Livet i kørestol bliver nemmere med de forskellige typer kørestolsramper til forskellige behov. Her dækker udvalget over køreskinner, dørtrinsramper og ramper til kørestole.
I denne guide har vi samlet udvalg af kvalitets ramper i den mobile og skridsikre form. Det kan give dig det nemme overblik over mulighederne. Du finder ikke fastmonteret ramper der er underlagt bygningsreglementets krav. Find svar på hvordan, hvilke og hvorfor i forhold til retningslinjer i denne guide.
Dørtrinsrampe i gummi
En nem og skridsikker kørestolsrampe til dørtrin kan være denne model i gummi. Dørtrinsrampen kommer uden lim eller som rampe med limfolie. Fordelen ved denne model som du finder til under 100 kr. er, at den giver dig en nem og en lydsvag passering i boligen.
En billig dørtrinsrampe til hjemmet der er nem at monterer. Den ligger ganske stabilt på gulvet, men kan fæstet ekstra med dobbeltklæbende gulvtæppetape.
Modellen kan udligne trin fra 4 – 60 mm. højde, hvor du skal huske på at rampens opkørsel bliver dybere jo højere trin er.
Ulempen ved modellen kan være hældningen. Rampen i gummi er nemlig kun beregnet til at passerer i almindelig fart på grund af hældningen på rampen. Det bør ikke være et problem, men skal dog nævnes.
- PVC fri gummi
- Skridsikker
- Nem at monterer
Sammenklappelig dørtrinsrampe i aluminium
En enkel og sikker løsning til dørtrin kan være denne sammenklappelige rampe med indstøbte riller på overfladen.
Du får en solid dørtrinsrampe i aluminium med en køreflade på 76 cm. som er velegnet til kørestol og rollator. Rampen er velegnet til døråbninger hvor normalen er 80 cm.
Rampen er velegnet både til indendørs og udendørs brug, hvor du folder den ud og lægger henover dørtrin. Rampen dækker 20 cm. på hver siden af dørtrin på op til 5 cm. Højere vil give en større hældning, og kan gøre forceringen besværlig.
Vægten på rampen er kun 3,5 kg. og kommer med en maks. belastning op til 200 kg.
- Nem løsning til dørtrin
- belastning 200 kg
- Vægt 3,5 kg
Foldbar kørestolsrampe
Denne foldbare kørestolsrampe er en praktisk og noget billigere rampe til trappen. Den kommer i fem forskellige størrelser, hvor du kan købe modellen i 45, 90, 120, 150 eller 180 cm. længde.
Rampen til rollator eller kørestol har en kørebredde på 76 cm. der er en nem løsning til at passerer en trappe ude eller hjemme. Her får du alt afhængig af længden, mulighed for maks. højde forskel fra 10 – 36 cm.
Du kan folde rampen sammen og bære i et håndtag der sidder på den foldbare rampe. Undersiden kommer med gummiliste til at skåne gulvet, fliser, trappe eller andet underlag. Maks. belastningen for rampen er 300 kg.
- Prisvenlig
- Bred rampe
- belastning 300 kg
Teleskopiske køreskinner i aluminium
Kørestolsramper i perforeret aluminium til ca. 2.300,- kr. der kan bæres i medfølgende taske. Skinnerne er teleskopiske hvilket vil sige, at du kan skyde skinnerne ind i hinanden, så de fylder mindre og bliver mobile.
Materialet giver dig dig skridsikre transportabel køreskinne der er modstandsdygtig i forhold til miljøets påvirkninger. Og kommer med sidebeskyttelse på 5,5 cm.
Du finder modellen i tre forskellige længder, nemlig i 150, 210 og 300 cm.
- Teleskop skinner i 150, 210 og 300 cm
- Transportable køreskinner med taske
- Skridsikre
- Perforeret aluminium
Foldbare køreskinner 180 cm.
En praktisk køreskinne i den højere prisklasse er dette sammenklappelige sæt på 180 cm. i aluminium.
Du får skridsikre køreskinner i en høj kvalitet med en samlet vægt på 13 kg. Modellen er robust, og kan klare en maksimal belastning på 300 kg. Du får bærehåndtag på siden, så skinnerne kan tages med.
De foldbare køreskinner kommer med en maksimal stigning på 12 grader(35 cm), som er ganske velegnet de fleste steder. Bredden er 23,5 cm pr skinne, hvor kørefladen er på 21 cm pr skinne.
- Foldbare skinner
- belastning 300 kg
- Skridsikre
Højdejusterbar rampe til indgangsparti
Hvis du søger en rampe til dit indgangsparti, kan denne brede rampe på 80 cm. måske være løsningen.
Du får en højdejusterbar rampe med skridsikker mønster, så kørestolen står fast. Den skal ikke fastgøres. Og du indstiller modellen med en justerbar mekanisme under bunden.
Rampen kommer uden sikkerhedskanter, så den kan ligge helt ind til hoveddøren hvis så. En nem løsning i aluminium der har den store fordel, at du ikke skal have den monteret fast i fliser, trappe eller andet.
Du finder rampen i tre forskellige størrelser, hvor maksimal højde er på 9, 13 eller 28 cm. Maksimal belastning for rampen er på 225 kg.
- Bred rampe til entredør
- belastning 225 kg
- Skridsikker mønster
Non-slip enkeltfodet kørerampe
Kuffertrampe i aluminium som kommer fire forskellige længder; 60, 90, 120 eller 150 cm. Du kan folde rampen på midten og derved have nemmere ved at transportere rampen.
Modellen har en maks. belastning på 270 kg. og kommer med skridsikker non-slip belægning på overfladen også der er fugtigt i vejret. Rampen har en sidebeskyttelseskant på 3,5 cm.
Kørebredden er på 72 cm. som er lidt mindre end de andre modeller. Vægten på rampen ligger fra 5 – 12,5 kg. alt afhængig af modellen.
- Billig model
- Skridsikker rampe
- belastning 270 kg
Hvilke typer af kørestolsramper?
Du finder mange forskellige typer indenfor mobile og transportable kørestolsramper. De fleste modeller kommer som skridsikre og ofte også med en sikkerhedskant i siderne. Helt ligesom mange modeller i aluminium er velegnet til udendørs brug ved indgang, terrasse m.m. Her er de gængse ramper disse:
- Alu ramper i foldbar type
- Handicapramper
- Teleskopramper
- To spor foldbare slisker
Her er belastning og lukkemekanismer afgørende for dit behov og valg.
Længde er vigtigt
Længden på kørestolens rampen er vigtig. Her vil den lange være mere fleksibel, men vil også være mere i vejen i forhold til hvad den fylder. Helt ligesom du logisk nok bliver nødt til at måle ud, før du vælger at købe en rampe eller sliske.
Når du vælger rampe, skal du gange højden på trappen i forhold til, om det er en rollator, indkøbsvogn, kørestol ved egen hjælp eller en elektrisk kørestol/med hjælper. Hvis det er til rollator, skal du gange højden på trappen med 7. Og hvis det er en kørestol med hjælper eller elektrisk, skal du gange højden på trappen med 5.
Belastning?
Helt ligesom længden er afgørende for brugen, så skal du også tage højde for, hvilken belastning de mobile ramper kan holde til. Den generelle standard på maks. belastning er fra 150 – 300 kg. hvor de forskellige ramper også kan gøre livet nemmere for brugere med indkøbsvogn og rollator.
Fordele ved ramper?
Det store fordel og grunden til at investerer i ramper eller køreskinner er selvfølgelig at gøre livet nemmere for brugeren. Men også som hjælper af kørestolsbruger får du den store fordel til ind og udgang. Helt ligesom du kan få fordel ved at købe en mobil rampe som du kan tage med i bilen, hvor den kan bruges i butikker osv.