køb et glidelagen til ældre

Glidelagen – Det praktiske hjælpemiddel til at vende dig i sengen

Et glidelagen kan være det smarte hjælpemiddel, hvis du begynder at have svært ved at vende dig i sengen. Nattesøvnen er vigtig, hvor skavanker og alderdom måske gør, at du har svært ved at flytte dig rundt. Her kan et glidelagen lette friktionen mellem sengen og din krop, så du nærmere glider end skal flytte dig.

Du finder forskellige typer og størrelser. I denne lille guide har vi fundet et udvalg af forskellige muligheder indenfor glidelagen og glidemåtte som inspiration, hvis du overvejer at købe et lagen.

 

Glidelagen – 3 forskellige størrelser

Dette glidelagen kommer i small, medium og large størrelse som er 70, 140 eller 200 cm. i længden og 68 cm. i bredden.

Glidestykket er formet som et rør du lægger på madrassen. Her skal samlingerne lægges ud til hver side, og lagen lægges ovenpå.

Et fint glidestykke der kan hjælpe dig der har hofteproblemer, gigt, gravid eller til kvinder med bækkenløsning, med at vende nemmere rundt i sengen om natten.

Du finder dette lagen i tre størrelser:

  • 70 x 68 cm. til 275,- kr.
  • 140 x 68 cm. til 325,- kr.
  • 200 x 68 cm. til 425,- kr.

 

 

 

Glidelagen med håndtag – 100 x 200 cm.

Dette glidelagen kommer med håndtag rundt i siderne, som er velegnet til hjælperne der skal vende en person i sengen.

Glidelagnet med håndtag kommer til en noget højere pris af 725 kr. Et smart hjælpemiddel på højde med sengeforhøjere, badebænke m.m.

  • Med håndtag
  • Størrelse 200 x 100 cm.
  • Pris: 745,- kr.

 

 

Ensrettet glidemåtte til kørestole – 45 x 50 cm.

Denne glidemåtte fungerer lidt anderledes, da den er beregnet til at forhindre du glider fremad i kørestolens sæde.

Køremåtten er den nemme og smarte løsning til at forhindre at du glider frem i sædet. Her vil indstilling af sædet selvfølgelig være en mulighed, men giver dog ofte den dårlige siddekomfort.

Læg måtten på kørestolen, og så opnår du at glide mod ryglænet, men der er modstand den modsatte vej så du ikke glider fremad.

  • Mål: 45 x 50 cm.
  • Pris: 299,- kr.

 

Hvad er et glidelagen?

Et glidelagen er formet lidt som et ”rør” med to på hinanden liggende glatte lagener. Det glatte materiale med lav friktion gør det nemmere at vende og dreje dig i sengen.

Du finder glidelagener i forskellige størrelser, hvor den største størrelse er beregnet til hele sengens areal. Helt ligesom du finder en mindre størrelse til f.eks. kun at dække det midterste af sengen.

Hvem er glidelagen til?

Glidelagen er udviklet til ældre, men alle andre kan også få samme gavn. Her er gravide kvinder en gruppe der kan få gavn af glidelagener.

Hvilken størrelse glidelagen?

Du finder glidelagener i længderne 70, 140 og 200 cm.

De fleste vil få tilstrækkelig gavn af et lagen der kun dækker det midterste af sengen, da det meste af kroppens vægt ligger her. Her er Medium størrelsen den som de fleste skal købe.

Hvis du har meget svært ved at vende dig i sengen, kan den store størrelse der dækker hele sengen, måske være det velegnet lagen til dit behov.

Din kommentar?