brug de gode sandsække til træning

Sandsække til “back to basic” træning

Det at træne er noget der både kan være hårdt og ofte kan det også gå hen og blive lidt små kedeligt. Derfor tyr mange til træningsformerne der er lidt “back to basis”, og f.eks. bruger sandsække til træning(også kaldet power bags på engelsk).

Motionscentret og træne med de forskellige maskiner og vægte er en super god ide. Der er rigtig mange fordele ved styrketræning, men det kan nu også være rart at lave den lidt mere old-school træning hjemme. Og det er netop, hvad sandsække der ofte bruges til crossfit, kan gøre for dig.

 

Sandsække i enten topkvalitet til dyr pris eller mindre kvalitet og til en billig pris

 

 

Hvad er sandsække til overall træning?

En sandsæk/powerbag er en polstret cylinder der kommer med fyld i en given vægt. Sand er det hyppigst brugte fyld. På cylinderen (”tasken”) sidder der to eller flere håndtag, som du bruger til at lave øvelser med.

Du finder sandsække fra 3 kg. og op til 50 kg. hvilket gør det muligt for både dig der er nybegynder til dig der er top trænet, at bruge en power bag til træning. Udformningen af sandsækken gør den sværere at slå sig på i forhold til håndvægte f.eks. hvis du taber den over foden.

 

Hvor tung sandsæk?

Sandsække træning bygger på eksplosiv træning eller i sammenhæng med din kropsvægt. Ligesom med håndvægte og f.eks. brystøvelser, så bruger du kræfter på stabiliseringen også. Det helt samme gør sig gældende med en sandsæk bare i endnu højere grad. Derfor skal du tage udgangspunkt i din form med f.eks. vægte.

En voksen mand der ikke er helt utrænet, kan få god træning ved at vælge en vægt på sandsæk mellem 15 – 30 kg. Optimalt bør du bruge flere sandsække som 10, 20 og 30 kg. vægte, der giver dig mulighed for større variation i øvelser.

En kvinde bør måske starte med en vægt mellem 10 – 20 kg. men som trænet, så er en vægt mellem 15 – 30 kg. nok også den rigtige.

 

Hvorfor vælge en sandsæk?

Du kan bruge sandsække til rigtig mange forskellige trænings former. Sandsækken giver dig udfordringer, og træner kroppen på en helt anden måde.

Du får en varieret og funktionel træning med sandsækken, da du træner flere muskelgrupper ad gangen frem for f.eks. håndvægte. Den gode overall træning for hele kroppen, giver gevinster som vægttab, muskelvægt og udholdenhedstræning. Derudover, er træningsformen en god variation frem for at løfte håndvægte og bruge træningsmaskiner. Du vil måske opleve at føle glæde ved en træning der giver en god variation frem for den mere konventionelle træning i fitnesscentret.

Din motivation er, hvad der driver træningen frem. Og her kan anderledes træning med powerbag måske være en god motivationsfaktor, for du bliver sat på prøve på en anden måde.

En anden god grund til at træne hjemme og købe en powerbag eller sandsæk, er, mulighed for at på alle tidspunkter af dagen. Med små børn kan det med at smutte i motionscentret være svært, og her er en sandsæk måske træningsudstyret du kan bruge mens pigen/drengen tillusker sig tid på IPad.

 

Hvilke sandsække?

Her har vi fundet forskellige modeller i sandsække. Brug forskellighederne, fordele, ulemper og hvad de kan, som inspiration til om det er noget for dig eller ej. Nederst på siden finder du gode ideer til hvordan du laver træning med sandsække.

 

DHZ powerbag

Køb den robuste DHZ sandsæk til træning

ForhandlerTotalprisLæs mere

DHZ powerbags kommer i forskellige størrelser. Du kan nemlig købe den robust træningssæk i 5, 10, 15, 20 eller med 25 kg vægt. Det giver mulighed for at alle kan finde en powerbag fra DHZ som passer til ens styrke.

Du får en powerbag i en kraftig kvalitet der kan holde til træningen. Det gode ved sække udover kvaliteten, er det funktionelle design.

Du får crossfit bag med seks håndtag, som giver dig mulighed for at lave mange varierende øvelser til både funktionel træning og decideret styrketræning. Kombiner med pull-up bar, TRX slyngetræner og et håndvægt sæt.

 

 

 

 

Powerbag/Sandsække – Billig pris

ForhandlerTotalprisLæs mere
275,00 Til butik →

En anden model er denne powerbag du kan finde hos Getbig. Prisen på denne model er det halve, hvor prisen selvfølgelig varierer alt efter hvilken af de forskellige størrelser, du ønsker.

Kvaliteten er lidt dårligere end TRX eller Abilica “tasken” både i materiale og udseende. Men det er dog en ganske fornuftig sandsæk selv med et dårligere finish. Du kan nemlig også sagtens opnå den gode overall træning der er lidt back to basic.

Denne powerbag kommer i 6 forskellige vægt størrelser der kommer i 5, 10, 15, 20, 25 og 30 kg. størrelse. Med den lavere pris og størrelser, kan du købe indtil flere vægte for samme pris som Abilica, TRX eller Jordan tasken.

 

 

 

 

Toorx Waterbag m. pumpe 25 l

brug en sandsæk med vand til hjemmetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere

Toorx Waterbag har vand som indhold, hvor tasken kan rumme op til 25 liter vand.

Hvis du ønsker den nemme løsning uden at skulle bøvle med sand og lignede fyld, så kan denne taske fra italienske Toorx måske være den smarte løsning til hjemmetræning.

Med til sandsækken med vand får du en pumpe.

 • Indhold 25 liter
 • Fyld vand
 • Genopfyldning
 • Justerbar vægt

 

 

 

 

TRX Power Bag 13,6 kg

køb den holdbare TRX sandsæk til træning

ForhandlerTotalprisLæs mere
955,00 Til butik →

Power Bag der vejer 13,6 kg. fra TRX. Firmaet der havde patent på navnet TRX til deres slyngetræner, laver også andre træningsredskaber som sandsække til crossfit træning.

Brug TRX sandsækken til at træne de store muskelgrupper og varierende træning med løft, skub, træk, sving og kast.

TRX tasken bruger sand til fyld og vandafvisende vinylcover. Du får en holdbar og robust sæk i høj kvalitet, som dog også koster væsentlig mere end de fleste andre modeller. Der er 7 polyurethanhåndtag til at udføre de forskellige øvelser sikkert.

 • Vægt 13,6 kg
 • Fyld sand
 • Vandafvisende vinylcover overflade
 • 7 håndtag

 

 

 

 

MD sandbag trainer outer shell taske 38 kg

Brug en sandbag/powerbag til intensiv hjemmetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere

Enkel taske der er beregnet til at fylde op med vægt, hvor maksimal vægt er 38 kg (85 lb).

Tasken har forskellige remme, så du lave forskellige træningsøvelser til en overall træningsform kombineret med vægte, crossfit og andet.

Hvis du træner crossfit kan tasken være velegnet. Problemet er fyld, hvor medicinbolde, kettlebells og lignede kan være ret besværlige i forhold til en mere fast fylde som sand og lignede.

 • 38 kg.
 • Størrelse: 22 x 18 x 6 cm

 

 

 

 

MD Sandbag Trainer Outer Shell XL taske 50 kg

køb en tung power bag til crossfit træning

ForhandlerTotalprisLæs mere

MD Sandbag Trainer Out Shell XL taske er den større model der kan rumme op til 50 kg. maksimal vægt.

Brug sand, tekstil eller andet fyld i tasken der har en egenvægt på 3,6 kg.

Tasken måler 43 i længden og næsten 12 cm i bredden. Det gør modellen velegnet til at træne ryg, mave og lignede øvelser.

 • Fyld med sand og tekstil
 • Kan genopfyldes
 • Længde 43,18 cm.

 

 

 

 

Nordic Fighter Sandbag 14 kg

lav den hårde powerbag træning

ForhandlerTotalprisLæs mere

Nordic Fighter Sandbag der fyldes med sand op til 14 kg (30 lb).

Tasken kommer med små poser til fyld. Det gør at fyld ikke flytter sig rundt som hvis det lå løst i Nordic Fight sandsæk tasken.

Overfladen er i nylon og kommer med håndtag til styrke øvelserne.

 • Vægt 14 kg
 • Fyld med sand
 • Justerbar vægt
 • Nylon overflade

 

 

 

 

Titan Box Power Bag 35 kg

sandsæk crossfit træning til kvinder

ForhandlerTotalprisLæs mere

Titan Box Power Bag der kan fyldes med vægt op til 35 kg.

Titan power bag leveres med 1 etui og 2 indre tasker til fyld. Overfladen er i nylon og er beregnet til at fylde op med sand, hvor du selvfølgelig kan justerer vægten til at træningsbehov.

En robust og holdbar taske der måler 70 x 25 cm.

 • Vægt 35 kg
 • Genopfyldning
 • Fyld med sand
 • Nylon overflade
 • 2 indre tasker tilbehør

 

 

 

 

Toorx Power Bag 10 kg

find den rigtige vægt til din sandsæk træning

ForhandlerTotalprisLæs mere

Toorx sandsæk der vejer 10 kg og velegnet til funktionelle træningsøvelser. Du finder også tasken i andre vægtklasser med modeller i 5, 10, 15, 20 eller 25 kg. vægtklasser. Alt afhængig af vægtklassen, vil farven være grå og en anden farve. Her er den viste 10 kg. model i grå og orange farve.

Toorx Power Bag har 7 håndtag som giver mulighed for at lave en varieret træning.

 • Vægt 10 kg
 • Sand fyld
 • Justerbar vægt

 

 

 

 

Power Bag  5–20 kg

brug en 20 kg sandsæk til crossfit øvelser

ForhandlerTotalprisLæs mere
550,00 Til butik →

Power Bag med egenvægt på 20 kg. og i en smart sort og orange farve.

Tasken kommer i forskellige størrelser:

 • 5 kg (gul farve)
 • 10 kg (grøn farve)
 • 15 kg (blå farve)
 • 20 kg (orange farve)
 • 25 kg (rød farve)

Der er 5 håndtag/greb på tasken, som giver mulighed for at udføre forskellige styrketræningsøvelser og svingøvelser til en overall træning af hele kroppen.

 • Vægt 20 kg
 • Længde 55 cm
 • Ø 24 cm

 

 

 

 

Bulgarian bag 5–22,5 kg

køb en power bag til nakken

ForhandlerTotalprisLæs mere
379,00 Til butik →

Fitness Bulgarian Bag der kan købes i forskellige vægtklasser. Tasken er beregnet til at blive placeret på nakken, hvor du derved nemmere kan udføre squats, lungs og lignede træningsøvelser.

Du finder modellen i disse størrelser:

 • 5 kg
 • 8 kg
 • 12 kg
 • 17 kg
 • 22,5 kg

Sandsækken til nakken har 3 håndtag og to standard stropper at holde i til de store øvelser. Prisen strækker sig fra 370 kr. for 5 kg. modellen og op til 1.200 kr. for den tungeste model.

 • Pu læder
 • Størrelse(12 kg) 68 x 22 x 48 cm

 

 

 

 

Abilica sandsæk – God kvalitet/holdbarhed

Hvis du virkelig vil gøre noget ud af den gode ”gammeldags” træning, hvor du kommer lidt i zen med det indre vilddyr frem for det velpoleret motionscenter, så kunne denne Abilica sandsæk være det rette valg for dig.

Frem for at træne med vægte, så vil sandsækken fra Abilica give dig adspredelse i træningen.  Du bruger den faktisk lige ud af landevejen, for du skal såmænd bare gå i gang ved at følge øvelser indenfor f.eks. højintensive øvelser som squat, burpees m.m.

Abilica er kendt for at fremstille kvalitet indenfor træningsmaskiner, tilbehør, boksesække, udstyr og alt andet indenfor træning. Kvalitet der har en god holdbarhed og lang levetid er, hvad du får med Abilica. Sandsækken kommer i to forskellige vægte, 25 kg. og 50 kg. variant. Fyld er tørt sand, som du selv skal fylde op (tager under 1 minut, men der skal dog indkøbes sand).

Se video her fra Abilica med en enkelt øvelse hvor sandsækken bliver brugt.

 

 

Lav din egen sandsæk – Den gratis model

Hvis du ikke vil give prisen for en sandsæk, så kan du faktisk godt lave den selv. Det kræver at du ødelægger et par stærke jeans, plastic, strips og noget sand fra børnenes sandkasse. Se videoen her hvordan du laver den gratis sandsæk relativt nemt:

 

Køb en sandsæk til træning online?

Der er så mange gode fordele ved at bruge en sandsæk, for rent tidsmæssigt sparer de fleste faktisk meget tid, for man kan købe en sandsæk online, og så kan man ellers gå i gang med at træne i stuen eller udenfor på alle tidspunkter af døgnet.

Grunden til at at du skal overveje at købe sandsækken eller powerbag online, er at du som regel faktisk sparer penge, og så er det noget nemmere fremfor at skulle finde frem til en butik der både fører dette træningsudstyr og ikke mindst har de gode priser.

 

Hvem er sandsække for?

Hvem kan træne med sandsække? Det korte svar er selvfølgelig; alle.

 • God motionstræning for alle voksne
 • Til dig der vil lave hardcore overall træning
 • Til dig der bare vil i gang med at røre dig
 • Træne specifikke muskler ved genoptræning
 • For ældre og rehabilitering
 • Sportsspecifikt træning for børn og voksne

 

Træning med sandsæk

Sandsækken giver chance for at lave den primitive træning hjemme. En træning der er helt på højde med f.eks. kettlebells hjemmetræning. Fordelen ved sandsæk er, at du sparer en del penge og samtidig kan lave mange gode øvelser til musklerne der dækker bredt.

Du bruger sandsækken til styrketræning, hvor du kan lave en variation af forskellige øvelser såsom:

 • Overkropsøvelser: Clean and presses, clean and pushpresses, armbøjninger med sandsæk på ryg, bent over rows, muscles-snatches, curls
 • Underkropsøvelser: Backsquat, bear-hug squats, overhead squats, sumo dødløft
 • Konditioneringstræning: farmer walks, squat høje gentagelser, cirkeltræning

Der findes rigtig mange gode øvelser, og hvis du vil have det gode træningsprogram, så se denne video der viser alt hvad du behøver at vide om træningsøvelser med sandsække.

 

No Responses

Din kommentar?