brug påklædningspinde til ældre

Påklædningspinde der hjælper med dit tøj & sko

Hjælpemidler er med til at øge livskvalitet for mange, hvor især seniorer har glæde af påklædningspinde. En påklædningspind kan nemlig hjælpe dig med at tage tøjet af og på. Her finder du forskellige muligheder, hvor en pind med krog kan hjælpe med skjorten, jakken eller at tage en cardigan på, og en knaplukker kan være det gode supplement til påklædningen.

Hjælpemidler er heldigvis blevet almindelig, og også ifølge serviceloven, hvor du i mange kommuner kan låne diverse simple hjælpemidler til hverdagen på biblioteket.

Forskellige muligheder for pinde til påklædningen er, hvad du finder produkter og information om i denne lille guide.

 

Påklædningspind med to typer kroge (69 cm.)

Denne påklædningspind kommer med en stor og en mindre krog. Disse er placeret modsat hinanden i hovedet af pinden der måler 69 cm.

Muligheden med to forskellige kroge, hjælper med til f.eks. at trække jakken henover skulderen.

Pinden er fremstillet i træ, hvor krogene i hovedet er lavet i metal.

Specifikationer

 • 2 forskellige kroge
 • Materiale: træ
 • Længde: 69 cm
 • Vægt: 128 gram
 • Pris 99,- kr.

 

 

 

Påklædningspind Dress EZ (61 cm.)

Denne pind kommer i en længde af 61 cm. En god længde til dig der har svært ved at nå, bøje eller at trække skjorte, cardigan, bluse eller andet over skulderen, hvor gener ofte besværliggør processen.

Pinden er lavet i plast af en lav vægt, så vægten bliver ikke en belastning for dig. Du får et blødt gummigreb på 3,2 cm i diameter, der er med til at give et godt sikkert greb om håndtaget.

Specifikationer

 • 1 krog
 • Materiale: plast
 • Længde: 61 cm
 • Pris: 179,95 kr.

 

 

 

 

DressOn påklædningspind (50 cm.)

En noget mere eksklusiv påklædningspind i den dyrere prisklasse, er denne DressOn påklædningspind hos Danish Care Supply.

Designet giver dig mulighed for selv at klare på- og afklædning. Du kan nemlig ved hjælp af en effektiv friktionskugle i den ene ende, få den gode vedhæftning på tøjet i form af trøjer, jakker, strømper m.m. Materialet er letvægt, så du får en høj kvalitet i ydelse, der dog også koster en del mere.

Specifikationer:

 • Materiale: Aluminium
 • Længde: 50 cm
 • Pris: 600,-

 

Hvilken påklædningspind skal du vælge?

Udvalget af påklædningspinde er ikke som omfattende som sko til ældre, en gribetang og andre personlige ting og hjælpemidler til seniorer. Men dog finder du en del forskellige typer som vist ovenfor, hvor de store forskelle er krogen forenden, materiale og så længden på påklædningspinde.

Når du skal vælge den bedste pind til dit behov, skal du vælge en pind mellem 55 og 75 cm i længde. Hvis den er længere, vil den blive utrolig svær at arbejde med ligegyldighed din højde, og hvis den er mindre, vil du stadig skulle bukke dig for at nå.

Er der en krog, to kroge eller en friktionskugle som vist med de tre muligheder ovenfor. Her skal du selvfølgelig vælge ud fra, hvad dit budget og behov er.

Grebet på en pind kan være en anden afgørende faktor. Her er pinde i træ ofte med et tyndt greb, hvor dine hænder måske er for store til dette. Helt ligesom et stort greb er uegnet til dig med små hænder.

 

Hvordan du bruger en påklædningspind?

Det at bruge en påklædningspind er ikke nemt i starten. Helt ligesom alt andet, skal du lære at bruge dette hjælpemiddel til at tage tøj på.

Brugen af pinden afhænger af formålet, for du bruger selvfølgelig pinden anderledes til jakken i forhold til trøjen. Du kan se denne korte video, der viser hvordan en pind kan hjælpe med påklædningen: