Hvad sker der i kroppen når du dyrker yoga?

Hvad sker der i kroppen når du dyrker yoga?

Hvad sker der i kroppen når du dyrker yoga? Som du nok ved, så er yoga godt for rigtig mange forskellige ting, der gavner både krop og sjæl.

Yoga er en af de allermest populære motionsformer lige nu, fordi det er noget alle kan være med til, hvad enten du er ung, gammel, tyk eller tynd. Du behøver ingen grundform, eller fysik for at kunne praktisere yoga, bare du starter blidt ud, på begynderholdene. Derved får du de grundlæggende principper bag yoga på plads. Mange tror at du skal være smidig og have god balance for at kunne starte til yoga – dette er slet ikke rigtigt! Tværtimod, vil du som nybegynder ved yoga, hurtigere kunne mærke din udvikling og de forbedringer der sker i din krop, fordi du starter fra nul.

I kroppen er dét der sker følgende:

  1. I løbet i de første minutter i yogatimen – varmer du kroppen lige så stille op, med blide og rolige stillinger, for at kroppen bliver smidig og du kommer i kontakt og harmoni med dit åndedræt. På den måde gøres kroppen klar på at få et break fra hverdagens gøremål og tankemylder.
  2. Når du trækker vejret helt ned i maven gennem yogaudøvelsen – hjælper de dybe vejrtrækninger med at ilte din krops; celler, blod og organer, og understøtter derved en dyb udrensning i hele kroppen, som renser de gamle ud, og tage nyt liv ind.
  3. Når du står i stillinger i yoga, hvor du strækker kroppen – får du strakt både muskler, led og sener som får løsnet blokeringer og spændinger op i hele kroppen. Disse stræk fokuserer på forskellige områder af kroppen som fx kan; bedre din holdning, ved at åbne op i brystkassen, og give smidighed i rygsøjlen . Andre stillinger fokuserer på noget helt andet, hvor det er fordøjelsen man bedre, ved at massere og stimulere buen og maven i stræk og stillinger.
  4. I yoga får du også meget fokus på det mentale – da kombinationen mellem det mentale fokus og det fysiske stræk, hjælper dig med at tvinge dit fokus på nuet. Dette mentale fokus, gør dig i stand til at være tilstede i nuet, og slippe det mentale stress og tanke mylder. En smidig og rolig krop, giver et roligt og smidigt sind, og et menneske der er i kontakt med sig selv, som giver evner til at være mere fleksibel og have mere overskud i hverdagen.
  5. Yoga kan også hjælpe dig med et vægttab –  Virker yoga slankende? Yoga hjælper med at balancere dit stofskifte, og hjælper også med, at sætte gang i din fordøjelse. Der er som sagt mange stillinger i yoga der stimulerer og aktivere maven og buen, så der på den måde bliver masseret omkring dit mavetarm system. Desuden sker der en anden kropsbevidsthed, da man kommer mere i kontakt med sin egen krop, og hvad den egentlig har brug for. Det vil sige, at du kommer til at mærke din krop, på en helt anden måde, og får en balance mellem hvad den har brug for af kost, hvornår du er rigtig sulten, og på den måde ikke bare spiser for at spise, fordi du fx keder dig. Du vil sikkert komme til at opleve, at du kommer til at spise mindre af det usunde, mindre portioner og i det hele taget spise mere sundt. Alt dette er med til, at du når du dyrker yoga regelmæssigt sikkert vil få et vægttab. Yoga giver altså kroppen et boost, såfremt du ønsker et vægttab.
  6. Yoga afhjælper stressHvad er yoga godt for? Når du udøver yoga vil komme helt ned i tempo, trække vejret helt ned i maven, slippe alle tanker og skabe en indre ro, så du kan være tilstede i nuet. Derfor vil din krop stoppe med at være i ”kampberedskab” og stresshormonet der ellers pumper rundt i kroppen, vil blive sænket, og du mindsker derved de risikofaktorer og følgesygdomme der kan høre med til, at være stresset. Din vejrtrækning vil blive dybere og bedre, og ikke bare være overfladisk og hurtig. Denne dybe rolige vejrtrækning vil være med til at ilte hele kroppen, og skille den af med affaldsstoffer, din fordøjelse vil blive normaliseret og dit immunforsvar komme på toppen igen, fordi mængden af stresshormon er reduceret.
  7. Sexlysten øges når stresshormonet i kroppen mindskes – og et mindsket stresshormon som øger sexlysten, kombineret med en krop og sind, der er i balance, giver et naturligt overskud, til at være tilstede for dig selv og andre.

No Responses

  1. admin

Din kommentar?