du med fordel købe billige kettlebells og måske en boksesæk, så får du en god overall træning, der kan udvides med løb eller cykling.

Køb et sjippetov og kom i gang med træningen, hvor denne video giver dig en god vejledning:

Sending
User Review
5 (1 vote)