Det at træne er noget, der både kan være hårdt og ofte kan det også gå hen og blive lidt små kedeligt. Derfor tyer mange til træningsformerne der er lidt “back to basis”, og f.eks. bruger sandsække til træning.

Motionscentret og bruge de forskellige maskiner og vægte, er en super god ide. Der er rigtig mange fordele ved styrketræning, men det kan nu også være rart at lave den lidt mere old school træning hjemme. Og det er netop, hvad sandsække kan gøre for dig.

2 gode sandsække i enten topkvalitet til dyr pris eller mindre kvalitet og til en billig pris

Hvad er sandsække til overall træning?

lav udendørs træning med en sandsæk

En sandsæk(også kaldet powerbag) er en polstret cylinder der kommer med fyld i en given vægt. Sand er det hyppigst brugte fyld. På cylinderen (”tasken”) sidder der to håndtag, som du bruger til at lave øvelser med.

Du finder sandsække fra 3 kg. og op til 35 kg., hvilket gør det muligt for både dig der er nybegynder til dig der er top trænet, at bruge den til træning. Udformningen af sandsækken gør den sværere at slå sig på i forhold til håndvægte f.eks. hvis du taber den over foden.

 

Hvor tung sandsæk?

Sandsække træning bygger på eksplosive eller i sammenhæng med din kropsvægt. Ligesom med håndvægte og f.eks. brystøvelser, så bruger du kræfter på stabiliseringen også. Det helt samme gør sig gældende med en sandsæk bare i endnu højere grad. Derfor skal du tage udgangspunkt i din form med f.eks. vægte.

En voksen mand der ikke er helt utrænet, kan få god træning ved at vælge en vægt på sandsæk mellem 15 – 30 kg. Optimalt bør du bruge flere sandsække som 10, 20 og 30 kg. vægte, der giver dig mulighed for større variation i øvelser.

En kvinde bør måske starte med en vægt mellem 10 – 20 kg. men som trænet, så er en vægt mellem 15 – 30 kg. nok også den rigtige.

 

Hvorfor vælge en sandsæk?

Du kan bruge sandsække til rigtig mange forskellige trænings former. Sandsækken giver dig udfordringer, og træner kroppen på en helt anden måde.

Du får en varieret og funktionel træning med sandsækken, da du træner flere muskelgrupper ad gangen frem for f.eks. håndvægte. Den gode overall træning for hele kroppen, giver gevinster som vægttab, muskelvægt og udholdenhedstræning. Derudover, er træningsformen en god variation frem for at løfte håndvægte og bruge træningsmaskiner. Du vil måske opleve at føle glæde ved en træning der giver en god variation frem for den mere konventionelle træning i fitnesscentret.

Din motivation er, hvad der driver træningen frem. Og her kan anderledes træning med powerbag måske være en god motivationsfaktor, for du bliver sat på prøve på en anden måde.

En anden god grund til at træne hjemme og købe en powerbag eller sandsæk, er, mulighed for at på alle tidspunkter af dagen. Med små børn kan det med at smutte i motionscentret være svært, og her er en sandsæk måske træningsudstyret du kan bruge mens pigen/drengen tillusker sig tid på IPaden.

 

Hvilke sandsække?

Her på CSL har vi fundet forskellige modeller i sandsække. De forskellige modeller, fordele, ulemper og hvad de kan, kan du se lige her. Nederst på siden finder du gode ideer til hvordan du laver træning med sandsække.

 

Jordan sandbag X-Streme – Top holdbarhed

Pris: 799,- kr / 999,- kr. (3 forskellige størrelser)

Forhandler: Apuls

Den nok mest robuste powerbag på markedet, er Jordan X-Streme sandbag.

Tasken har gennemgået slamming test, hvor den er blevet testet på hårdførheden ved at blive kastet i jorden tusindvis af gange. Ifølge producenten er denne model, den eneste taske der har bestået prøven.

Tasken kommer i tre forskellige vægstørrelser. Small modellen på 12 kg, medium modellen på 22 kg. og large modellen på 40 kg.

Tasken er tom, hvor du skal fylde den op med tørt sand. Her vil f.eks. large modellen kunne holde op til 40 kg. sand. Holdbarheden vil ryge sig en tur, hvis du tager den mindre taske og fylder uhæmmet op. Sandet vil nok også løbe ud, hvilket det ikke gør med den maksimale vægt. Sandsækken kommer nemlig med “no leak inner sandbag”, så sandet ikke falder ud.

håndtagene er 10-lags rip proof på Jordan Sandbag X-treme modellen. Holdbarheden og det gode materiale er helt klar fordelen, hvor den største ulempe selvfølgelig er prisen. For Jordan ligger i samme prisklasse som Abilica.

 

 

Powerbag/Sandsække – Billig pris

køb en powerbag med den gode vægt der passerPris: 229,- kr. / 429,- kr. (6 forskellige størrelser)

Forhandler: Getbig

En anden model er denne powerbag du kan finde ved Getbig. Prisen på denne er det halve, hvor prisen selvfølgelig varierer alt efter hvilken af de forskellige størrelser, du ønsker.

Kvaliteten er lidt dårligere end Abilica “tasken” både i materiale og udseende. Men det er dog en ganske fornuftig sandsæk selv med et dårligere finish. Du kan nemlig også sagtens opnå den gode overall træning der er lidt back to basic.

Denne powerbag kommer i 6 forskellige vægt størrelser der kommer i 5, 10, 15, 20, 25 og 30 kg. størrelse. Med den lavere pris og størrelser, kan du købe indtil flere vægte for samme pris som Abilica eller Jordan tasken.

 

 

Abilica sandsæk – God kvalitet/holdbarhed

Køb Abilica sandsæk til den gode overall træning

Pris: 895,- / 1095,- kr. (2 størrelser)

Forhandler: Abilicaonline

Hvis du virkelig vil gøre noget ud af den gode ”gammeldags” træning, hvor du kommer lidt i zen med det indre vilddyr frem for det velpoleret motionscenter, så kunne denne Abilica sandsæk være det rette valg for dig.

Frem for at træne med vægte, så vil sandsækken fra Abilica give dig adspredelse i træningen.  Du bruger den faktisk lige ud af landevejen, for du skal såmænd bare gå i gang ved at følge øvelser indenfor f.eks. højintensive øvelser som squat, burpees m.m.

Abilica er kendt for at fremstille kvalitet indenfor træningsmaskiner, tilbehør, boksesække, udstyr og alt andet indenfor træning. Kvalitet der har en god holdbarhed og lang levetid er, hvad du får med Abilica. Sandsækken kommer i to forskellige vægte, 25 kg. og 50 kg. variant. Fyld er tørt sand, som du selv skal fylde op (tager under 1 minut, men der skal dog indkøbes sand).

Se video her fra Abilica med en enkelt øvelse hvor sandsækken bliver brugt.

 

 

 

 

Lav din egen sandsæk – Den gratis model

Hvis du ikke vil give prisen for en sandsæk, så kan du faktisk godt lave den selv. Det kræver at du ødelægger et par stærke jeans, plastic, strips og noget sand fra børnenes sandkasse. Se videoen her hvordan du laver den gratis sandsæk relativt nemt:

 

Køb en sandsæk til træning online?

Der er så mange gode fordele ved at bruge en sandsæk, for rent tidsmæssigt sparer de fleste faktisk meget tid, for man kan købe en sandsæk online, og så kan man ellers gå i gang med at træne i stuen eller udenfor på alle tidspunkter af døgnet.

Grunden til at at du skal overveje at købe sandsækken eller powerbag online, er at du som regel faktisk sparer penge, og så er det noget nemmere fremfor at skulle finde frem til en butik der både fører dette træningsudstyr og ikke mindst har de gode priser.

 

Hvem er sandsække for?

Hvem kan træne med sandsække? Det korte svar er selvfølgelig; alle.

  • God motionstræning for alle voksne
  • Til dig der vil lave hardcore overall træning
  • Til dig der bare vil igang med at røre dig
  • Træne specifikke muskler ved genoptræning
  • For ældre og rehabilitering
  • Sportsspecifikt træning for børn og voksne

 

Træning med sandsæk

Sandsækken giver chance for at lave den primitive træning hjemme. En træning der er helt på højde med f.eks. kettlebells hjemmetræning. Fordelen ved sandsæk er, at du sparer en del penge og samtidig kan lave mange gode øvelser til musklerne der dækker bredt.

Du bruger sandsækken til styrketræning, hvor du kan lave en variation af forskellige øvelser såsom:

  • Overkropsøvelser: Clean and presses, clean and pushpresses, armbøjninger med sandsæk på ryg, bent over rows, muscles-snatches, curls
  • Underkropsøvelser: Backsquat, bear-hug squats, overhead squats, sumo dødløft
  • Konditioneringstræning: farmer walks, squat høje gentagelser, cirkeltræning

Der findes rigtig mange gode øvelser, og hvis du vil have det gode træningsprogram, så se denne video der viser alt hvad du behøver at vide om træningsøvelser med sandsække.

Sending
User Review
5 (1 vote)