Køb en knaplukker / knappekrog til skjorter, jakker m.m.

Knaplukker / knappekrog – Det smarte hjælpemiddel til skjorter, bluser

Der findes mange gode hjælpemidler som især ældre kan få gavn af i hverdagen. Her er af- og påklædning et af de steder, hvor simple redskaber som skohorn, påklædningspinde og en knaplukker kan hjælpe dig af og i tøjet nemt og hurtigt.

En knaplukker eller knappekrog, der er en og samme ting, er det gode hjælpemiddel der kan hjælpe dig med knappe knapper i skjorter, bluser m.m.

 

Hvorfor bruge knaplukker / knappekrog?

En knappekrog fører du igennem knaphullet og omkring knappen, hvorefter du kan trække knappen igennem hullet på f.eks. knappen.

Der er fordele og ulemper ved en knaplukker helt ligesom alle andre ting. Det kræver træning at bruge knaplukker, hvor den store fordel er, at det relativt hurtigt bliver nemmere, og perfekt hvis finmotorikken i fingrene ikke er så god. Det kan også kræve nogle kræfter at trække knappen igennem, hvor du skal bruge begge hænder.

En knaplukker er bedst velegnet til små knapper, hvor f.eks. bukser vil være svært, da knapperne på bukser ofte er store.

 

Vital design knaplukker

Denne Vital design knaplukker er ganske simpel og fin til brug.

Den kræver en del øvelse, men over tid vil den gøre det nemmere at knappe tøjet.

  • Pris: 94,95 kr.

 

 

 

Oxo Good Grips knaplukker

En anden mulighed er denne Procare Good Grips knappekrog.

Den kommer med det skridsikre Good Grips håndtag, hvor især gigtramte kan få god brug af denne til at knappe jakken, skjorte m.m.

  • Pris: 84,75 kr.

 

 

 

 

Knaplukker med stort håndtag til skjorter

En lignede model kan være denne knaplukker der kommer med et stort håndtag, og som er velegnet til at knappe skjorter.

God til dig med nedsat bevægelighed i fingre eller hænder. Du får et godt skridsikker greb der med sin størrelse, også er nem at holde om.

  • Pris: 85,- kr.

 

 

Hvordan bruger du en knaplukker?

En knaplukker fungerer noget anderledes end du lukker knapper med fingrene. Du bruger en knaplukker ret enkelt ved at følge denne fremgangsmåde:

  • Før hele tråden ind gennem knaphullet
  • Før løkken udover knappen. Sæt knappen nedover løkkens brede punkt, og træk, så knappen sidder fast i det smalle stykke
  • Når du har fast i knappen, trækker du den tilbage gennem knaphullet og hægter knappekrogen af igen.

Se denne korte video hvor arbejdsgangen er vist:

 

Låne hjælpemidler på biblioteket?

På de danske biblioteker i mange af landets kommuner, kan du faktisk låne hverdagshjælpemidler. Her kan det være en skruelågs åbner, påklædningspind, kartoffelskræller og måske også en knaplukker. Så hvis du vil teste en model inden køb, kan du tage henvendelse til biblioteket om det er noget, som de har til udlån.

 

Kilder: