køb en sammenklappelig stok til ældre

10 gode sammenklappelige/foldbare stokke til lejlighedsvis støtte

En sammenklappelig stok kan være en praktisk løsning til dig der er gangbesværede(se stok guide).

Med en foldbar stok kan du nemlig ligge stokken i tasken når du bruger bus, bil, biograf og andre steder, hvor du måske sidder ned eller ikke har behov en stok.

Vi har undersøgt markedet og fundet disse 10 forskellige og gode stokke der måske opfylder dit behov.

 

Foldbar sort stok med anatomisk greb

Pris: 295,- kr

Sammenklappelig stok i sort og med anatomisk greb til bedre aflastning af hånd og håndled. Det anatomiske greb er designet til brug af enten højre eller venstre hånd. Derfor skal du huske at bestille stokken specifikt til den hånd der skal bære stokken.

Det anatomiske greb er velegnet dig der lider af seneskedebetændelse eller slidgigt i hænderne, og som måske ikke har behov eller ønske om inde- eller udendørs rollator.

Stokkens greb er fremstillet i kraftig akryl. Grebet kan bruges af alle størrelser hænder. Højden på stokken kan indstilles fra 80 – 91 cm. højde.

 

 

Foldbar stok med derby-greb

Pris: 295,- kr

En højdejusterbar og foldbar stok i aluminium med kaffe-brun farve. Stokken kommer med det populære derby-greb i afsvedet asketræ.

Derby-greb er det mest brugte til stokke, hvor skaftet på denne model er fremstillet i letvægt aluminium. Derby-greb kan bruges både af højre som venstre hånd.

Stokken klappes sammen i fire dele, hvilket gør den dejlig praktisk til opbevaring i en taske. Modellen er højdejusterbar fra 82 til 92 cm. i højden, og måske perfekt til dig der ikke har behov/ønske om rollator.

 

 

Mønstret stok med anatomisk greb

køb en billig foldbar ældre stokPris: 325,- kr

Denne foldbare stok med anatomisk greb har mønster på stokken til et unikt udtryk.

En praktisk stok til lejlighedsvis brug af stok. Det anatomiske greb kan kun bruges af enten højre eller venstre hånd, så bestil efter dette.

Stokken er velegnet til dig med slidgigt eller seneskedebetændelse i håndled. Forskellen på et almindelig og ergonomisk greb er, at med ergonomisk greb støtter du hele håndfladen og ikke kun en lille del af hånden. Grebet hjælper bedre med at aflaste din hånd og håndled.

 

 

Gastrock foldbar stok i kulfiber

køb en sammenklappelig stok i kulfiber materiale

Pris: 825,- kr

Tyske Gastrock har over 100 års erfaring i fremstilling af stokke til ældre. Og den tyske viden og grundighed får du også med denne eksklusive stok i kulfiber.

Du får et flot derby håndtag med slangeskindstryk. Stokkens højde kan justeres fra 84 til 94 cm. Grebet kommer i et blødt softgrip materiale til at absorberer håndsved. Der er et lille dekorativt mønster under håndtaget.

Når stokken er delt i 4 stykker fylder den 32 cm. i bredden, hvilket kan være i de fleste almindelige tasker.

Gastrock stokken har en maks. belastning på 100 kg.

 

 

Gastrock foldbar letmetalsstok

Pris: 615,- kr

Gastrock foldbar letmetalstok med forkromet derby håndtag. Stokken ligesom alle de andre viste modeller i denne guide/test, kan foldes i fire stykker til nem opbevaring i tasken.

Du får et lidt anderledes derby-greb i ABS-plast, hvor dette håndtag kommer i forkromet til det unikke udtryk. Det tager sig godt ud med aluminium skaftet i matsort satin overflade. Stokken er højdejusterbar fra 85 – 95 cm.

Stokken kan foldes sammen i 4 stykker og fylder sammenfoldet 30 cm. Stokken kan indstilles i højden fra 85 til 95 cm.  og kan anvendes af folk op til 110 kg.

 

 

Klassisk foldbar stok

køb en klassisk stok der kan foldes sammen

Pris: 275,- kr

Klassisk stok i sort aluminium og derby-greb i træ. Tidløst design med greb og sort farve der passer til både kvinder og mænd.

Stokkens greb er velegnet til både højre som venstre hånd. Når stokken foldes sammen måler den 31 cm. i længden. Højden kan justeres fra 94 – 94 cm.

Du kan købe forskellige tilbehør som en holder, håndledsrem eller ispig til at stå bedre fast til frosne underlag med sne og is.

 

 

Stok m. ekstra længde

køb en lang sammenklappelig stokPris: 295,- kr

En klassisk foldbar stok med derby greb der er velegnet til høje personer. Stokken adskiller sig fra andre modeller ved at være længere. Du kan justerer højden på stokken fra 86 – 97 cm.

Når stokken er klappet sammen i fire dele, måler stokken 34 cm. i længde. Stokken er fremstillet i aluminium og velegnet både til højre og venstre hånd.

 

 

Foldbar stok m. blødt greb

køb en sammenklappelig stok med blødt håndtagPris: 259,- kr

Klassisk stok i sort der er fremstillet i aluminium og plastik materialer. Stokken håndtag er et klassisk derby-greb dog med et blødere håndtag end andre lignede modeller.

Stokken måler 30 cm. i længden klappet sammen. Højden kan justeres fra 84 – 94 cm. via en lille kliklås.

 

 

Canestrong stok

canestrong stok med 2 håndtag til bedre støttePris: 399,- kr

Foldbar Canestrong stok der har sin fordel i håndtag. Stokken er med to håndtag, hvilket gør det nemmere at rejse sig. Med to håndtag kan du gribe fat med begge hænder, og derved få bedre støtte til at komme op. Det nederste håndtag kan drejes, så det ikke sidder i vejen.

Stokken kan justeres i højde fra 92 – 102 cm. Stokken kan stå selv via en bred base forneden. Der er også en LED lygte i det øverste håndtag.

 

 

Stok m. sæde og taske

køb en sammenklappelig stok med sæde

Pris: 450,- kr

Sammenklappelig stok med sæde og taske der kan klare en maksimal brugervægt på 130 kg. Stokken har fire sammenhængende rør, hvor en kraftig wire holder dem sammen. Øverst er der et sæde, som fungerer som håndtag når du går. Sædet sættes i lodret position i stående position, hvor det foldes vandret når du skal sidde.

Stokken leveres i en taske og kan indstilles fra 87 – 93 cm. i højden via standard kliklås.

 

Hvorfor bruge stok?

Der kan være mange grunde til at bruge en stok. Men den oplagte er selvfølgelig, hvis du er gangbesværet. En stok er et hjælpemiddel til hverdagen, hvad end årsagen er alderdom eller måske operation. Her vil stokken aflaste/støtte til at bevæge dig mindre smertefuldt rundt.

Stokke er det smarte og billige hjælpemiddel til ældre, unge og andre gangbesværede, og især den foldbare version kan være perfekt.

 

Hvorfor vælge en foldbar stok?

De fleste sammenklappelige stokke kommer i kulfiber eller aluminium, der er ganske lette materialer. Men den store fordel udover vægten er, at du kan klappe/folde stokken sammen i fire dele, så den fylder mindre. Det er en fordel at klappe stokken sammen, hvis du kun bruger stokke lejlighedsvis, eller hvis du skal sidde i bus, tog m.m.

 

Hvilke typer håndtag?

Foldbare stokke kommer med alle typer greb. Dog sælges de fleste med tre typer greb. Derby greb er det klassiske og mest populære håndtag. Et lille greb sælges også til forskellige stokke, hvor det mere er udseende end det praktiske der er vigtigt. Og selvfølgelige de anatomiske/ergonomiske greb der er større, og designet til at aflaste håndled og hånd bedre.