Tag hånd om ensomhed og depression som er noget, at rigtig mange mennesker kender til. Det at føle dig ensom og/eller deprimeret kan være nedbrydende og ende med psysisk sygdom. ”Sygdommen” er et tabu blandt mange, især fordi at mange ikke kan sætte sig ind i, at du kan føle sig ensom også selvom du er omgivet af mennesker.

Tabu om f.eks. ensomhed som noget der er forbudt, er en tanke du først skal få helt væk. Alle kan blive ramt af ensomhed hvad enten han/hun er super rig og har alt, eller er den person som intet har. Her er det vigtigt at du samtidig erkender, at den der kan hjælpe dig, er dig selv. Det er nemlig kun dig selv der kan sikre lykke fremadrettet.

Ensomhed kan føre til psykisk sygdom

søg de rigtige løsninger mod ensomhed

Sociale relationer er vigtigt for alle mennesker, hvor det især er vigtigt for unges livskvalitet at have fællesskaber. Hvis disse mangler og man ikke finder en samhørighed og fællesskab, kan følelsen af ensomhed ramme. Over tid kan det udvikle sig til en psykisk sygdom i form af depression, som flere studier påviser.

Tydelige kendetegn på ensomhed er depression, angst, fysiske ting som hovedpine, mavepine samt at du måske ikke klarer dig godt i skole, arbejde eller andet. Den negative spiral skal brydes, hvor den tidlige indsats kan ændre tingene.

En løsning kan være botilbud som Botilbud Solskrænten for psykiske syge, sindslidende og botilbud for senhjerneskadede. Det kan være en god ide, hvis du ser dig ude af stand til at kunne løse tingene, og dine nærmeste måske ikke er i stand til at hjælpe.

Hvorfor vælge botilbud?

Botilbud for psysisk syge kan være den perfekte løsning, for her kan du få hjælp og støtte til at ændre dit tankemønster. Meningen er, at du skal have hjælp til hverdagen hvor du udvikler dine kompetencer, så du får værktøjer til at håndterer depression, ensomheden eller angst. Disse skal gerne give dig mulighed for at leve på en sundere måde i hverdagen fremadrettet.

Dit behov afgører om botilbuddet skal være at længerevarende eller midlertidig karakter, og her er det selvfølgelig først, når du har fundet styrke i f.eks. ensomheden til at kunne ændre den ved egen hånd også.

Tag hånd om ensomhed?

begynd at motionerer mod ensomhed og depression

Tag hånd om ensomheden inden botilbud bliver aktuelt, eller efter du har fået hjælp til at komme videre, hvor du selvfølgelig stadig har brug for værktøjer.

Hvis du føler dig ensomhed, så begynd at elsk dig selv og det at kunne være stærk nok til at være alene. Det at skabe relationer til andre, kræver at du skal kunne elske dig selv, for hvordan kan andre ellers gøre det? Det kræver øvelse og træning at kunne elske sig selv, for du skal finde glæder i både de små og store ting.

Elsk dig selv kan gøres på den nemme men også fysiske hårde måde. Træning, motion og sundere livsstil vil nemlig betyde, at du vil begynde at tabe kilo, smide noget på maven, få omdannet fedt til muskler og generelt ændre dig til det smukkere. Ikke nok med at du vil se dit ansigt og krop ændre sig til det sundere, så vil det også give et gladere sind på sigt, og hvordan kan man ikke begynde at elske det?

Hvis du begynder at føle dig flottere, stærkere eller mere sexet, vil det afspejle sig på dit ydre. Hvis du samtidig begynder at registrerer andre mennesker og måske smile, vil verden smile tilbage til dig. Begynd at inviterer andre ind i dit sind og giv noget af dig selv. Det er ikke noget du kan gøre på en eller to dage, men på den lange bane vil det give dig gode resultateter. For du vil ofte flytte fokus fra dig over på fællesskaber, og måske du vil begynde at deltage i frivillig arbejde, snakke med naboer, starte på motionshold og faktisk generelt begynde at bygge relationer til andre mennesker.

4.8/5 (34 Reviews)